Vraždící diktátor končí?

26. 02. 2022 20:10:45
Je to těžké, uvědomit si, že jsem poslední kůl v plotě. Zvláště když ani moji spolusoudruzi mi neříkají pravdu. Jak těžké je unést vědomí, že jsem zničil své vlastní impérium? Adolf Hitler se zastřelil.

Nelidské, neporazitelné Stalinovo impérium skončilo. Stačil jediný muž, který se pokusil o lidskost. Jenže v tomto impériu věděli, co je svoboda a demokracie jen ojedinělí jedinci. A protože byli příliš velikými demokraty, tak se pravda a úcta k druhému člověku opět proměnily v lež, nenávist a hlubokou korupci.

Ruští boháči opět ovládli ruský prostor pomocí marxistického a náboženského narativu. Zachování marxistické ideologie bylo nejspíše příčinou, proč naši komunisti podporovali a podporují agresivní, imperiální Rusko, proč stále podporují ruské desinformační weby a jejich obsah šíří mezi naše seniory.

Překvapilo mne, že i Tomio Okamura se svojí SPD, se svými nacionalisty, u nás šíří mezi naše seniory alternativní myšlení, které je součástí ruské hybridní války, která působí velmi úspěšně v celé Evropě, ale i ve světě, v Británii a Americe. Příznačné je i to, že populista Tomio Okamura zůstává nyní skryt a číhá za bukem, jak to dopadne.

Michail Sergejevič Gorbačov se bohužel zmýlil, pokud věřil ve svou zemi, ve své obyvatelstvo, že budou schopni snadno dosáhnout osvobození otroků a jejich proměnu v demokraty. Bez výchovy obyvatel ke svobodě a demokracii se občané snadno nechají opět znásilnit lží, nenávistí a korupcí ekonomicky i politicky mocnými oligarchy.

Po přechodném vládnutí slabého Borise Jelcina se ujal moci nejvyšší člen ruských tajných služeb Vladimír Vladimírovič Putin, který došel u svých občanů úcty přehlížejících jeho slabosti, pokud přesvědčil obyčejné Rusy, že obnoví ruské mocenské impérium, a že ruská federace se opět stane velmocí, donutí k návratu státy bývalého Sovětského svazu pod jeho křídla, včetně návratu států Varšavské smlouvy.

My bychom měli být vděčni Václavu Havlovi, že navzdory našim postkomunistickým oligarchům jsme vstoupili do obranného valu Evropské unie a NATO. Bylo by však velkou iluzí, pokud bychom si mysleli, že tím jsme si definitivně vybojovali svoji svobodu a demokracii. V naší zemi je příliš mnoho lhostejných lidí vůči naší vlasti, naší svobodě a naší demokracii. Je zde příliš mnoho falešných nacionalistů, kteří zde zlovolně šíří ruský desinformační narativ.

Vladimír Vladimírovič Putin vyšplhal příliš rychle na žebříčku moci a ztratil kontakt nejen s obyčejným lidem, ale i se svými spolusoudruhy. Tím se odpojil od reálných informací a propadnul se padesát let zpět do doby Sovětského svazu svojí falešnou rétorikou o ukrajinských fašistech, benderovcích a narkomanech, ale i bezhlavým rozpoutáním války.

Tak končí každý diktátor. A s ním skončí i veliká, imperiální Rus. A ruským občanům se opět otevře prostor svobody a demokracie. Zvládnou to Rusové? Bude to těžká cesta! Pokud si budou vědomi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží, nenávistí, závistí, korupcí a mamonem, mohou svoji šanci svobody realizovat.

Autor: Bohumír Šimek | sobota 26.2.2022 20:10 | karma článku: 44.28 | přečteno: 15162x

Další články blogera

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 38.95 | Přečteno: 4962 | Diskuse

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma článku: 35.15 | Přečteno: 2457 |

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma článku: 37.04 | Přečteno: 3585 |

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.76 | Přečteno: 423 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
Počet článků 636 Celková karma 28.44 Průměrná čtenost 1080

Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...