Nouzový stav

26. 11. 2021 17:32:47
Vážený pane ministře Adame Vojtěchu! Vážil jsem si Vás, vnímal jsem Vaše IQ vyšší než svoje, ale co si mám myslet o Vašich nařízeních podle odborníků, které vždy modifikujete populisticky a iracionálně podle svého šéfa?

Již jsem Vám dávno odpustil, že jste nás nutil chodit po lese v rouškách! Již máme za sebou, že velkoprodejci směli prodávat a maloprodejci museli mít zavřeno. Vnímal jsem to jako ideologický postkomunistický relikt nenávisti vůči aktivním lidem, který se vyhnul postkomunistickým, překabátěným oligarchům.

Pozastavuji se nad Vaším vztahem ke školákům. Podle mých celoživotních zkušeností, všechny virózy se rozjíždějí každý podzim mezi školáky a teprve v druhé řadě dochází k šíření virových infekcí mezi dospělými. Bezprecedentním způsobem jste zastavili výuku naší mládeže ve všech školách, základních, středních i vysokých. Mediky jste nahnali do nemocnic, ač dobře víte, že ve zdravotnictví smí provádět jen pomocné práce, které zvládne kdejaký laik! Výsledek? Podstatně klesla úroveň znalostí mediků při zkouškách. A znalosti školáků také jistě už nikdo nedožene! Jediným racionálním řešením bude rychlé naočkování školáků, až to bude schváleno!

Abyste si ulehčili práci se zdůvodňováním Vašich ministerských nařízení, vyhlásili jste „Nouzový stav“, ale racionality ve Vašich nařízeních mnoho nepřibylo! Zbytečně jste zastavili celorepublikově vánoční trhy! Proč? Proč občané nesmí nakupovat ve volném prostranství, kde koncentrace virů je minimální, ale mohou nakupovat v uzavřených prostorách velkoobchodů, kde koncentrace virů je podstatně vyšší?

Nejsou tyto absurdity příčinou toho, že občané pod masáží alternativního myšlení započatého ruskou hybridní válkou a nyní již žijící svým neovlivnitelným životem, šíří mezi sebou desinformace? Proč zde jezdí autobusy, které kromě seniorů jsou plné mládeže bez respirátorů?

Celoplošný zákaz vánočních trhů vnímám jako rozhodnutí nemoudré, naštvávající a startující další revoltu! O fungování jakéhokoliv provozu před léty rozhodovaly Okresní hygienické stanice. Ty jsme personálně prakticky zničili a Krajské hygienické stanice na to nestačí! Proto musíme mít „Nouzový stav“ a celostátní lockdown?

Na počátku jste měli důvěru, všichni se ochotně podřizovali. Iracionální vaše proměnlivá nařízení umožnila rozvoj alternativního myšlení na internetu a mailech, které jsou přeposílány mezi seniory. Toto absurdní, alternativní myšlení nabývá na síle a celoplošný lockdown to má zachránit?

Vraťte svobodu vánočním trhům!

Autor: Bohumír Šimek | pátek 26.11.2021 17:32 | karma článku: 27.48 | přečteno: 784x

Další články blogera

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.87 | Přečteno: 655 | Diskuse

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 38.95 | Přečteno: 4963 | Diskuse

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma článku: 35.15 | Přečteno: 2457 |

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma článku: 37.04 | Přečteno: 3585 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 155 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 199 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 605 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 636 Celková karma 28.44 Průměrná čtenost 1080

Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...