Bez mravní obnovy Česko i EU končí!

7. 12. 2019 20:24:19
Šest let strachu z vyvražďování německým nacionalismem a čtyřicet let strachu z pronásledování a likvidace nejlepších občanů pod vládou komunistické strany přineslo své ovoce, ze kterého se vzpamatováváme dodnes.

Strach rozvrací osobnost i celou společnost. Komunisté navíc zneužívají nejtěžších hříchů člověka k rozdělení společnosti a jejího opanování. Při uvádění marxistické ideologie do ovládací praxe hecují neschopné, nesamostatné a nejchudší občany proti plnohodnotným občanům, kteří jsou schopni se postarat o sebe a dát práci těm méně schopným. Vyvolávají závist vůči těm schopnějším, vyvolávají vůči nim nenávist a vyzývají k jejich likvidaci. Jde o likvidaci nejen ekonomickou, ale i fysickou. Pokud včas neprchli do emigrace. Je nutné si uvědomit, že komunisté ovládají společnost strachem, závistí a nenávistí.

Komunisté dělí společnost na ty „lepší“ komunisty, kteří smí vše, zabavovat druhému člověku jeho majetek, zabavovat mu jeho výrobní prostředky, odsoudit nevinného člověka k smrti, vyhnat celé rodiny z jejich chalupy, vyhnat řeholníky a řeholnice z klášterů, a na ty ostatní, kteří jsou neustále sledováni, vyslýcháni a strachem likvidováni. Dodnes se mnozí z nás bojí říci veřejně pravdu.

Kdo se první po Listopadu vzpamatoval a ztratil strach, byli to komunisté, kteří sundali pěticípé hvězdy a spolu s morální spodinou začali ovládat společnost politicky a ekonomicky. Jiným způsobem, ale nikoliv o mnoho lepším než před Listopadem.

Zdánlivě jsme se navrátili do kapitalismu. Ale to už není ten kapitalismus postavený na Lutheránské askezi, to je kapitalismus prostoupený nešvary komunistické předlistopadové éry plný korupce a rozkrádání veřejných i osobních majetků. To je jakýsi mafiánský kapitalismus. Společnost je opět sešněrovávána do centrálního, postkomunistického, levičáckého sociálního inženýrství, na který dojíždí všechny takové společnosti, na které dojela i komunistická strana na vrcholu své moci a na které můžeme dojet i my.

Pokračuje dále ta komunistická mravní devastace společnosti závistí a nenávistí, která se nyní obrací proti vzdělaným občanům. Politici opět ingerují do akademických svobod a opět rozhodují o tom, kdo bude smět učit. Nekonečné reformy školství vedou ke snížení vzdělanosti naší společnosti. Před Listopadem komunisti také dělali reformy, ale ty nebyly tak devastující.

Co jiného je rozdělování společnosti na kavárníky a hospodské, než pohrdání občany s mravní integritou, kterým se politici vysmívají. Ano, „rozděl a panuj“ nám po Listopadu funguje stejně dobře, jako to fungovalo komunistům. A opět se rozvíjí mocný nástroj ovládání lidu: Strach! Strach z budoucnosti, strach z Evropské unie, strach z náboženských společností, strach z muslimů, strach z imigrantů. A vůbec tomu nevadí, že u nás imigranti prakticky nejsou. Strach funguje.

A k závisti a nenávisti se přidávají desinformace a lži. Pravda se relativizuje, každý má svoji pravdu, pravda neexistuje. Lež je postavena na roveň pravdě. Lež je nazývána alternativní pravdou. Pomocí strachu, závisti, nenávisti a lží se dostávají naši politici k moci. A my jim ty lži zobeme z ruky! Jako bychom ztratili s morálkou i kritický rozum! Pohrdáme spravedlivými občany.

Jak můžeme obnovit naši schopnost opět poznávat čestné, spravedlivé, kvalitní občany, abychom je mohli volit? Co musíme udělat, abychom mohli odolat desinformačním, štvavým, lživým a podvodným slovům, když je jich plný internet a denně nám je někteří z nás rozesílají? Jak rozeznat opravdu kvalitní politiky, které se nemusíme bát volit, že nás zklamou?

Je jediná cesta: Mravní obnova společnosti. Musíme začít sami u sebe. Když budeme mluvit pravdu, budeme volit politiky, kteří nelžou. Když budeme slušní, nebudeme volit tlučhuby. Když budeme samostatní a na státu nezávislí, nebudeme volit populistické, proradné politiky. Pokusme se navrátit k Ježíši Kristu, čtěme Bibli, promýšlejme její slova a promítejme si je do reality dnešního života. Pak jednou budeme silnější než naši postkomunističtí, sobečtí papalášové!

Bůh je Pravda, Láska, Svoboda a Spravedlnost. Člověk má být obrazem Boha, aby mohl prožít království Boží na zemi.

Autor: Bohumír Šimek | sobota 7.12.2019 20:24 | karma článku: 21.61 | přečteno: 744x

Další články blogera

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 23.18 | Přečteno: 672 | Diskuse

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 38.95 | Přečteno: 4966 | Diskuse

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma článku: 35.15 | Přečteno: 2459 |

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma článku: 37.04 | Přečteno: 3585 |

Další články z rubriky Společnost

Jiří Kačír

V USA je standard jen 10 dní dovolené ročně a ne každá firma nabízí volno o všech svátcích

V posledních letech jsem se několikrát zajímal o možnostech práce v USA. Na toto téma jsem četl řadu názorů a článků, realita pracovních podmínek v této zemi mi trochu vzala iluze.

29.3.2024 v 16:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 2 | Diskuse

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 18.33 | Přečteno: 250 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.64 | Přečteno: 145 | Diskuse
Počet článků 636 Celková karma 28.49 Průměrná čtenost 1081

Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...