Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J49a41n 78R25á21ž

24. 8. 2022 15:05

Co se týká potřebnosti víry v něco, co je přirozenou nástavbou materiálního bytí člověka, nazývejme to třeba i Bůh - souhlas .

Z Vaším trvale zastávaným názorem, že bezplatné zdravotnictví v té podobě, jak je u nás provozováno, je cesta do pekel - souhlas

Ovšem s tím, že papež František svým krajně liberálním vedením katolické církve ji vrátí vážnost a celospolečenský respekt nelze principiálně souhlasit. Že může být katolická církev liberální je nesmysl . Liberální katolická církev je oxymóron.

PS. Názoru, že Respekt je celosvětově vážený týdeník, tomu se ani zasmát nelze

0 0
možnosti

Podle středověkého proroctví je P.P.František posledním papežem.

P.P.František se navrací k Ježíši! Že ve své Církvi uspěje, nikde netvrdím!

Respekt čtou čeští emigranti po celém světě!

:-):-)

0 0
možnosti
PC

Napsal jste to opravdu krásně. Proto jsem dal karmu.R^

Jedna ze stěžejních myšlenek, a vlastně nezpochybnitelná pravda, kterou ve svém blogu zmiňujete, je, cit. "Bůh není součástí tohoto světa." Z toho ovšem plyne (a je nutné to mít na paměti), že politika nikdy nemůže být pravdivá, neboť je součástí světa, nikoli Boha.

Proto je nanejvýš nutné nepropadat iluzi, že ten či onen politik nebo ta či ona politická strana je pravdivá, a že by nám mohla přinést dobro. Ne, dobro je pouze v Bohu (Lásce) a ty mohou být v nás, hledáme-li je a jsme-li s nimi v souladu.

1 1
možnosti

Vaše logické soudy jsou falešné! Pokud nevěříte politikům, je to Váš problém! Pokud by se naši politici neřídili pravdou a úctou k druhému člověku, mašírovali bychom k totalitě! :-)

0 0
možnosti
MB

Ackoliv nejsem verici v tradicnim slova smyslu a tudiz nazorove stojim jinde, mate muj obdiv a respekt za Vas blog, ze ktereho - aspon pro me - vyplyva, ze jste clovek premyslivy a tolerantni, a takovych neni nikdy dost!

1 0
možnosti
PK

Jako agnostik souhlasím s mnohým co jste napsal, jen při čtení vašich blogů (bez ironie) bych byl rád, kdybyste se konečně sjednotil v jakou polit. línii věříte, zde jste konzervativec a v předchozích liberální demokrat, je v tom totiž krapet rozdíl. Jinak je to samozřejmě mezi vámi a adresátkou vašeho blogu.R^

1 0
možnosti

Většinou si představujete pod pojmem liberální demokracie něco zcela jiného než já, Erik Tabery a řada dalších liberálních demokratů! :-)

1 0
možnosti
MP

R^R^R^ Moc hezky a upřímně napsáno.

3 0
možnosti
Foto

Jak říkají věřící vědci. Boha vidím stále kolem sebe. Vidíme jej v přírodě, kosmu.

3 0
možnosti
JL

je fajn, že máme svobodu projevu, protože psát proti náboženství bylo ještě poměrně nedávno velmi nebezpečné - třeba 17.století, či 19.století - i tam nebylo moc radno hlásat ateismus, naopak za vlády KSČ nebylo zase radno něco povídat na veřejnosti o Bohu. Jsem víceméně agnostik (Bůh možná něco je a je někde, ale momentálně člověku poněkud nepoznatelný) a autor b logu mi připadá jako typický věřící - věřící je kategorie lidí, kteří přijmout nějakou víru, protože je to tradice, protože to dělají ostatní nebo protože jim to pomáhá v životě - něco podobného by muslim povídal o Aláhu, žid o JHV a ezoterici by zase řekli, že bohové jsme vlastně my lidé atd atd. Zapomněl jsem na hinduisty - i ti mají svá božstva. Bohové vždy byli a lidé se je snažili uplatit modlitbami a obětinami, aby se měli líp. Je to jakási psychologická hra, která usnadňuje život. Uvidíme po smrti, pane blogere.

2 0
možnosti
PK

..začínáte dobře..máme svobodu projevu...Orwel to napsal skvěle:,,Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet".

Zkusil jsem to několikrát i tady na webu....:-):-):-)

0 0
možnosti
ZZ

Já mám se zakladateli OF a ODS, velmi špatné zkušenosti.

;-(

0 3
možnosti
Foto

Milý Bohumíre, dík za zajímavý sebezpytný projev (docela tě obdivuji, protože jsi hodně osobní a to se tady občas na blogu idnes nepromíjí). Mohu Tě ubezpečit, že i Židé jsou tu a tam plní pochybností. To, že co je bez chvění, není pevné, platí universálně pro ty, co nejsou fanatiky svého vyznání.

Přeji Ti hezký den.

14 0
možnosti
Foto

Tesat do kamene. Kdyby z nás Pán chtěl mít jen tupé ovce zařídil by si to. Jeho stádo je naštěstí mnohem pestřejší.

7 0
možnosti
DK

Moc pěkně napsáno.R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!