Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Američan způsobil nejednu válku ve světě a tato není a nebude poslední. Stydět se můžete jen za svou přilnavost k Západu, k tomu, který už není to, co býval a je jen smutné, že Česko bylo a je ve vleku přes NATO takových břídilů.

Za celou chaotickou situaci může zase jen a jen USA, m.j. i se svým odhadem, že se Kábul udrží ještě měsíc.

0 4
možnosti
VV

Ano, i tu Cecenskou, a uz se chysta na dalsi.

Je tohle vubec mozny?

0 0
možnosti
JS

Nevíte o tom nic, pouze se zesměšťujete trapným žvaněním.

5 1
možnosti
ZZ

Pane Šimek - Vy a vám podobné naivky a jestřábové se rozhodli dělat pořádek v zemi, kde platí jiná pravidla.

Chtěli jste implementovat vlastní představy o demokracii, ale nějak jste zapomněl, že tamní obyvatelstvo se raději nekontrolovaně množí, než aby se zabývalo těmito představami o demokracii.

Armáda i tajné služby nás 20 let přesvědčovaly o úspěšnosti tohoto tažení a nyní s hrůzou zjišťujeme, že nám všichni 20 let lhali.

Nu což - smiřte se s tím, že vláda USA v tichosti uzavřela s Talibanem separátní smlouvu o dalším vývoji a spojencům, kteří dělali stafáž v tomto nepovedeném divadelním kuse, zůstala jen huba dokořán.

Zvykejte si, ale nebyli to češi, kteří zradili, ale byly to naivky jako jste vy, které se do tohoto dobrodružství, pod vedením Velkého bratra s nadšením pustili.

:-/

3 3
možnosti
Foto

Pan doktor, a tak naivní.... Koho budou chtít Talibánci zlikvidovat, toho zlikvidují, stačí když si jejich sněmovna odhlasuje jiné zákony, než mají dosud. Američané zbalili kufry, ostatní také, afghánský prezident uprchl ze země. Talibánci obsadili vládní budovu. Nějaký Babiš z maličkého Česka v tom nehraje roli. Oni to mají všechno dávno promyšlené - a do detailů. Převrat v zemi proběhly neuvěřitelně rychle. Už tam nemáme zastoupení, naše ambasáda neexistuje. Uvidíme co bude dál... Rv Smutné..,

3 1
možnosti
Foto

Doufám, že po další zkušenosti z Afghánistánu Západ už konečně přestane "pomáhat" kdekoli armádami. V Afghánistánu se utratily za dvacet let biliony dolarů a s ohledem na výsledek šlo o vyhozené peníze a zbytečně zmařené lidské životy.

5 2
možnosti
PN

Vy jste neuvěřitelný stydlín. A před kým se tak stydíte?

Stejně neuvěřitelné je, že se docela shodujete s prezidentem ČR. S tím proruským, zlým mužem jak ho přinejmenším častují lidé kterým plusujete příspěvky. Za to se náhodou nestydíte?

A to závěrečné přání? Kéž byste mohl věřit Babišovi?

Už jste procitl z iluze o pirátstvu a Spolu?

5 3
možnosti
ČP

Ještě čekám na blog pana Flašky. Ten bude podobný. Taky nic moc.

4 2
možnosti
ZZ

Je to tak - napsal a je to stejně hloupé jako tento blog !

Asi mají tito postižení povinnost něco napsat za každou cenu - byť by to byla sebevětší hloupost - tak tam musí plivnout na Babiše.

Mnohem zajímavější, než rychlé obsazení celého území - bez boje je to, že armáda a tajné služby NATO naprosto selhaly - tedy nejen ta naše, ale naprosto všechny. Žádná z tajných služeb neupozornila na žalostnou morálku Afgánské armády a masovou podporu Talibanu obyvatelstvem i armádou !!!

;-(;-(;-(

4 1
možnosti
JL

Mně je stydno za to, že ten Západ, ten osvícený Západ způsobil zbytečnou krvavou válku, ve které podle Wikipedie padlo asi čtvrt milionu lidí - skutečné údaje bývají vždycky horší - a tím pádem řekněme 10x víc lidí bylo zraněno. Válka byla zbytečná, Američani tam mohli klidně posílat speciální jednotky, ať bojují s ručníkáři, jimž říkají teroristi, ozbrojenými kalašnikovy a pancéřovkami, a kteří si chtějí prostě žít podle své mohamedánské víry. Ani toto strašlivého Usámu tam nenašli, ten jim utekl do Pákistánu. Tolik bolesti a utrpení - Američani by měli dostat rozum. Pentagonu je jedno, kde vraždí, ale politici by mohli myslet mozkem.

3 1
možnosti
PS

P18e88t39r 27S42k11á21c21e14l

15. 8. 2021 22:21

Ztráta důvěry ve vedení státu se přetaví na zkušenost, kterou by měli voliči v říjnu uplatnit. Na co se ještě čeká, proč se volí jednou Pepík, podruhé Frantík? Všechny vymést, všem dát výpověď. Nová generace myslí jinak, myslí líp.

0 1
možnosti
JM

J47a12n 97M43a82r73e75k

15. 8. 2021 22:40

Prosím vás, která je to generace? Moc by mně to zajímalo.

5 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!