Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

když si lidé před rokem 1989 volili národní frontu, tak si to zavařili taky.

0 1
možnosti

Však dobře víte, že změna nebyla možná! To jen trollíte bez vztahu k pravdě! :-)

0 0
možnosti
Foto

Kdo je nakloněný svobodě, prosperitě a spravedlnosti nemůže volit nic jiného než Svobodné v Trikoloře. Kdo je nakloněn k vládnutí bude volit ty ostatní.

1 1
možnosti
JK

Trikolora chce zrušit min. mzdu a ombudsmana. Tak jsou pro většinu nevolitelní.

0 0
možnosti
AK

Kdy už konečně pochopíte, že liberální demokracie není demokracie?

A že konec konců není ani liberální...

3 1
možnosti

Kdy už konečně pochopíte, že liberální demokracie je jediná možná demokracie se svobodou pro všechny občany?

Pokud někteří liberální demokraté se ideologicky odtáhnou od základních pravidel demokracie, pak není pochybení v liberální demokracii, ale v liberálních demokratech!

:-)

0 1
možnosti
Foto

Masaryk byl chytrý pán, ale ta jeho pětka, mírné autoritářství a drobný kultík osobnosti... Havel byl taky chytrý pán a pokusil o svou verzi nepolitické politiky (taky chtěl politické vůdce trošku vodit za ruku). No, Klaus mu do toho hodil vidle. :) Mně ten veselý politický boj docela vyhovuje. Hlas lidu, hlas boží. ;-D

1 1
možnosti

Mně ten veselý politický boj nevyhovuje, protože v současnosti mám dojem, že naši svobodu a demokracii ohrožuje.

Václav Havel nebyl politolog a měl řadu chyb. Mám však obavu, že Václav Klaus zabránil pozitivnímu vlivu etiky v transformaci naší společnosti. To naši společnost hluboce negativně poznamenalo a poznamenává dodnes.

A když si uvědomíme, že Václav Klaus pracoval v Prognostickém ústavu pod dohledem ruské tajné služby KGB, pak bych ten politický boj nehodnotil jako úsměvný, ale naopak vyvolávající obavy!

Vždyť v poslední době nabývá navrch lež, korupce a protekce nad pravdou, prázdné žvatlání trollingu, vrcholí ruská desinformační válka. A to se děje v době, kdy tady vrcholí zápas oligarchů, proruských sil, autokratů, hnědokošilatých a komunistů proti naší budoucnosti, proti naší svobodě a demokracii!

:-)

1 0
možnosti
TG

A to jste ještě pane Šimku opomněl zmínit zuřící čínskou hybridni válku, která snad už není hybridni, ale skutečná. Střílí po nás spodním prádlem, elektronikou a dokonce i neloupanou a určitě nemytou rýží... 8-o

4 1
možnosti
Foto

Pokud budete volit Pirstan nebo Spolu, budete volit vazalství, závislost a podřízenost, jen na jinou stranu. Zajímavé, že u Zemana se stejné závislosti děsíte.

9 2
možnosti
JD

Vazalství ano, ale jen to správné!

0 1
možnosti
JL

Vazeny pane Bohumíre Šimku. Vypsal jste to vse z gusta praveho demokrata. Nezanedbal jste zadne detaily a jeste jste poukazal na nejvetsiho zloducha, podle vas, sediciho na prazskem hrade. Snad jste opomel tu Masarykovovu prvni republiku, kdy si nas nejvetsi a uznavany novinar poplakaval v Lidovych novinach v roce 1924, nad tou sebrankou politickych stran a jejich zakulisni machinace. Ze ta prvni republika mela problemy je videt na mnozstvi voleb prave do te slavne Snemovny. Za dvacet let teto republiky bylo 18 voleb a tim 18 vlad. Uzasne...!!

Dnesni Snemovna se voli stejne jako ta v prvni republice. Ustava nam to tak zarucuje. (pan Klaus ji opsal i s temi chybami). Ty narky pana Capka slyset nejsou, ale muzeme je nahradit. Ty zakulisni machinace se rozvijeji presne jako drive.

To se dostavam k vasemu nadpisu. Ta otazka je soucasti celeho systemu voleb v nasi republice. Volba stran bez okamziteho urceni viteze, je to, co je nedemokraticke. Ten zaver po volbach a NUTNOST vytvoreni KOALICE, je ten nejvetsi zlocin nasi politicke machinerie. Byl odvozen z konstitucni monarchie, kdy cisar mel to posledni slovo. (1864). Dnesni prezident se o to pokousel jako cisar. Ta dnesni koalice je toho svetkem.

Jiz mnohokrat jsem vam poukazal na zeme, kde se voli jedinec (jednokolove) a z vysledku potrebnych poslancu se vybira ta strana z nejvetsim poctem hlasu. V Britskem systemu, tato strana vladne podle sveho volebniho programu a opozice presne kontroluje jestli nevybocuje. Tim vsichni politici dodrzuji vuli obcanu. Neurcite problemy MUSI vedouci strana spolupracovat s opozici.

Takove volby jsou demokraticke.

6 1
možnosti
Foto

Lze s Vámi souhlasit. Má to jeden háček. Aby byla zásadní změna, musel by se celý systém nejprve až rozmetat, což pochopitelně by nebylo v zájmu ani našich politiků, ale ani občanů, neb by nastoupil chaos. Autor se ohání V.H. Zapomněl, asi raději, na jeho sen o nepolitické politice. A tak vzniklo OF, které v krátké době prokázalo, že není a nemohlo být životaschopné. A zůstaly jen hesla a prázdné fráze. Kde kdo se dnes až dáví nad tzv. oposmlouvou dvou partají, a ignoruje, co by se stalo, kdyby k ní nedošlo. Tehdy to byl pat, a další možná východiska by byly toliko nové volby, nebo úřednická vláda. Do toho se pochopitelně nikomu nechtělo. Ani V.H.! I nadcházející volby mohou leccos až zkopírovat. Od jejich výsledku počínaje. A pak zase začnou kalkuly kdo s kým o čem a pro koho. A pochopitelně, zase především pro politiky.

2 0
možnosti
Foto

J37o42s58e54f 37B19á31r22t51a

3. 10. 2021 18:58

Pane Šimku, tady na blogu všichni píší své názory a chválabohu jsou rozdílné. Jen vy trváte na své pravdě, která nemá konkurenci. A ještě k tomu Rusku, chci s ním mít stejné vztahy, jako má Německo - je na tom něco špatně? Ještě bych chtěl zdůraznit, že je to můj názor který nikomu nenutím.

11 0
možnosti
DR

Žádné překvapení, světonázory pana autora jsou zde přece pověstné.

3 1
možnosti
LH

Celý článek je jedna velká nálepka. "Liberální demokraté" proti "zlu". O obsahu, tedy konkrétních zločinech těch "neliberálních" se člověk nic nedozví.

8 5
možnosti

Neliberální demokracie? To je nesmysl!

Zločiny? Silná slova! Co vytýkám antidemokratům? Že lež a nenávist vítězí nad pravdou a láskou k druhému člověku. Že místo diskusí tlachají a trollí. Že rozbíjejí diskuse na nejnižších úrovních i na nejvyšších politických úrovních. Že podléhají ruským desinformačních pseudoinformacím. Že odmítají dohlédnout dopady svých lží a trollení na naši budoucnost. Stačí?

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!