Bohumír Šimek

Nejsou peníze na naše zdraví!

21. 04. 2017 23:14:01
Dvacet let o tom píši, že dostupná, kvalitní zdravotní péče zadarmo je jen komunistickou a socialistickou iluzí. Konečně již i Česká televize na tento problém upozorňuje ve zprávách.

Podle sociálních demokratů a komunistů musí být zdravotní péče zadarmo. A tak VZP hradí kdejakou drobnost. Do nedávna i Paralen na horečku nebo bolest. Ale na hrazení vážných nemocí peníze nemá. Již delší čas si onkologové stěžují, že nemají peníze na onkologickou léčbu, ortopedi nemají na operace svých pacientů a zdravotní péče se musí omezovat.

Léčba je již od počátku hrazena jen částečně a lékař nesmí léčit podle toho, co potřebuje pacient, ale podle toho, co je mu VZP ochotna proplatit. Jinak nákladnou léčbu hradí ze svého. VZP ji nehradí, stát ji nehradí, pacient ji hradit nemusí, a tak to hradí ošetřující lékař.

Česká televize zveřejnila, jak život mladého člověka VZP odsoudila k záhubě, protože nemá na jeho léčbu. Ano, léky jsou drahé a moderní účinné léky na vyléčení z nádorového onemocnění jsou nejdražší. Onkologové potvrdili, že léčba za řadu milionů korun je účinná. Přesto VZP podle svých směrnic odmítá tuto léčbu proplatit.

Rodina chce svého syna zachránit, a tak si půjčila v bance na hypotéku a od ledna již zaplatila několik milionů korun. VZP na léčbu nemá. Vážná onemocnění hradí jen takovým agresivním pacientům, kteří svůj zdravotní stav zveřejní v televizi. VZP na léčení nemá peníze a krachnout nesmí. Má na to svoje předpisy.

„Zdravotní péče musí být zadarmo!“, hlásí ve jménu komunismu Lubomír Sobotka. Dokonce ze zdravotnictví vyvedl 5,5 miliardy korun při zrušení poplatků, které šly především do platů zaměstnanců, a dodnes to funkčním způsobem nedokázal do zdravotní péče doplnit! Snažil se, to ano, navýšil cenu práce lékaře o deset procent. Cena práce je však součástí bodového ohodnocení zdravotní péče. A pokud některým nemocnicím VZP hradí jen dvě třetiny zdravotní péče z vykázaných bodů, pak ty nejchudší nemocnice právě na platy lékařů těch deset procent nedostanou.

Lubomír Sobotka vytahuje z Andreje Babiše peníze ze státní pokladny, ale ty do zdravotní péče převážně nejdou, mizí dříve, než se dostanou k lékařům. Dovídáme se, že nemocniční manažeři si berou i sedmimilionové platy, ale na personál již peníze nemají.

A ty milionové platy jim nestačí, přivydělávají si korupcí někdy až v milionech korun provizí z našich peněz na naše zdraví při koupi předražených přístrojů, které mnohdy ani nepotřebují. Naše peníze, které měly jít na naše zdraví, na naše léky a na platby personálu, lijí manažeři nemocnic do betonu. Z platů personálu provize nevymáčknou. Z betonu to asi jde.

„Zdravotní péče musí být zadarmo!“ A já kladu otázku Bohuslavu Sobotkovi, sociální demokracii, komunistům, ale i ODS, TOP 09 a dalším politikům: Chcete zdravotní péče dostupnou nebo kvalitní? Obojí zadarmo nelze! A dvacet let píši o tom: Nenuťte nás žít komunistickou iluzí! Kvalitní zdravotní péče zadarmo nemůže být dostupná! A marně píši o důsledcích této iluze. Dnes konečně se tato iluze provalila do České televize v plné nahotě! Díky za váš počin Vám, pane řediteli, a Vašim zaměstnancům! Vážím si vás všech! Doufám jen, že nepřijdete o svoje místo. Úsilí o pravdu bývá i v postkomunistické společnosti zlovolně potrestáno. Někteří byli za zveřejněnou pravdu i uklizeni ve vězení!

Zdravotní péče zadarmo? Nebudou lékaři, nebudou sestry, nebudou léky. Prý seženeme araby, černochy a číňany. Vzdělání jako vzdělání! Proč ale čínští léčitelé mají dvojnásobné platy oproti českým lékařům?

Autor: Bohumír Šimek | karma: 24.38 | přečteno: 706 ×
Poslední články autora