Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P17e20t76r 83S31k24á44c60e73l

15. 4. 2017 23:46

Pro autora:

Důvěru v Boha lze vyjádřit mj. i tím, že plníme jeho přikázání.Např. "Milujbližního svého, jako sebe samého" » 3.Mojžíšova 19:18

Jistě chápete správně kam mířím, právě od Vás bych nyní čekal projev empatie s trpícími lidmi po přetočení hodin dvakrát ročně. Jinak se jedná o pokrytectví, tedy že se zde "hlásá voda a pije víno". Jdu si nalít červený Vavřinec ze Strachotína...R^

0 0
možnosti
Foto

Toto přikázání napsal člověk a žádný Bůh.

Takže se modlíte k lidským výmyslům a ne Božím.

0 0
možnosti
Foto

Bohumíre, karma.

Je docela úsměvné, jak pan Bartoš dlouhými příspěvky přesvědčuje - nejspíše sám sebe - že existence Boha je lidský konstrukt. Moje zkušenost je taková, že opravdoví atheisté /kterých je zlomek/, nepotřebují neustále opakovat onu teorii o existenci lidského plemene jako náhodného spojení koacervátů. Ti, co tak úplně nevěří tomu co říkají, neustále argumentují - nejspíše pro sebe - neexistencí Boha.

Požehnané svátky Velké noci Vám přeji.

2 0
možnosti
DB

váš odhad je vel mi nepravdivý..ale je velmi dobrým pokusem pro manipulaci..kde jste se to naučil??... nebo tento zrůdný rétorický projev vám byl dán od Boha? no potešpánbů..tak to si klidně věřte dál..lidí věřili i Hitlerovi....a věří i jiným pitomostem...jako že Slunce krouží kolem Země...nebo, že je Země placatá....a že za okrajem Země jsou čerti...no přeji vám vše nejlepší..ohledně opravy vašich schopností rozeznat hloupost od vědecky prokázaných faktů.

0 2
možnosti
DB

a těm, kdo všemu jen věří,mám zde vynikající stránky o vědění a jiných problémech myšlení, je to o filozofii informace...což je velmi zajímavá oblast...a protože v ČJ takovéto vědění nemáme či nepublikujeme je to jen v AJ

http://www.informationphilosopher.com/knowledge/problem/

0 1
možnosti

Zareagoval jsem předtím zjednodušeně, že je mi Vás líto. Jste militantní atheista a ten náboj atheismu je mi vždy podezřelý, že se člověk snaží přehlušit svou víru v Boha na dně svojí duše. Působíte dojmem zapšklého, nešťastného člověka, který se neumí radovat z prostých věcí, z kvetoucích stromů, z člověka, který nás má rád, ani z Boha, který nás má rád.

Pokud byste se svěřil, jaký je Váš Bůh, ve kterého nevěříte, možná bychom se shodli, že v takového ani já nemohu věřit.

3 1
možnosti
JL

Příběh Ježíše je vlastně příkladem mýtotvorného lidského myšlení. Kdyby židé-následovníci Ježíše, kteří vymysleli křesťanství, nevtělili ten příběh do mýtu - tehdejší lidi by náboženství nepřijali, určitě ne v takovém množství. Člověk raného středověku nebyl racionalista, byl to pohan věřící v magii, proto mu byl předložen obraz zázračného léčitele, muže, který byl mučen a obětován, ale ožil a odešel na nebe, protože byl ve skutečnosti BŮH!, A to ještě ke všemu boží syn! Pohádkový příběh, který spoustu lidí oslnil. Navíc sliboval každému, kdo uvěří spásu po smrti. A lid tehdy v afterlife věřili. Dneska už je to potíž. S tímhle mýtem neměli potíže Germáni, protože měli boha Odina, neměli s ním potíže indiáni v Mexiku, protože měli podobného boha a líbila se jim Marie coby Boží matka. Ovšem křesťanství narazilo tam, kde se jim příběh nelíbil - hlavně v Číně, které nemělo analogické náboženství, v Indii, kde měli tolik bohů, že už byl Ježíš nadbytečný, nebo v Japonsku, kde je umučený Syn Boží taky neoslovil. Dneska - ale začalo to v Evropě už někdy v 18.století mezi vědci - Ježíše odmítají hlavně západní racionalističtí skeptici, kteří považují koncept Boha a vůbec jakékoliv metafyziky za zbytečný a zastaralý. Co bude dál? kdoví. Evoluce Boha pokračuje.

1 0
možnosti

Zdá se, že i ty mýty protikřesťanské mají svoji sílu!

Komunisti chtěli nahradit křesťanství svým novým náboženstvím, marxistickým. ale nezdařilo se. Hedonismus je silnější. Novým náboženstvím prý bude věda. Opravdu?

0 0
možnosti
DB

Richard Dawkins zasvětil kus svého života tomu, aby lidem vysvětlovat, že věřit v boha je hloupost a používal na to jak své znalosti z biologie tak i znalosti filozofie a evoluce. Lidé pomatení vírou v boha ho pak velmi často častovali odpornými nadávkami, výhružkami a tak podobně, a to byli práv ti, kdo mají mít mírumilovní. Je v tom obrovský paradox, že ten kdo hlásá náboženskou víru, dokáže pak bez milosti zabíjet, lhát, nadávat, pomlouvat, dehonestovat a odsuzovat...a to dělají a vždy dělaly všechny ..či téměř všechny skupiny nějaké víry..snad kromě Amishů a jim podobných

1 1
možnosti
LV

To o čem píšete není nic nového. Ale nemůžete všechny házet do jednoho pytle. O těch kteří vás zklamali Ježíš řekl v Mat.7:13.. Vcházejte těsnou branou; nebo prostranná brána a široká cesta jest těch( o kterých píšete) kteráž vede k zahynutí, a mnoho jest těch, vcházejí skrze ní. 14... Nebo těsná jest brána a úzká cesta,kteráž vede k životu; a málo jest nalézajících ji. Mnoho věřících proroků a Božích lidí, kteří měli přímý kontakt s Bohem, se nechali i za svojí víru upálit, jelikož byli sto procentně přesvědčeni o existenci živého Boha.

Co je víra: “Kdo přichází k Bohu, musí věřit, že Bůh je.” A je nemožné líbit se Bohu bez víry, nemůžete se Mu líbit. A jestli říkáte, že věříte Bohu... vy jste Ho nikdy neviděli, a tak potom tomu musíte uvěřit skrze víru. A kdybyste Ho mohli vidět, pak by to už nebyla víra, vidíte. Všechno, co může být oznámeno pomocí smyslů, již není vírou, je to vědecký fakt; už to více není víra. Ale vy Ho musíte přijmout vírou. “A ten, kdo přichází k Bohu, musí věřit, že Bůh je; a víra přichází slyšením Slova Božího,”. Musíte nejdřív věřit, že to je Boží Slovo a musíte přistupovat k Bohu skrze Slovo, . Prostě vzít Slovo, to, co ono říká, a “To je pravda!” A všechno ostatní, co je v rozporu s ním, není pravdivé. [Římanům 10:17 Židům 11:6]

2 0
možnosti
JR

J37a73n 72R70á51ž

14. 4. 2017 10:07

Považuji se za křesťana, neb má životní filozofie se odvíjí od učení proroka Ježíše Nazaretského.

Ale všechny báje o jeho zrození i to, že je součást Boha beru jako něco, co bylo nutné tehdy lidem říkat, aby ho po svém vnímali a věřili jeho slovům. Že byl synem Boha? Samozřejmě že byl, synové a dcery Boží jsme přece všichni.

Bibli jsem studoval, slova apoštolů v ní obsažených považují za moudrá a poučná, ale za dogma je nepovažuji. Genesis je podle mne forma "Starých pověstí o zrodu země a člověka", která formou tehdejším​u člověku pochopitelnou, předložila jak vznikl život na zemi. Ale brát ji dnes doslovně? No nevím, zda je to dobré!

A za velmi poutavé vnímám znění Starého zákona, které umožnilo v židech povědomí o své národní identitě vyvoleného národa, což přetrvává a umožnilo jim to tak svou identitu a národní soudržnost zachovat i přes všechna příkoří, kterých se jim v historii dostalo.

0 0
možnosti

Také jsem si položil otázku, zda jsem vůbec ještě křesťan. Jsem především exaktně myslící člověk. A čemu nerozumím, o tom nemudruji. Ať se hádají teologové mezi sebou. Křesťanství vnímám jako hledání Ježíše Krista a jeho poselství po mne, pro naši společnost, pro dnešní dobu. Nikdy nebudu znalcem Bible, nikdy nebudu teologem, ale hledat Ježíše může i každý blbec. (Prosím, to není nadávka, to je terminus technicus. Dík za pochopení!)

1 0
možnosti
MB

Profil dnešní společnosti udává skóre - 2000 : 41 let. Komunistům se toho podařilo málo, rozvrat hodnot a morálky pak ovšem skvěle. Všestranně a harmonicky rozvinutý člověk se jaksi nedostavil a klub Zlatého telete si vede udatně. Je na špici bodování opět. Jinak sranda, i nevěřící člověk jest věřícím - On, totiž věří tomu, že ničemu věřit nemusí ! ... Přeji krásné svátky ... :-)

1 0
možnosti

Dík za věcné poznámky.

0 0
možnosti
Foto

Jsem člověk nevěřící, ale nikomu jeho víru neberu, každý má právo se rozhodnout.

Přesto, že nevěřím, tak si myslím, že kdyby všichni žili podle Desatera, žili bychom téměř v ráji..... nebo alespoň v podstatně lepším světě.

Díky za blog prožijte Velikonoce co nejužitečněji. Což přeji všem lidem dobré vůle. :-)

4 0
možnosti
DB

malé děti se obvykle nerozhodují ale jsou rodiči do kostela tahání.....

0 1
možnosti
LV

Křesťanství znamená být narozen z Ducha znamená věřit a jednat v Duchu, znamená porozumět a uvěřit ze srdce, že Ježíš je Kristem a že to je Jeho Slovo. A že k tomu nemůže být přidáno, nebo od toho vzato žádné jiné slovo, jinak vaše jméno bude vzato z Knihy života. Jestli k tomu přidáte jediné slovo podle své tradice nebo z toho jediné odejmete. Kristus řekl:,,Vaše jméno bude vymazáno z Knihy života." Být znovuzrozen znamená nové narození shůry. Pak jsme aktivní křesťané ve věcech pocházejících shůry, a podle toho tak žijeme.:-)

2 0
možnosti
DB

obvykle se lidé rodí z matky novodobě i ze zkumavka...ale nikdy ne z Ducha...

0 1
možnosti
LD

Pane kolego, bravo! Čtu váš blog skoro každý den a osvěžuje moji mysl tím, že si mohu představovat, že řadu věcí pociťuje i někdo další tak, jako já. Tenhle článek je mimořádně povený. Požehnané Velikonoce přeji

:-):-):-)

4 0
možnosti

Děkuji! Překvapuje mne, jak mnoho je nás, kteří takto smýšlíme!

1 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!