Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To rýpnutí ohledně ceny PCR testů dnes a respirátorů před rokem je trošku podpásové - předpokládám, že jste si toho vědom. Rozdíly mezi cenami PCR/AG testů a respirátorů dnes a před rokem jsou obrovské - až od letošního roku jsme se dostali do situace, že ceny a dostupnost testů umožňují masové používání (pravidelné testování žáků/studentů ve školách a zaměstnanců loni rozhodně nebylo kapacitně ani finančně možné).

Ohledně kázně občanů doržovat protiepidemická opatření - na to opravdu nejde spoléhat - nedodržovaly se ani v době, kdy umíralo plno lidí natož dnes, kdy epidemie minimálně dočasně ustoupila.

Známá aféra s nakaženým doktorem v letadle do Tokia ukázala, že dobře prováděné testy jsou účinné - AG test u doktora byl pozitivní v podstatě po necelých 2 dnech od nákazy (s nakaženými příbuznými se potkal den před odletem, po 13-ti hodinovém letu pak byl AG test pozitivní, PCR testy pak odhalily spolucestující, kteří se nakazili během 13-ti hodinového letu).

Uvidíme, co přinese podzim - proočkovanost v kombinaci s velkým počtem lidí, kteří covid prodělali dává naději, ale samozřejmě rozhodne, zda se neobjeví nějaká mutace, která by toto "ignorovala".

0 0
možnosti

V podstatě souhlas, letos podzim už zvládneme bez selhání zdravotní péče.

Moje rýpnutí není samoúčelné. Velmi mne mrzí, že politici neberou vážně rozdíl mezi PCR testem a antigenním testem. A přitom cena není až tak rozdílná, když to porovnáme s tím, jak politici nakupovali předražený materiál před rokem. A výmluva, že není dost laboratoří, je ostudná. Za těch pár měsíců to šlo zařídit, aby laboratoří bylo dost!

Vzpomínáte lékaře doprovázejícího výpravu do Tokia. Pokud by mu udělali PCR test místo antigenního testu, neletěl by nikam! A nikoho by nenakazil!

:-)

0 0
možnosti

Studie Recetox uvádí v březnu 50% dospělých s protilátkami. Studie v Gymnáziu Havlíčkův Brod ukázala 30% lidí, kteří prošli vysoce infekčním prostředím a protilátky se jim nevytvořily. To už se dostáváme někam k 74% v březnu. Pak stačí si udělat integrál pod křivkou nakažených do konce března, to je 74%, a integrál pod zbytkem křivky, to je těch zbylých 16% do 90%. Nic lepšího nevymyslíte a už nikdo nevymyslí. Protože data byla přemazána očkováním.

Už si ty blbiny nechte, my víme, že jste se naočkoval a bojíte se vedlejších účinků. A chcete, abychom se museli bát i my ostatní, kteří jsme si po celou dobu zachovali zdravý rozum a výkonnou imunitu.

2 1
možnosti

Každý, kdo nevěří lékařům, je hloupý. Politici se snaží, že je to jeho věc, jestli umře. Asi ano.

Očkování jednoznačně zlehčuje průběh onemocnění a ve vysokém počtu snižuje riziko smrti. Očkování vzhledem k potenciálním následkům onemocnění má vedlejší účinky zanedbatelné!

:-)

0 1
možnosti
Foto

Všude kolem nás se pořádají koncerty rokových skupin, kam chodí lidi bez testů, bez očkování, před podiem tancují. Jsou obchody, kde je po vás nevyžadují a nemá je ani prodavačka. DO MHD nastupují někteří bez roušek, Přitom v našem kraji počet nemocných na covid klesá a je na minimální úrovni. Jak je to možné ??? Británie zrušila opatření proti covidu a světe div se počet nemocných klesá. Nebýt medií , tak ani nevím, že je nějaký covid,

2 0
možnosti

Je tady několik faktorů - proočkovanost, řada lidí covid prodělala, v létě je vir zřejmě méně "agresivní" (to soudím podle stavu loni v létě, kdy u nás epidemie rovněž výrazně ustoupila).

0 0
možnosti
Foto

Boj s virem začíná na sliznicích a pak nastupuje buněčná obrana. Očkování jde cestou opačnou a to do těch míst, kam se přirozená infekce se nedostane. Vakcína vám je vpravena do svalu a nastaví systémové protilátky,IgG ale ne slizniční protilátky IgA. To vás ochrání před těžkou formy vedoucí k hospitalizaci a smrti, ale nechrání před mírnou a středně těžkou formou. Protože po očkování se hladina protilátek nastavila vysoko, stvořila se legenda o tom, že očkování je jedinou šancí jak s covidem bojovat. To není však pravda. Organismus si sám protilátky zreguluje, zda se virem opakovaně setkává , či nikoliv. Neexistuje žádné konkrétní číslo určující jaká má být hladina protilátek vysoká. Takže to covid tu bude s námi, jako chřipka, zda jsme očkování anebo ne. Pramen imunolog profesor Vojtěch Toth, viroložka Hana Zele

1 0
možnosti

Že lze masivním očkováním lroti covidu dosáhnout tzv. kolektivní imunity je pouze jeden z názorů odborníků. S mutací delta se zdá, že zastánců této teorie viditelně ubývá. Jenže očkovací byznys se mezitím rozjel na plné obrátky...

2 1
možnosti

Pozoruhodné dnes je to, že nevzdělaní se cítí být chytřejší než vzdělanci!

Bohužel, podle toho také volíme své představitele!

:-)

0 0
možnosti

Západní odborníci vědí, že delta nyní není ohrožující, nevzniká tlak na nemocnice, takže zbytek nepromořené populace se promoří a bude imunní. To se ale nehodí do hry těm, kteří ze současných zmatků (z nedostatku seriózních odbor. informací pro politiky aj.) finančně těží. A dětí se covid-19 takřka nedotýká, pokud jde o vážnější následky, jen ty s chronic. nemocí je třeba chránit, mohou nosit roušku.

1 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že např. Německo, Rakousko, Švýcarsko či Švédsko si ověřily, že významná část dětské populace je již promořena a imunní, bylo by lepší nabídnout dobrovol. testování protilátek. Švýcaři vyvinuli poměrně levný rychlotest na protilátky (lze ho použít i pro mobil. tým): má 100 % specifitu, tzn. neměl by vzniknout falešně pozitivní výsledek (v zásadě každý pozitivně otestovaný by měl být skutečně imunní po prodělání nákazy). Senzitivita byla o trochu nižší, ale i tak dostatečná, tzn. někteří otestovaní imunní by se přece jen mohli falešně označit za negativní (bez imunity), avšak test lze zopakovat, příp. provést druhé vyšetření jiným tímto testem.

0 0
možnosti

Ani ve Francii ministr školství neplánoval testování bezpříznakových dětí ve škole.

0 0
možnosti

Já bych se politiků zeptala, proč se v ČR mají testovat povinně zdravě vyhlížející děti, když např. ve Švýcarsku a Švédsku se testovat nebudou?

0 0
možnosti
Foto

Pomalu se i s koronavirem dostáváme na úroveň vztahu, jaký máme mezi chřipkou a společností. Každým rokem řada lidí onemocní, někteří lehčeji, jiní tížeji, někteří z nás zemřou, ale zdravotní péči to již nezbourá.

Zdroj: https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=774797

Koukám, že je to od vás během roku docela slušný posun myšlení směrem k normálu.

2 0
možnosti

Posun k normálu u sebe nevnímám. Takto jsem smýšlel vždy. Pro mne nic nového! Rovnováha mezi infekčním agens a člověkem je vždy nutný cíl! Lze mu pomoci očkováním! :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS