Bohumír Šimek

Koho budeme volit?

27. 05. 2017 4:09:46
Místo toho, abychom zkoumali naši politickou scénu podle toho, jak moc která strana slouží svým mafiánům, dělíme stále jen naše politiky na babišovce a antibabišovce! Antibabišismus je velmi nedostatečný program!

Ten kmotrovský až mafiánský marasmus nám přinesly strany Opoziční smlouvy pod patronací Václava Klause a Miloše Zemana. Dodnes vnímáme, jak nás tito dva politici ponížili, když nás vzájemně hecovali proti pravici a proti levici, aby si pak sprostě podali ruce, aby se tím dostávali na hranu ruského samoděržaví s politickými vraždami.

Již tímto samotným aktem jsou pro mne obě strany dodnes nevolitelné, ač jsem jednu z nich kdysi v malém zakládal. Navíc z obou stran čiší prostý antibabišismus a jejich ideologie ustupuje do pozadí. Kam se ztrácí pravicový program ODS? Od počátku jsem jí vyčítal, že hlásání pravicových idejí nestačí, když její praxe je převážně levicová včetně sociálního inženýrství. A ono to trvá dosud! Přitom ODS se svých kmotrů za panování Petra Fialy nezbavila a ti, uklizení na neviditelné pozice, opět zdvíhají hlavu.

Antibabišismus je základní ideologií i ČSSD a zejména jejího předsedy Bohuslava Sobotky. To předvolební rozhazování populistických cukrkandlů v podobě nejrůznějších dávek máme vnímat jako levicovou politiku? A jak je to s kmotry? ODS se jich alespoň částečně dočasně zbavila jejich odsunutím do zákulisí. Já jen vnímám, jak s nimi Bohuslav Sobotka obtížně zápolí. ČSSD se jich dosud nezbavila, nejsou až tak agresivní, ale profetisticky vnímám, že tuto stranu po volbách štípnou vedví. Možná i do voleb!

Komunisty volit nemohu z principu. Neumím se vyrovnat s jejich zbytečnými politickými vraždami, ale ani oni sami se s nimi dosud nedokázali vyrovnat. Komunisti se podepsali i na mojí rodině takovým způsobem, že jim neumím za své příbuzné odpustit, i když ti svým viníkům možná odpustili. A jak komunisti slouží svým mafiánům nedokáži posoudit. Vím jen, že dokázali pomoci pravicovému Václavu Klausovi do křesla prezidenta. Jejich antibabišismus není až tak hlučný. Zato jejich volání proti bezpečnostním zárukám v podobě EU a NATO jsou pro mne nepřeslechnutelné.

Svobodní jsou také pro mne nevolitelní. Proč? Pro svůj destruktivní postoj k Evropské unii. Petr Mach volá po zničení Evropské unie, ale docela dobře se mu z jejích peněz v Bruselu žije. Ano, zní z jejich úst pravicová ideologie, ale kdo mi zaručí, že svým masivním vstupem do politiky nepřijmou populistické levicové sociální inženýrství, jako to udělala ODS a TOP 09? Také si kladu otázku, zda nejsou jen reservní stranou pro ty za oponou, i když popravdě řečeno pro to nemám jediný důkaz.

Jsou tu nějaké strany, které se zbavily svých kmotrů? Jsou tu strany, které nestačili vsáknout kmotry do svých řad, ale pokud jejich politikou bude převážně jen antiimigrantství, pak je to pro mne málo. Jsou tu ještě KDU-ČSL s Pavlem Bělobrádkem v čele a STAN s předsedou Petrem Gazdíkem. Jejich koalice je opravdový risk, ale s největší pravděpodobností se mohou stát reálnou protiváhou ANO Andreje Babiše. A zdá se, že vlivu kmotrů byly tyto strany zbaveny zásluhou Miroslava Kalouska.

Pokud však bude i Pavel Bělobrádek si svoji polívčičku ohřívat na populistickém antibabišismu, pak opravdu nemám koho volit. A zbývá už jen to proklínané hnutí, jehož předseda je prohlašován za největšího mafiána. Abychom se nemýlili. Mám obavu, že takto myslí obyčejný člověk. I když v podstatné zkratce!

Autor: Bohumír Šimek | karma: 23.23 | přečteno: 1002 ×
Poslední články autora