Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opravdu tomu rozumíte tak blbě, nebo záměrně píšete zmatečně. Z Vašeho úvodu se zdá, že sestry studují déle, než lékaři. Což samozřejmě nění pravda. Obě profese studují 4 roky střední školu. Sestry pak 3 (bakalářské) roky VŠ (nebo vyšší odbornou), lékaři 6 (magisterských) let rovněž VŠ. Zda je to nezbytné posoudit nemohu.

0 1
možnosti

Hlavně, že mi nadáváš, viď!

Lékaři studují na fakultě 6 let a sestry musí studovat nejméně 7 let, pokud chtějí uvažovat o tom, že budou placeny jako sestry. Ale stejně nebudou. Nejsou peníze!

0 0
možnosti

J67a70k12u34b 67M81a93c81h

2. 2. 2016 14:17

Vzdělávání sester, ale i lékařů je jeden Kocourkov. Vše co bylo za minulé sféry zcela funkční se nahradilo naprostým paskvilem.

Ovšem na něm se přiživuje spousta "školitelů". Lékaři, v rámci doškolování, jsou nuceni se"školit" na klinikách. Většinou stojí v koutě a nebo pracují na oddělení a tzv. vyplňují" díry" po chybějícím kmenovém personálu. Mezitím jim utíká čas, který by mohli využít k operovaní na vlastním pracovišti. Nezřídka má tento"učen" víc praktických zkušeností a operací než jeho"školitel". Navíc se za toto školení platí horentní částky.

Pro zdravotní sestry by byl starý systém neskutečně lepší. Dobrá zdravotní škola spojená s praxi na budoucím pracovišti. 4 roky a dost. Ovšem na ministerstvech rozhodují úředníci s minimální vazbou na realitu. Např. o lékařích rozhoduje bývalá učitelka. No jak říkám Kocourkov k pohledání.

0 0
možnosti

A příčina Kocourkova? Klausovský mafiánský pseudokapitalismus. Jde o vysávání peněz soudružskými kamarádíčky politiků ze systému. Vůbec nejde o kvalitní vzdělání sester nebo lékařů, kteří za tato "vzdělávání" musí platit nehorázné částky, jde o maximální vytažení peněz ze systému...

0 0
možnosti

České zdravotnictví je (alespoň pokud se zdravotních sester týká) Kocourkov jedna radost. Mohu posloužit praktickou zkušeností mé dcery. Protože měla pouze dvouletou zdravotnickou školu, mohla pracovat jen jako ošetřovatelka. Po několika letech praxe si posléze dodělala maturitu. Z té dvouletky ji nic neuznali, takže musela dálkově studovat plných 5 let. Když konečně školu zdárně ukončila maturitou, zjistila, že i přes 2 roky ošetřovatelské školy, 5 let dálkového studia s maturitou a 10 let praxe v oboru n e s m í pracovat samostatně a musí být pod dohledem zdravotní sestry, která ukončila denní studium na střední zdravotnické škole (i když nemá žádnou praxi !!). Stejně potupně na tom byla i s platem. Nakonec jí nezbylo, než se (při dvou dětech) pustit do dalšího studia na VŠ, aby dosáhla alespoň bakalářského vzdělání, což se jí po třech letech vloni podařilo. A dnes se dozvídá, že požadavek na vysokoškolské vzdělání zdravotních sester je pitomost a bude rušit. Nezabili byste někoho ? ;-€

5 0
možnosti

Pokud zruší požadavek, tak to bude v pořádku. Ale jako vyšší kvalifikaci by ji to zaplatit rozhodně měli.

Já vím.

Raději jen popřeji pevné nervy.

0 0
možnosti

S naším zdravotnictvím nás čekají ještě zajímavé časy, zejména na periferii. Ono už se to boulí dlouho, vidět to je - když se chce. Zatím je zachovávána jakž takž dostupnost, byť často na úkor snížení kvality. Možná i dost brzy se to ale může zlomit, a lokálně bude zdravotní péče prostě nedostupná. Stačí aby kvůli podstavu nebyla schopna zajistit provoz nějaká větší krajská nemocnice, okolní budou rychle zahlceny a kleknou též. Ale zatím to přece funguje.

0 0
možnosti

Pokud vím, tak fakultní a krajské nemocnice jsou v systému protěžovány, ty kleknout nesmí.

1 0
možnosti

Dělníky také nikdo nezaplatí, tak musejí žádat o různé doplatky a dávky.

0 0
možnosti

A to je přesně argument pro co?

0 0
možnosti

P.S.

To jsou ti naši politici tak hloupí, že neumí dát do pořádku, co zbořili?

Doufám, že ne. Ale mají příliš mnoho soudružských kamarádíčků s mafiánskými praktikami, kterým ku příkladu vůbec nejde o vzdělání sester, i když je organizují, ale jen a jen o peníze, které jim z toho plynou. Proč by pak takové sestry nevzdělávali deset let, než je pustí do práce. Jiní organizátoři zase žijí z toho, že prosazují organizování celoživotního vzdělávání. Každá dobrá myšlenka se dá zneužít! A tak je to se vším a ve všech oborech!

A tak to bude, dokud se nezbavíme toho klausovského mafiánského pseudokapitalismu. Postrádáme skutečný kapitalismus, postrádáme pravicové myšlení, postrádáme úctu k přirozeným vztahům a k občanské svobodě.

Kam jsme se to propadli?

:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS