Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tady je to spíše o určitém přírodním zákonu a neustálých umělých humanistických zásahů do společnosti.

Poslední doktrína je povznést společnost skrze děti a mladé generace, a posílení ženského vlivu, na vedoucích postech.

Celostní – duševní osobnost vytváří, výchova, vzdělání, ale to co dnes se zadupává do země, to jsou životní zkušenosti, "poprat se" o své místo na slunci. To právě vytvoří z uhlí diamant, životní moudrost a rozhled.

Postačí se podívat do věků mocnářství a 1. republiky, kde byl život a život dětí dost tvrdý, tedy i snaha se dostat ...

Společnost měla velkou přidanou hodnotu, tedy podhoubí pro rozmanité politické strany, dále světové osobnosti, či vnitřní rozvoj a pomoc skrze různé dobročinné či zkrášlovací spolky ...

Pak tu je dlouhodobý trend od 1. světové války, ale silný vliv měla 2. světová válka, kde padlo velké množství mužů. Začal nástup věku feminizace, a vlastně pravé mozkové hemisféry, kde je vnímání na dálku, celku, pak sociální cítění, emoce, láska, duchovnost, kreativita a snaha pro harmonický svět. Má to několik vrstev.

Celé to vlastně vygradovalo dnes, což je důsledek tzv. EU politiky o zastoupení žen na vedoucích postech, pozitivní diskriminace. K tomu je zde trend neúplných rodin a mizení zdravého otcovského vzoru, a k tomu potřebují kluci do dospělosti určité "vedení". To má pak důsledky na vnímání rolí v rodině a jak přistupovat k ženské logice, - pravé mozkové hemisféře, která vlastně ovládla dnes celou Evropu, a to vede k problému k seberealizaci v drsném okolním světa a vymýšlení různých cest, nástup multikulturalismu, autocenzury, revize minulosti, militantní ekologii ... Vlastně poznáváme poprvé v lidských dějinách, vliv kolektivního prostředí ženské logiky, jež chce vlastně svět jako jednu velkou rodinu a má problém s realitou, řádem, hodnotami, což patří k levé mozkové hemisféře, kde je vnímání na blízko, tedy realita, řád, čas, autorita, hodnoty, a tu mají aktivnější muži.

0 0
možnosti

To má opět několik vrstev, kde silná instinktivní rovina přináší na straně mužů chování typu alfasamců a na straně žen zase matek a nucení k rodinnému chování a rovnostářství, sociální dělbě.

Evropa nemá silné, rozvinuté duševní osobnosti, vytratila se z historické role geopolitického stabilizátoru okolí Evropy, je zaměřena na mladé generace a přerozdělování, nařizování, vedení, tedy rodina a děti.

Zde pak je důsledek v tom, že zde vládne zákon zpětné vazby, kde vyklizení historické role Evropy, z celého regionu, vede k rozpadu států v severní Africe, chaos na Blízkém východě, a silná aktivita civilizačních predátorů, jako je Putin, Erdogan, Lukašenko, anebo samotná Čína.

Právě Putin je druhým protipólem, instinktivní roviny chování levé mozkové hemisféry, jež se setkával testoval instinktivní chování a vnímání pravé mozkové hemisféry, kde byla zase madam Merkelové.

Jakmile Merkelová odešla... Tím pádem je zde silná zpětná vazba, co se zde vytěsnilo a to realita, budoucnost, zadní vrátka, drsná realita. Výchova pravou mozkovou hemisférou může vést k anarchii a výchova levou zase k despocii, což jsou krajní hodnoty.

Dnes je zde silný tlak nastolit rovnováhu, tedy aby více se jedince přičinil za své místo na slunci, v životě a ne tzv. mama hotely, už tím, že kolektivní – sociální, a zvláště finanční role společnosti má své meze a tlak doby to vyčerpává ...

Vyšší forma vlastně oba principy spojuje, na podobné rovině jako už dávno funguje zrak, či sluch, jež jsou párové a nevidíme jedním okem na blízko a druhým okem na dálku, ale vnímáme prostor a dynamiku v něm. To se též dnes děje, a to přes silný informační tlak, a potřebu s tím něco dělat, což kolektivně opět selhává a je to na každém z nás.

Zde se pak vytváří zcela jiná rozvinutější rovina vnímání tzv. prostorové, celostní, kde nám třeba chybí vnímání kontinuální časové existence, vývoje ...

Jinak řečeno, tisíce let už známe chování levé mozkové hemisféry, mužské, dnes přichází poznání i pravé ...

0 0
možnosti

"Moudrost se většinou vyhýbá slavným, bohatým a mocným. "

Tohle je hodně odvážné tvrzení...

2 0
možnosti

Donutil jste mne, že jsem si svůj text přečetl znovu, abych Vaši výtku pochopil. Dnes jsem ho objevil, ležel již delší čas v počítači.

Ale nemyslím si, že by můj text nebyl realistický. Moudrost je produkt pokory. Hlava plná slávy, bohatství či moci nedokáže být pokorná. Tedy nemůže být ani moudrá! :-)

0 0
možnosti

"Moudrý politik" - není názornějšího příkladu pro oxymóron.;-)

3 1
možnosti

KSČ taky veřejně nařizovala koho má kdo volit. Je na čase, aby se občan rozhodl čistě svou hlavou koho volitR^

2 0
možnosti

Samozřejmě! Ale volit hlupáka nebo gaunera je poškození společnosti! :-)

0 0
možnosti

Já bych rád viděl nějakého moudrého/nějakou moudrou politika/čku.

1 1
možnosti

Komunální volby jsou o politicích v blízkosti voličů, v jejich obvodu. Jedna taková strana z jejich blízkosti se ustavila a dostala se i do parlamentu a následně do vlády. Jeden by řekl, jaká je to skvělá kumulace znalostí, resp. zkušeností z nejnižší úrovně politiky a ejhle, k čemupak byly využity.........

Nesouhlasím s některými vašimi výroky, například, že moudrý nebývá bohatý člověk, není třeba chodit daleko a jeden příklad za mnohé...Bill Gates, jeden z nejbohatších mužů světa, skutečně si o něm myslíte, že není moudrý, že je pošetilý, bláhový atd?

Tedy nesouhlasím s obsahem vašeho blogu, ale oceňuji vaší víru a slušnost v rukopiseR^

1 1
možnosti

Moudrý člověk netouží po slávě, bohatství nebo moci! :-)

0 0
možnosti
Foto

Moudrost není mudrování, a to o čemkoli ,i o komkoli, stejně tak jako tzv. vyčůranost není projevem inteligence. Postavičky prostého lidového chytráka, který se zaplétá v šachových partiích mocných lze nalézt i potkat takřka všude. Těchto stránek nevyjímaje.

Ta snaha neustále předstírat hrát vždy tu i roli, která se právě žádá, vytěžit z každé situace i něco pro sebe, onen bezpáteřný konjukturalismus, snaha vytvářet i na troskách za každou cenu zdání idylky... , není nám to všechno příliš povědomé ?...;-)

4 1
možnosti

Já preferuji moudrost před chytrostí! :-)

0 0
možnosti
Foto

S vaším úvahou o moudrosti a chytrosti nemám problém. S čím ale problém mám velký je ten závěr vašeho článku, že je nejvyšší čas volit jen moudré politiky a státníky, že jich máme mezi sebou dost. Promiňte, ale ať dělám, co dělám, já takové nikde nevidím...

5 1
možnosti

Pane Beránek, v Postřižinách to řešili akcionáři doporučením " Musíte se více snažit pane správče", pojdmež příkladem a i se zřetelem na doporučení pana autora blogu;-D;-DR^

1 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti

.... už dlouho jsem nečetl tak moudrý blog R^! Karma!

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS