Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsou Evropané vítači Allaha?

Jak asi budeš reagovat, až ti muslim přiloží nabroušený nůž pod krk se slovy: „Jsi muslim, nebo křesťanský nevěřící pes?“

Kdysi jsem četl knihu o mezních situacích člověka. A ohrožení  smrtí je také mezní situace. Byla tam i zpráva z výzkumu, jak se člověk v takové mezní situaci chová. Pokud si to pamatuji dobře, tak 3% z nás odpoví „Jsem muslim!“ a půjde vraždit křesťany a atheisty. Opět poznáme, že Podturčenec horší Turka! Asi 12% z nás odpoví také „Jsem muslim!“, bude se snažit vyhnout smrti a stanou se služebníky muslimů. Asi 70% z nás se budou tvářit jako muslimové a bude jim to jedno, kdo jim vládne. Dnes uctívají atheismus nebo se tváří jako křesťané, tak proč by se netvářili jako muslimové. To budou také služebníci muslimů. Dvanáct procent nebudou vědět, zda mají kápnout božskou, a budou podříznuti. A tři procenta z nás hrdě zemřou mučednickou smrtí. Takto se chováme pod knutou komunistů, takto se budeme chovat pod jakýmkoliv násilím.

Řekli jsme si, že „Bůh jest!“ je od nepaměti uznávaný axiom. V době, kdy člověk žil v rodových klanech, byla jednotícím prvkem určitá představa boha. Každé společenství mělo svého boha, v jehož všemocnou pomoc členové věřili. Víra ve svého boha měla veliký význam pro přežití lidské skupiny.

Izraelité měli také svého Boha a věřili, že jsou Jeho vyvoleným národem. Žili na území, kterým procházela tažení různých armád. Opakovaně došlo k jejich vyhlazení a znovuzrození. Žili v otroctví Egyptském a ve vyhnanství pod Nabuchodonosorem. Bůh byl pro ně spásou a garancí přežití. A není divu, že mezi nejtěžší hříchy patřilo vylévání semene mimo ženské lůno, sexuální obcování mezi muži a pokud se Žid zamiloval do ženy z jiného kmene a přijal její bohy.

Do dějin člověka vstupuje Ježíš Kristus, který je přijat jako Boží Syn, a Jeho království Boží Lásky se šíří do celého světa. Bohužel se šíří barbarským násilím, což přináší a rozvíjí pokrytectví, které tolik kritizoval Ježíš. Od čtvrtého století Církev získává moc a zápasí o ovládnutí světa. Z jedné strany se Svatý stolec ponořuje do neřestí, stává se nositelem vlastního prospěchu a klérus ztrácí víru. A z druhé strany mnoho věřících následuje Ježíše Krista a hledá a šíří království Boží Lásky. Část kritiků Církve je upálena a část z nich je kanonizována. Někteří stihnou oboje!

A muslimové útočí na Evropu. Na východě přes Bospor a na západě přes Gibraltar. V podstatě jako dnes. Evropa bojuje v křížových výpravách. Do boje se nikomu moc nechce. Papež sjednocuje Evropu pod heslem „Bůh to chce!“ a Evropa nad osmanskými nájezdy konečně vítězí.

A máme tu jedenadvacáté století. Podle středověkého proroctví byl zvolen poslední papež Církve. Přijal patronaci svatého Františka z Assisi. Jde ve šlépějích autentického Ježíše. Jde vstříc království Boží Lásky na zemi. Má následovatele nejen po celé Evropě. Má však i nenávistníky, kteří jej prohlašují za kacíře. Není již pro Církev pozdě?

Evropa vidí Církev, která se vzdaluje Ježíši Kristu. Postupně se osvobozuje od Církve, ale i od Boha. Začíná to osvícenstvím a relativizuje se víra v dogmata i v samotného Boha. Relativizuje se odedávna platný axiom „Bůh jest!“ Člověk odmítá být obrazem Boha pro zamlžování Jeho obrazu a věří tomu, že Bůh je obrazem člověka. Karel Marx hlásá náboženství jako opium lidstva. Hitlerův nacionalismus a Stalinův komunismus hlásají nová náboženství, náboženství bez Boha. Po rozsáhlých genocidách je Bůh nahrazen náboženstvím moci, bohatství, slávy, blahobytu. Podle Ježíše však jde o hříšná bažení, která nevedou do království Boží Lásky na světě. Vedou k rozvrácení společnosti. Začalo to budováním nové rasy a komunisti pokračovali burcováním chudých k závisti, nenávisti a okradení schopných lidí, z jejichž peněz si udržovali loajalitu občanů spolu s budováním strachu vražděním nevinných lidí.

Dnes se v Evropě oddáváme hedonismu a usilujeme o svůj osobní blahobyt. Zvyšujeme daně a pak ty peníze schopnějších rozdáváme voličům, aby nám zajistili politický blahobyt. Nic nového pod sluncem! V hrubší formě to předtím dělali komunisti. O schopné, pracovité lidi, kteří jsou zdrojem tohoto postkomunistického blahobytu, nikdo nepečuje. Proč? Protože zcela absentuje pravicové chápání světa. I „pravice“ se podílí na rozhazování peněz bez ohledu na budoucnost. Prý nelze v postkomunistickém státě dělat konzervativně pravicovou politiku.

V této situaci nebude prakticky nikdo ochoten bojovat za evropskou kulturu, o které tvrdíme, že stojí na židovsko-křesťanských základech. Cíle Evropanů jsou tak rozdrobené, že není možné je sjednotit do společné obrany. Někteří z nás dokonce odmítají dát dostatek peněz na obranu. Kdo nás zachrání? Spoléhat na Boha určitě nebudeme, když se k Němu stavíme zády. Donald Trump nás také odmítá bránit z peněz amerických daňových poplatníků, když se o svoji obranu sami nebudeme starat. Skončí Evropa ve vlastní krvi?

Na jedné straně máme za zády agresivní imperiální Rusko. Někteří z nás opět usilují o obnovu ruského protektorátu. Na druhé straně někteří politici usilují o průnik kultur, aniž by se starali, zda je to vůbec možné. Současné multi-kulti je nesmysl! Kultury se mohou příznivě ovlivňovat, pokud mají svůj lokální historický zdroj, který je lokálně rozvíjen. Jenže v dnešní postfaktické době nehledáme autenticitu, ale pouhé iluzivní napodobeniny.

Byl jsem svědkem představení Chanuky. Prach sprostý byznys! Židovské zpěvy? Snad. Židovské zvyky a obřady? Když to předváděli Američané, kteří židy nebyli? Bylo to v synagoze. Ale Bůh chyběl! Stejně iluzivně se často chováme ke svým starým českým zvykům. To není multikulturalismus! To jsou jen prázdné, bezduché kulturní iluze!

Statisíce muslimů zaplavují Evropu. Nikdo je neasimiluje. Stávají se občany států, ale jejich jazyk, historii, ani právo neznají. Ale jejich právo, které si udržují, není iluzivní! Jejich zvyky, které si udržují, jejich soužití se v postkřesťanské Evropě opírá o živý vztah k Allahovi.

Pokud budeme udržovat vedle sebe kulturu postkřesťanskou a muslimskou, pak je tím budoucnost Evropy dána. O co se opírá postkřesťanská Evropa? O atheismus a hedonismus. To je ta nová evropská kultura. Muslimové se opírají o svůj živý vztah k Allahovi. Evropa se bez Boha Ježíše znovu nesjednotí k odporu a Ježíše znovu nepřijme. Allah však muslimy sjednotí k čemukoliv.

A tak celý středověk jsme se ubránili muslimské invazi, protože Ježíšův Bůh nás sjednocoval. Dnes muslimové nepotřebují svoje mačety. V Evropě zvítězí v Allahově síle přes muslimské dělohy. A Evropané, kteří pohrdli jednotícím principem Ježíšova Boha, tomu jen mlčky přihlížejí!

Allah agbar!

........................................

Pokud budou muslimové stejně mstiví, jako naši nejvyšší představitelé, máme se na co těšit. Mstivost je přirozená vlastnost pro člověka, který není kultivován Ježíšem. Viděli jste záběry z tábora MORIA na řeckém ostrově Lesbos? Viděli jste, jak tam muslimové trpí? To nám bude vrchovatě vráceno!

Autor: Bohumír Šimek | sobota 22.2.2020 23:26 | karma článku: 30,05 | přečteno: 1574x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 732x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4983x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2462x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3585x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 690x | Politika

Bohumír Šimek

Co s tím Eurem?

Náš pan prezident generál Petr Pavel na Nový rok píchnul do vosího hnízda a v koalici se rozpoutala válka. Proč? Nabízím vám svoje subjektivní vysvětlení, ale nenutím nikoho, aby tomu věřil.

16.2.2024 v 13:44 | Karma: 15,83 | Přečteno: 497x | Politika

Bohumír Šimek

Chci mír!

Všichni chceme mít! Nás občanů a politiků jsou dvě sorty. Někteří z nás udělají vše rozumné pro to, aby byl mír v Evropě zachován. Jiní se spokojí jen s vykřikováním prázdných hesel!

26.1.2024 v 17:45 | Karma: 25,96 | Přečteno: 725x | Politika

Bohumír Šimek

Vláda je štvaná zvěř

Parlament jsem vždy považoval za zákonodárný sbor, který máme proto, aby tvořil zákony. Jeho proměnu na bitevní pole v zájmu ukořistění moci ve státě považuji za scestnou!

17.1.2024 v 12:49 | Karma: 22,97 | Přečteno: 786x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Euro? Ano! Proč?

Nejsem ani ekonom ani politolog. Přesto mám svůj osobní náhled politického střihu, proč stále odmítáme přijmout společnou evropskou měnu Euro.

2.1.2024 v 21:58 | Karma: 21,31 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Kam se řítí to naše zdravotnictví mílovými kroky?

Právě jsem objevil před léty napsaný a dosud nepublikovaný článek. Přesto je vysoce aktuální! Jak je to možné? Žádná proměna zdravotní péče v duchu přirozených vztahů se od Listopadu nekonala. Proto ho předkládám.

27.12.2023 v 21:29 | Karma: 38,87 | Přečteno: 4980x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Iluze zdravotní péče

Po Listopadu jsme chtěli znovu postavit zdravotnictví na přirozených základech. Ani stát, ani lidé neměli peníze. Politici se rozhodli postavit vše na postkomunistických, konstruktivistických základech.

9.12.2023 v 19:56 | Karma: 40,77 | Přečteno: 7191x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Řešení krize zdravotnictví

Nejsou lékaři, nejsou sestry, nejsou peníze. Lékaři a sestry jsou v nemocnicích exploatovány povinně dobrovolnými službami navíc až o polovinu pracovní doby v rozporu s našimi zákony!

1.12.2023 v 13:23 | Karma: 17,73 | Přečteno: 531x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Ano! Hrozí nám nová totalita!

Člověk, který z komunistické totality blahobytně žil, dnes opakovaně křičí se svými kumpány, že demokratická Fialova vláda nám hrozí novou totalitou! Větší chucpe jsem dosud neslyšel!

27.11.2023 v 14:01 | Karma: 24,06 | Přečteno: 657x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co bude s tím zdravotnictvím?

Moudrý člověk si snadno spočítá, jak to bude se zdravotní péčí dále. Nejsou lékaři, nejsou sestry, nejsou peníze. Pracovní podmínky zdravotníků žádná vláda dosud neřešila. Černý Petr zůstal v rukách Fialovy vlády.

25.11.2023 v 17:31 | Karma: 12,67 | Přečteno: 385x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Jde o stávku nebo destrukci státu?

Minulá vláda státní kasu zcela vyprázdnila. Není, co rozdávat. Ani adresně. Odbory usilují o snížení příjmů do eráru a zvýšení výdajů. Odbory přitom neví, co chtějí. Ví jen, že vláda musí pro svoji neschopnost padnout.

22.11.2023 v 20:29 | Karma: 26,92 | Přečteno: 976x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Stávka lékařů?

Třicet let naši politici neřešili pracovní podmínky lékařů a zdravotních sester, lékaři na to marně upozorňovali, zaměstnavatelé nutili zdravotníky přestupovat zákony a lékaři byli umlčováni. Dnes je to neřešitelné.

20.11.2023 v 20:21 | Karma: 17,23 | Přečteno: 699x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Vážený pane ministře Válku!

Nevěřím, že budete schopen provést reformu zdravotní péče. Proč? Protože od Listopadu se dosud nenašel jediný ministra zdravotnictví, který by měl odvahu převést komunistické zdravotnictví na normální

16.11.2023 v 14:13 | Karma: 38,64 | Přečteno: 6191x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Dominik Feri

Je mulat. A mulati mají předurčeno, že budou ženami milováni. Můžeš jim to závidět, můžeš je nenávidět, ale nic na tom nezměníš. Ženy je prostě milují a vůbec netuší, proč. Mají zvláštní dar Boží a jsou si ho vědomi.

1.11.2023 v 11:42 | Karma: 21,32 | Přečteno: 1228x | Diskuse| Společnost

Bohumír Šimek

Lžeme a lžeme a lžeme! Proč?

Již od dob Sovětského svazu Josifa Vissarionoviče Džugašviliho Stalina, přes Ruskou federaci Vladimíra Vladimíroviče Putina až do dnešní postsovětské doby víme, že lží se nejlépe ovládá nevědomá společnost.

19.10.2023 v 13:36 | Karma: 42,33 | Přečteno: 8430x | Politika

Bohumír Šimek

Slováci poučují Čechy

Nejsem politolog, pouze vnímám u důvěryhodných zdrojů drobné indicie, kterých si skoro nikdo nevšimne, a skládám je k sobě, abych získal nový pohled na různé události.

11.10.2023 v 9:55 | Karma: 25,10 | Přečteno: 1032x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!