Diskuse

Důsledek voleb

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohuzel politici uz vymreli. V obou mych domovech nejakeho marne hledam.:-(

0 0
možnosti

Liberální demokracie ... proč ne? Ještě kdybyste prozradil, ve které zemi to existuje, abych věděl o čem mluvíte.

9 0
možnosti

Musim pripomenout, pane Simku. Tyto volby (jejich rad dava viteze) jsou skoro urceny. Mozna dnes "koblihy" neucinkovaly tak dobre, jako drive. Avsak sila jedince je dnes viditelna na urovni statu.

V tomto systemu voleb je nekolik tech "nechtenych", kteri se vsak do te Snemovny dostanou. Pro vedouci stranu toho koblihare udelaji vsechno, aby se dostali do vedeni. Staci jen 100 hlasu plus jeden ve Snemovne a mame znovu zadelano na ctyri leta. To je pro pana Burese ta prava velicina. On to vi a proto sel do politiky. Vi jak pridrzet ty "koalicni" partnery na uzde a delat si tu svou politiku. Ale take vi, ze ti cesti obcane jsou tak zabedneni (pouzivam slusne slovo) a nesnazi se o zadnou zmenu toho, co premierovy vyhovuje. A vy svymi clanky mu jeste prisluhujete. Uzasne u takoveho vzdelaneho obcana......??!! Pro vas jen jedna utecha. Jako vy, takovych je mnoho. A to je to skutecne UZASNE......!!??

1 4
možnosti

Nemyslím si, pane Limo, že je lépe držet hubu a krok a čekat za bukem, jak to dopadne! Mám dojem, že všichni myslící lidé se snaží uvědomit nevědomé občany, každý po svém. A já, na rozdíl od Vás, věřím, že bnudou úspěšní! :-)

2 2
možnosti
Foto

Kleptokracii tu už nechci. Pro mne je přijatelnější, když si přihraje malou či velkou kost před svou boudu jeden oligarcha, než stovky vlčáků vyhladovělých po 8 letech půstu.

3 5
možnosti

A současná superkleptománie Vám nevadí?!? :-)

2 0
možnosti

Oligarchie, autokracie, estébáctví, korupce - to už nemá s demokracií nic společného, chce to změnu, to je jasný. Vždyť dnes stát už ani nectí rozsudky soudů.

3 0
možnosti
Foto

Nevím co to je liberální demokracii. Podle mého je pouze demokracie bez přívlastků.

5 2
možnosti
Foto

Konzervativní pojetí svobody je ovšem odlišné od toho, které prosazuje progresivní liberalismus a je založeno zejména na omezení politické moci ústavou a ochraně práv a svobod jednotlivců. Mluví o ní apoštol Pavel, když v Listě ke Galaťanům říká: „Vy jste byli povoláni ke svobodě, bratři. Jen nemějte svobodu za příležitost k prosazování sebe, ale služte v lásce jedni druhým.“ Hlavní myšlenkou konzervatismu je, že národ, v jehož jménu politik jedná a pro jehož dobro má jednat, nesestává pouze z přítomných osob, ale i z těch, kteří zde byli před námi a také z těch, kteří teprve přijdou po nás .Pramen Daniel Kroupa.

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 5
možnosti

Pokud se Vám volby představují jako mezigenerační, tak mně se jeví jako volby o formě demokracie a naší svobody. Já hodlám volit v zájmu naší mládeže! Přemýšlím o politice, sleduji politiky a vím, co od nich mohu čekat. Sleduji nejen proklamace programů, ale hlavně jejich realizaci. A nechápu, proč by Vaše dcera nemohla volit Piráty. Já je budu volit a nestydím se za to! Ostatně Vámi zmiňovaný střet není důsledek voleb, ale důsledek Babišových pomluv Pirátů! :-)

0 0
možnosti

No, vždy jsem si myslel, že poslanci ODS si zachovali alespoň kapínek konzervatismu v krvi po svém zakladateli a navíc ve spolku s křesťany a vy mě svým blogem upozorňujete, že jejich směr je liberální demokracie. A navíc si pamatuji na váš blog ze dne 2.9.21

pod názvem "Koho volit nebudu"a hned první větu, která zněla: ,, Jsem konzervativní pravičák".

Potom nerozumím proč volíte smíšené partaje s programem LD? Vždyť na volební listině najdete zastánce konzervatismu. Pane autore vy mě matete:-)

4 2
možnosti

J89a58n 46R69á74ž

6. 10. 2021 15:15

Liberální demokracie, nebo-li demokratický liberalismus bude mít pro skutečnou demokracii ve finále stejné důsledky jako demokratický socialismus, který byl ve valné části Evropy v módě před rokem 1990. Jenže to mnozí dnes podceňují stejně , jako to podceňovali voliči u nás v roce 1946

4 1
možnosti

Je vážně moc hezké, že jste nám tu v blogu už poněkolikáté sdělil, koho budete nebo nebudete volit. Ale už se dost trapně opakujete.

1 6
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS