Chceme porazit covid?

3. 12. 2021 20:04:08
Cílem je stabilizovat vztah mezi koronavirem a člověkem podobně, jak stabilizovaný ho máme vůči chřipce. Většinou chřipka probíhá bez větší naší pozornosti, mnozí onemocní těžce, několik tisíc nás ročně zemře.

Vlády celého světa kolem toho přešlapují a neví, jak do toho. Protože koronavirus je mnohem zrádnější a nebezpečnější než chřipka, je problémem zvolit nejlepší cestu imunizace společnosti. Máme dvě možné cesty: Přirozená imunizace cestou prodělání nemoci, která představuje miliony mrtvých. Nebo imunizace celé společnosti vakcinací, což je velmi problematické pro šířící se nedůvěru k medicínským řešením, pro šíření nevědeckého alternativního myšlení, které zde zahájila ruská desinformační hybridní válka, a které si ochotně šíříme mezi sebou již sami.

Co s tím, když imunizace společnosti vakcinací je díky alternativnímu myšlení politicky neprůchodná? Vláda, která nařídí povinné očkování, přijde v příštích volbách o mnoho hlasů. Nařídit povinnou vakcinaci součástem nezbytné infrastruktury, jako jsou zdravotníci, policie, hasiči, vojáci a další? Nedojde tím k omezení obranyschopnosti naší společnosti, když dojde ke snížení počtů v těchto strukturách o nepřátele vakcinace?

Alternativní myšlení na nejrůznějších desinformačních serverech a šířené maily mezi seniory brzdí možnosti imunizace společnosti a její stabilizace vůči koronaviru. V důsledku toho se zpomaluje návrat k normálnímu životu a státy po celém světě budou ještě dlouho zmatkovat a nevědět, co s tím.

Úspěšné státy mají proočkováno více než devadesát procent obyvatel, některé státy očkují už i děti bez ohledu na schválení vakcíny, některé státy (Dánsko) ochránili především seniory v domovech důchodců jejich naočkováním včetně personálu a dvakrát týdně prováděnými PCR testy. Některé státy jsou stále „best in covid“ v počtu zemřelých a zdravotnictví na hraně selhání zdravotní péče. Položme si otázku, jak stabilizaci společnosti urychlit a toto zmatečné období zkrátit.

Základem tohoto je vědomí, že zrádnou koronavirózu šíří očkovaní i neočkovaní, statisticky očkovaní poněkud méně. Přenos infekce neočkovanému znamená průběh koronavirózy spíše těžší než lehčí, zátěž zdravotní péče, která jede na hraně možného, a častější zbytečnou smrt. Přenos očkovanému způsobí průběh většinou lehčí, často nepoznaný, vzácnější je nutnost hospitalizace a výjimečně i úmrtí.

My chceme dosáhnout toho, aby většina průběhů byla lehkých, ale než dojde k dostatečné imunizaci společnosti, musíme bránit zbytečným úmrtím. Zastavení společnosti lockdownem? Zničíme zem ekonomicky! Omezíme školní výuku? Klesneme vzděláním na úroveň rozvojových zemí!

A tak vidím nejvhodnější cestu významného omezení šíření koronavirózy v testování PCR testy bez ohledu na to, zda někdo je či není očkován! Pokud nařídíme test PCR před vstupem do zaměstnání, před vstupem do školy, před vstupem do restaurace, před vstupem do divadla a jiných hromadných akcí, pak prakticky zastavíme šíření koronaviru!

Užívat antigenní testy je nesmysl! Proč? PCR testy informují o viróze od jejího počátku, od nakažení. Antigenní testy mohou být pozitivní až po určité době úspěšného zápasu koronaviru s člověkem. Jejich pozitivita je teprve po několika dnech, po které infekci semeníme ve společnosti!

Proto má smysl dělat jen PCR testy! Ano, je to dražší. Ale účinnější! Jenže u nás toho zatím nejsme schopni, protože jsme přes léto nenavýšili možnosti našich laboratoří! Na PCR test musí navazovat dokonalé trasování! Pro to jsme také neudělali vůbec nic!

Po realizaci tohoto dočasného omezení a nošení respirátorů ve vnitřních prostorách dojde k okamžité stabilizaci zdravotní péče, protože se prakticky zastaví šíření infekce. Tato opatření by měla být zachována do dostatečné imunizace společnosti.

Nezapomeňme, že veškerá omezení občanů vyhláškami ministerstva zdravotnictví jsou politická rozhodnutí. Bohužel i mnohá odborná rozhodnutí jsou řízena politicky. Já stavím jen na biologii a medicíně. Moje doporučení jsou dražší, ale významně funkčnější. Zkuste si to ověřit!

Autor: Bohumír Šimek | pátek 3.12.2021 20:04 | karma článku: 32.19 | přečteno: 5335x

Další články blogera

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.87 | Přečteno: 655 | Diskuse

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 38.95 | Přečteno: 4963 | Diskuse

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma článku: 35.15 | Přečteno: 2457 |

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma článku: 37.04 | Přečteno: 3585 |

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 146 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 196 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 602 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 636 Celková karma 28.44 Průměrná čtenost 1080

Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...