Křesťané a muslimové

21. 01. 2019 20:19:43
Vážení a milí křesťané, vy chásko jedna nezdárná, řeknu vám na rovinu, já být Pánem Bohem, tak na vás pošlu Mohameda.

Bůh tak miloval člověka, který dle mytologické zprávy na počátku Bible tak zhřešil proti svému Stvořiteli a postavil se proti Němu, že Bůh se stal člověkem a v podobě Ježíše Krista sestoupil na svět, aby jej zachránil.

Člověk si byl vědom svých hříchů, alespoň ve svých prorocích, a jak čteme v Bibli, tak očekával svého Spasitele. A tak židovský národ, vědom si své exklusivity vyvolení, po mnoha útrapách a decimace až na hranu vyhlazení, očekával Spasitele jako mocného bojovníka, který se pomstí za všechna příkoří spáchaná na vyvoleném národu, očekával Krále, který pokoří celý svět.

Jenže lidské myšlení není stejné jako Boží myšlení. Podle proroků se měl narodit v městě Betlémě a pocházet z Egypta. Ježíš se nenarodil v královském paláci, ale narodil se za branami Betléma v nějaké jeskyni zcela chudým rodičům, kteří přišli do Betléma kvůli sčítání lidu. Pro množství sčítaného lidu již ve městě nesehnali nocleh.

Král Herodes, se bál příchodu židovského krále, a tak když mu mudrcové vysvětlili, kde se narodí, nechal v Betlémě pobít všechna čerstvě narozená děťátka. Podle Bible otčím Josef dostal andělské varování a tak se svojí rodinou utekl do Egypta a vrátili se do Nazaretu až po Herodově smrti.

Tam Ježíš pomáhal Josefovi v jeho truhlařině, zdárně se vzdělával a pak chodil se svojí družinou Judejí jako potulný kazatel. Vybízel k pokání, vbízel k obrácení, vybízel k hledání Božího království lásky. Největším přikázáním bylo pro Něho, milovat Boha svého a každého druhého člověka. Všichni víme, jak tvrdě kritizoval strážce zákona a strážce víry.

A tak není divu, že proti Němu poštvali lůzu, která donutila místodržícího Piláta, aby Jej dal ukřižovat. A tak Ježíš Kristus prožije tu největší lidskou bídu, jako nejubožejší člověk utýrán k smrti je vyzdvižen na kříž k nejpotupnější smrti nejhoršího vyvrhele společnosti, opuštěn prakticky všemi svými nejbližšími a opuštěn samotným Bohem. Absolutní prohra, absolutní zmar života. Židovský král je pohřben. A kde je ta spása? To je konec všech nadějí!

Třetí den je Jeho hrob prázdný. Ukradli nám Pána! Zavládne zděšení, než se Jeho stoupenci rozpomenou na dřívější proroctví. Boží silou vstal z mrtvých! Obnovuje svoji družinu a stává se hlavou Církve. Jděte a učte všechny národy! Církev se rozmnožuje a vytváří svoji strukturu.

Církev se však sestává z lidí. A kde jsou lidé, tam je snadno i Zlo. Střety o slovíčka, sněmy, střety o pravost Ježíšových slov. Církev se začíná drolit a vznikají církve a církvičky, Ježíšova církev ztrácí svoji jednotu. A v církvi a církvičkách vypuká boj o pravdu. Upalují se heretici, jinak věřící se vyhánějí z domovů. A křesťané se ve své pýše drolí a drolí dodnes.

A křesťané Boha nemilují, ztrácejí v Něho důvěru, staví se proti Bohu. Bůh není! Bůh je mrtev! Tito křesťané se staví nejen proti Bohu, ale i proti jinému člověku, proti přírodě kolem sebe i proti přírodě v sobě. Člověk se staví nad Boha. Bez Boha může žít zcela bez omezení! A žije.

Přestává žít jako obraz Boží, přestává žít jako součást Božího stvoření. Ztrácí vztah k Pravdě, vztah k Lásce, ztrácí úctu k Bohu, ale i úctu k druhému člověku. Ztrácí úctu ke spravedlnosti a ztrácí úctu ke svobodě druhého člověka. Život je bezcílný, čiře hedonistický, sobecký. Křesťané jsou nazývání nevěřícími psy.

Tres faciunt collegium! Kde se sejdou dva nebo tři v mém jménu, tak jsem já mezi vámi! Kam se však poděla ta Ježíšova Láska? Kam se poděla úcta k Bohu, úcta k člověku, úcta ke svobodě a úcta ke spravedlnosti?

Ze svých lidských pravdiček a polopravd ve své pýše děláme mezi sebou zátarasy, skrze které ani Bůh nemá šanci proniknout! Ve své pýše se scházíme k ekumenickým bohoslužbám, ale skutečné ekumény teologové nejsou schopni. Lid se schází a vnímá, že je jeden Bůh a jeden Ježíš. Ale teologové se pyšní ve svých odlišnostech a odmítají jednu Církev Kristovu. My obyčejní věřící učené odlišnosti nevnímáme. My žijeme svoji víru a nemáme problém se sjednocením.

Ale ti učení! Ti strážci zákona a správné víry! Je to stejné jako před dvěma tisíci léty! A k tomu většina národa se odvrací od víry. Máme se dobře. Jen svojí zásluhou! Chceme si užívat, chceme žít! A nikdo nám v tom nebude bránit! Ani Bůh!

A slyšíme: Kněží jdou jen po penězích! Na pravé víře jim nezáleží! Papež František je kacíř! Tomáš Halík je kacíř! Jsou to heretici! A věří vůbec v Boha? A jsou to vůbec kněží? Vystudovali vůbec teologii? Nikomu nevěříme! Jen sami sobě! Jen my sami budeme o sobě rozhodovat!

Já být Pánem Bohem, tak na takové křesťany pošlu Mohameda!

Autor: Bohumír Šimek | pondělí 21.1.2019 20:19 | karma článku: 15.68 | přečteno: 934x

Další články blogera

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.87 | Přečteno: 660 | Diskuse

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 38.95 | Přečteno: 4966 | Diskuse

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma článku: 35.15 | Přečteno: 2459 |

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma článku: 37.04 | Přečteno: 3585 |

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 20 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 13 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 7.47 | Přečteno: 87 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 15.72 | Přečteno: 166 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 139 |
Počet článků 636 Celková karma 28.44 Průměrná čtenost 1081

Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...