Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D40a45v36i88d 74H23o60r31á67k

18. 11. 2021 21:55

Bohumíre, tak jsme včera oslavili 17. listopad, tady tedy diskuse nic moc a tak bych Ti navrhl téma pro dnešní den 18. listopadu, kterým by ses mohl pokusit o nějaký takový reparát a napsat nějaký oslavný článeček.

Vždyť právě přesně před 30-ti léty nás opustil poslední Československý pan soudruh president, lidem milovaný Gustáv Husák.

0 1
možnosti

Pane Simku, az budete lezet na smrtely posteli, budete moct byt spokojen. Vic uz asi proti komunistum, Cine a Rusku, udelat nelze. A asi uz neni v silach jednotlivce udelat vice pro liberalni demokracii. Nezil jste nadarmo.R^

0 0
možnosti

D10a69v42i86d 11H66o70r77á71k

18. 11. 2021 0:33

Bohumíre, před necelou hodinkou zde na Blogu vyšel článeček bývalého prostého nádražního zřízence Cíglera, a to by člověk nevěřil jakouže má za tu chvilku diskusi, které množstvím příspěvků ta Tvá zdejší ani po kotníky nesahá.

Nestojí to za zamyšlení?:-/ ...a není to snad skoro k;-(

0 0
možnosti

Ježíši, to snad není možné! On se autor už fakt definitivně ocitl mimo realitu.Rv

1 0
možnosti
Foto

Vy jste to, pane Šimku, napsal tak, jako by někde něco přímo vypuklo. Něco zcela nového se zcela novými lidmi, kteří jsou odhodláni vzít to pěkně z gruntu:-)

2 0
možnosti

Ano, v to doufám! Doufám v návrat naší země k liberální demokracii, ke které nás přivedl Václav Havel, věřím, že končí tandem Babiš-Zeman, a že dojde k obnovení naší země v pravdě a v úctě k druhému člověku!

Věřím v novou pětikoaliční vládu. To jsou převážně lidé nově smýšlející v duchu pravdy a úcty k druhému člověku. O jednom jménu také pochybuji, ale určitě jde o jiné jméno než jde Zemanovi!

:-)

0 0
možnosti

J62a45n 25M24a15r79e94k

17. 11. 2021 23:04

Tak pane Šimku, to co píšte je utopie a dle mého soudu dost naivní. Komunistů jste se nezbavili, i když nesedí v parlamentě. jestli se splní předpovědi škarohlídských bolgerů, kteři neustále opakují to už trapné klišé 'A bude hůř' tak máte bolševiky zpátky. Tyto volby prakticky nic nevyřešily. Musíte změnit sebe, což tak v posledním odstavci nesměle naznačujete. Jenomže vy ani kdokoliv jiný se nezmění. Stále budeme lidmi i se všemi hříchy. Už kdysi dávno J.A.Komenský prohlásil: 'Svět ve zlém leží' a bude ležet dál a ty celkem bezvýznamné volby u vás nic nezmění.

2 1
možnosti

Pan Šimek neustále čeká na to, že někdy přijde nějaká politická garnitura a ta nastolí všeobecnoupoctivost a speavedlnost.

To však není možné:

Za prvé jakákoli politická garnitura bude vždy tvořena nedokonalými lidmi, takže bude nedokonalá už sama o sobě. A za druhé lid jako takový vždy bude tvořen nedokonalými jedinci, takže i to bude vždy na překážku nějaké všeobecné spravedlnosti a poctivosti.

Pan Šimek však bude na tu všeobecnou spravedlnost a poctivost čekat třeba tři sta let, kdyby tady ještě tři sta let byl. A po celou tu dobu by si myslel, že je to realizovatelné, jen kdyby tam nebyl ten nepoctivý Babiš nebo třeba Sláma, Datel, Netušil či Kalinová.

1 2
možnosti

D15a38v19i42d 80H62o33r47á68k

17. 11. 2021 22:23

Mordyje, to je Bohumíre ale sakra povedená agitka R^;-D

0 2
možnosti

D50a37v84i30d 85H79o79r43á13k

17. 11. 2021 22:45

A to sem zvědav zda, přestožes ́ to patrně díky svým celodenním oslavám zveřejnil v tomto prostoru až navečír, překonáš díky této agitaci stále ještě VIP Blogéra a svého medicínského kolegáčka, který má pod jeho podobně oslavným blábolem doposud až trapně slaboučkou diskusi a to přestože jak já, tak i Tys ́, jsme do ní usilovně a svobodně přispěli.

1 4
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!