Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lide ve sve vydesenosti dali bezprecedentni pravomoce diktature a nebudou mit ani bezpeci, ani svobodu a uz vubec ne prosperitu. Budiz to poucenim do budoucna. :-(

1 2
možnosti
Foto

Bez určité míry bezpečnosti není ani trocha svobody. Spíše platí, čím více bezpečnosti, tím více svobody.

1 2
možnosti

R78a58d78e88k 64K13o98h10u60t

29. 1. 2021 20:11

Takže ty inzeráty o respirátorech FFP2 vyrobených v Česku a proto prodávané za vyšší cenu jsou podvod, když se u nás nesmějí vyrábět?

0 0
možnosti

Informace se stále mění. Než dopíšete větu, tak ji musíte upravovat. Přinesl jsem informaci Vlastimila Válka. Dnes jsem se dověděl v ČT, že dvě linky na výrobu respirátorů mají být dovezeny z Tchai-wanu, na podzim se mluvilo o linkách čtyřech. Určitě se to brzy dozvíme! :-)

0 0
možnosti

Z údajů ÚZIS lze vyčíst, že někde mezi roky 2006 - 2015 se projevil díky zdravějšímu životnímu stylu a možná kvalitnějšímu stravování menší počet zemřelých, a to i o 10 %, tedy cca až o 10 000 obyvatel ročně. I tento efekt se nutně musí projevit na nynější vyšší úmrtnosti, protože doba dožití se nedá prodloužit do nekonečna.... Ale kdo sem dnes patří, je obtížně zjistitelné...bohužel. V ČR umírá ročně cca 100 000 obyvatel, t.j. denně okolo 300, je oněch "100 zemřelých na Kovid" v těch třech stovkách a nebo jsou navíc ? A na sdělení ministra Blatného o počtu úmrtí na Kovid také něco bude....[>-]

0 0
možnosti

Ani Blatný, ani Vy neklepete hřebíček na hlavičku! Babráte se v číslech, které nemají žádnou validitu. Četl jste můj článek? Snažil jsem se v něm vysvětlit, že dle grafů UZIS při podzimním přetížení zdravotní péče byla úmrtnost dvojnásobá oproti letům předchozím. Toto navýšení úmrtnosti na dvojnásobek je samozřejmě dáno úmrtími na koronavirus přímo, ale i na další onemocnění, která nemohla být ošetřena. Jinak to, co požadujete bude možná rozebráno až po skončení pandemie po prostudování chorobopisů! :-)

1 0
možnosti

Mr Šimek, už jen tato vaše věta:

"Procento infikovaných při testování. Toto číslo je závislé na výběru testovanců a jaká je příčina testování. Je rozdíl, zda testujeme více nemocné nebo více zdravé."

svědčí o "hluboké znalosti problému"

(dál jsem opravdu už nečetl)

0 5
možnosti

Sdělení může být složité. Ale když to někoho odradí číst dál, jeho problém!

Dnes lidé kecají do všeho. Každý z vás rozumí medicíně víc než lékař po celoživotních studiích. Každý z vás rozumí politice lépe než zkušený politik. Dokážete odlišit pravdu od lži jako laici? Myslíte si to ve své pýše a nadutosti! Vaše osobní chyba! Proto tolik věříte fake news a hoaxům! Proto tak snadno propadáte iluzím šířeným hybridní válkou! Já nemám jiný důvod ke psaní, než řádně a pravdivě vás informovat! :-)

1 1
možnosti

Jen taková technická, pokud je podle vás počet pozitivních testů přímo úměrný počtu testů a nevyjadřuje rozšíření nákazy v populaci, proč je poměr pozitivních testů bez ohledu na počet testů stále cca 30 %? To by přece muselo znamenat, že 30 % obyvatel ČR je stále pozitivních, což asi nebude pravda. :-)

1 1
možnosti

Počet pozitivních testů není přímo úměrný počtu testů, ale je na tomto počtu podstatně závislý. Je přibližným indikativem promořenosti naší společnosti, ale ta promořenost je podstatně vyšší, než ukazují tyto testy. Dalším nepřesným indikativem o infekci je procento pozitivních testů, které není třicetiprocentní, ale vysoce kolísá.

Potřebu testování z individuálního hlediska, pokud jako senior jsem v izolaci, osobně nemám. Ale z obecného hlediska je testování velkým přínosem, pokud vede k řádnému trasování a řádné izolaci či karanténě. Jenže u nás trasování nefunguje, chytrá karanténa nefunguje! Pak cena trasování je hodně malá! Z toho plyne nezbytnost řádného trasování, karantény a izolace!

:-)

0 0
možnosti

Pravda o koronakrizi ?

Až EU zajistí dostatek vakcíny, kterou slíbila, můžeme se bavit o dalším.

:-P:-P:-P

1 4
možnosti

J29a66n 87P46a17v67e64l

28. 1. 2021 12:11

Procento infikovaných při testování - statistika, pan Šimku. Při takovémto množství testovaných je to velice přesné číslo. Navíc narozdíl od ostatních dává výhled do blízké budoucnosti, narozdíl od jiných čísel, které zachycují stav či se dívají do minulosti.

Jinak více méně souhlas. Když tak o tom přemýšlím, čím dál více si myslím, že ke zkrocení epidemie by stačilo nošení FPP2 respirátorů v práci a na důležitých clusterech (což není třeba supermarket). A to respirátorů, které by se pravidelně měnily. Protože tohle podle mě byl hlavní faktor šíření epidemie. Jedna rouška nasazená po osm hodin nic neřeší. Ale to by bylo zatraceně těžké ohlídat. Ale dalo by se. Ona hrozba zavření podniku na týden a jeho desinfekce by dělala divy, spolu s povinností pouštět kontroly. Ale to by ve vládě musel být někdo jiný ...

3 2
možnosti

J31a20n 52P68a83v26e65l

28. 1. 2021 12:13

Ještě jedna věc. O epidemii brečí hodně lidí kolik ztrácí peněz, ale podle mě největší masakr to napachálo mezi dětmi. Ne fyzicky, ale mentálně. Výborně to popsal profesor Kolář v rozhovoru tady na Idnes

5 0
možnosti

Hlavně ať nám nenutí čínské respirátory, naši výrobci tvrdí, že to zvládnou sami (lze přistoupit na doporučené respirátory, ale často stačí jen obyčejná rouška). Dnes ráno na Radiožurnálu naše odbornice uvedla, že je chyba objednávat jehly pro vakcínu Pfizer z Číny, protože způsobují údajně zbytečně větší bolest a navíc u nich hrozí infekce - nejsou pro vakcínu proti covid-19 vhodné, uvedla.

1 1
možnosti

Děkuji za informaci. Když jsme sterilizovávali jehly varem a neměli jehly na jedno použití, tak se časem otupily, obtížně projížděly kůží a musely se vyhodit. Nevím, proč by měly být čínské jehly na jedno použití tak nekvalitní, ale je to možné, když jejich respirátoy mají menší účinnost než naše doma vyrobené roušky! :-)

1 0
možnosti

Něco děláme hůř než mnohé západní země, které zvláště během druhé vlny pandemie měly méně zemřelých s covid-19 a stihly i více pečovat o pacienty bez této nákazy. Včera uvedl jeden z našich odborníků, že za loňský rok nemáme jen kolem 12 000 mrtvých navíc kvůli infekci, ale dalších 4 - 5 000 necovidových zemřelých, udával číslo cca 17 000 zemřelých navíc. Musíme to samozřejmě porovnat s oficiál. statistikami, až budou k dispozici, resp. zveřejněné a snadněji dostupné i pro širší veřejnost.

1 0
možnosti

Na tato čísla bychom zatím měli být zdrženliví. Tím nevylučuji jejich potenciální pravdivost. Lidé u nás zbytečně umírají nejen na koronavirovou nákazu, ale i na ostatní akutní stavy, které pro přeplnění nemocnic není kam uložit.

Naše chyby? Nezabezpečili jsme naše zdravotníky ochrannými prostředky. Dodnes zdaleka nejsou všichni zdravotníci očkováni pro nedostatek očkovací látky. Očkujeme vysoce zmatkovitě. Očkovací látky šly nejdříve do fakultních nemocnic, ale zdravotníci v menších nemocnicích dlouho neměli vůbec nic! Pak jsme pustili koronavirus do domovů seniorů, kde začaly umírat stovky ubytovaných a tak dostali přednost senioři s personálem, kde donedávna zabezpečení ochrannými prostředky zcela absentovalo! Pak se otevřelo očkování nejstarších a zastavilo doočkování zdravotníků. Nyní se zastavilo očkování seniorů a obnovilo očkování zdravotníků...

Nedokázali jsme ochránit zdravotníky (desetitisíce nemocných a čtyřicet na koronavirus mrtvých!), nedokázali jsme ochránit seniory, spadli jsme mezi nejhorší země na světě a teď nevíme, co s tím. K tomu absence důvěry Babišově vládě, zmatky na ministerstvu zdravotnictví. Řídit stát jako firmu zjevně není možné!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Opravdu si vážím vašeho konstruktivního přístupu ke kampani Covid-19. Ovšem kdybyste byl součástí vlády a snažil byste se nějak svůj názor prosadit - nepochodil byste. Zdravotní a podobná hlediska nemají totiž pro současné politiky žádnou relevanci. Pokud by tomu tak bylo, už nejméně půl roku by se v TV a ostatních médiích vedla alespoň nějaká odborná debata. Nejsem rád, že musím chtě nechtě přiznávat, že teorie, mnohými poslušnými, služebnými a nemyslícími lidmi považované za konspirační, se potvrzují. Opravdu bych uvítal, kdyby se ukázalo, že se pletu! Takto musím konstatovat, že jde o jednu z mutací chřipkového viru, kterou si zvolili coby záminku k (minimálně) zničení světových ekonomik lidé, kteří ovládají WHO.R^

3 2
možnosti

Děkuji za věcnou diskusi. Kampaň jakoukoliv nesnáším. Pokud píši, pak píši s váhou své medicínské odbornosti a s váhou své pětačtyřicetileté praxe, píši proto, abych čtenáři pomohl při řešení jeho problémů, ale píši i o politice, co mne pálí, a přemýšlím o Bohu, proč člověk věří...

Ano, náš stát je řízen divně. Prý jako Babišova firma. Není dobře, že místo odborníků u nás ohledně koronaviru nerozhodují odborníci, ale PR Babišova agentura. To je nebezpečné! Vytlačujeme nejlepší odborníky z ministerstva. Odchází jeden za druhým. Odborníci i ministři! Jisté je, že tímto postupem Babišova vláda zcela ztratila důvěru společnosti, čímž se stala u nás situace neřešitelná, patříme mezi nejhorší na světě a nedovedu si představit, jak se to bude vyvíjet dál. Jsem rád, že konečně budeme naočkováni kvalitní vakcinou.

Na ČT24 ta debata o koronaviru vysoce poctivě běží, ale nezdá se mi to být šťastné. Vnímám to jako náhražku toho, že o epidemiologickou pravdu se musí poprat odborníci mezi sebou a jejich unifikované stanovisko nabídnout vládě. Ve které zemi se takto postupuje, jsou na tom lépe než u nás.

Vyjádřit se jednoznačně ke konspiračním teoriím, které mezi námi kolují, je těžké, protože nemáme dost validních informací. Maily s tímto obsahem dostávám především od komunistů a okamurovců. Tyto texty mi velmi připomínají texty vytvářené ruskými trolly, které zpočátku měly ještě to komunistické ptydepe, které jsme znali z komunistické éry. To už se podstatně změnilo. Komunistická rétorika byla omezena, většinou zůstává jen dštění ohně a síry a cílem zemanovské rozdělení společnosti. Poslední dobou je cílem narušit vztah k občanů k vakcinaci, protože vakcinace je jediná cesta k zachování funkčního státu. Uzavírám, že konspirační teorie nedokáži vyloučit, ale rozhodně nemají moji důvěru. Mám větší důvěru k láskyplnému Bohu. Pokud se Jemu vzdálíme, konspirační teorie snadno zvítězí!

:-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS