Diskuse

Fenomén Andrej Babiš

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

F60i51l50i33p 37S82m51o43l27a

19. 5. 2017 12:37

Celý ten blog je snůška nesmyslů. Vůbec nechápu, jak to může mít takovou karmu. Je vidět, že stále ještě spousta lidí myslí koblihou.

"On ctí jen presumpci neviny u sebe jako u všech ostatních občanů."

Opravdu? Vždyť tím, že na živnostníky uvalil EET a kontrolní hlášení, presumpci neviny rozhodně nectí. A také plive síru, jakmile mu někdo oponuje. To je opravdu presumpce neviny u občanů?

0 0
možnosti
LK

L57u47b73o34š 90K53r65i30m77l

14. 5. 2017 14:24

Výborný blog, který je založený na chybné premise, cituji "Andrej Babiš je bohatý, do politiky vstupovat nemusel, politiku nepotřebuje, jen si tak krásně hraje".

Přečetl jsem si i celou diskusi a je opravdu fascinující, jak je společnost rozdělená na nekompromisní obdivovatele a lidi, kteří ho nenávidí. Nikdo si ale nechce připustit, že fenomén Andrej Babiš skutečně zplodila polistopadová politika to nikoli tradičních politických stran, ale politika "nejsme jako oni", která připustila do veřejného prostoru ty největší gaunery, co zde existovali před rokem 1989.

1 2
možnosti

"Nejsme jako oni" nebylo realizováno!

Předpoklady vzniku Babišova ANO musíme hledat hodně zpátky, nejméně od Opoziční smlouvy Václava Klause a Miloše Zemana, se kterou jsme se dostali na hranu politických zločinů. Pak si v tajné nahrávce politici ODS libovali, jak ovládli policii a justici. Nebudu jmenovat, jsou zalezlí, ale kontakty trvají. Při loňské krizi kolem policie mne překvapilo, že Opoziční smlouva stále funguje.

Politici ODS, ČSSD a TOP 09 u koryt příliš mlaskali a ostatním jen snižovali životní standard. A národ začal volat po vymetání Augiášova chlíva. Vznikaly strany, nabízely vyklízení, ale brzy se jejich politici přizpůsobili ostatním politikům a z vymetání nebylo nic. Zradili národ.

Proto je nyní těžké důvěřovat Andreji Babišovi a jeho hnutí ANO. Všichni inteligentní lidé se ho bojí. To je dobře, být obezřetný! Ale není dobré být nositelem bezhlavých pomluv a jejich šiřitelem bez kontroly. A bohužel hlava nehlava křičí Kalousek se svojí TOP 09, Fiala se svojí ODS, od podzimních voleb i Sobotka se svojí ČSSD, mají strach politologové, redaktoři, novináři, ale ta průzračná faleš zůstává občanům srozumitelná. A to je ta příčina dojmu, že všichni křičí proti Babišovi, ale všichni ho volí!

1 1
možnosti
Foto

Ještě jedna poznámka, Bohumíre. Pusť si prosím rozhovor paní Drtinové a panem Babišem na DVTV. Opravdu považuješ tohoto člověka za někoho, s kým by sis sedl v hospodě?

1 1
možnosti

Tomáši, jsem už starší, a na internetu se hůř orientuji. Pokud ti to nedělá velkou ztrátu času, hoď mi sem prosím odkaz. Dík. Teď jdu přehazovat kompost.

Sledoval jsem debatu u Moravce. Zatím ve svém uvažování nemám co měnit. Faltýnek vyzval politiky, aby mu řekli jedinou věc, která jim ve vyznání hříchů Andreje Babiše chybí. A co jsme slyšeli, kromě pomluv? Pokud nebude Andrej Babiš odsouzen, pak jde jen o plané řeči! (Miroslav Kalousek by o tom mohl vyprávět.) Jenže jsme přitvrdili! Andreje Babiše nedemokraticky vylučujeme z politiky bez odsouzení. A to je špatně! Babiš není andílek. Ale kdo z nás je andílek?!? Už i lidovci falešně útočí. Koho tedy volit? Stydím se to říci nahlas!

1 0
možnosti
Foto

pro mě to není fenomén ale obyčejnej Babiš alias Bureš

1 6
možnosti

Příliš jednoduché!

0 0
možnosti
VM

Výborný blog, sedí na současnou naší situaci, jsme rozdělení po všech stránkách, naše čeká povaha se projevuje, nesourodost, závist a i snad zábava z té komedie, kterou nám předvádějí naší zvolení činitelé, kam to všechno povede, snad se to zlepší po volbách;-D

4 0
možnosti

Dík! Dík i za ten optimismus. Já zlepšení očekávám nejdříve po pěti letech.

0 0
možnosti
MK

No můžete na toho Babiše nadávat jak chcete(diskutující),ale faktem je,že je asi jediným ministrem financí od listopadu,který dokázal hospodařit s přebytkem,ani nemusel rozpouštět v rozpočtu důchodový účet.Akorát mne fascinují "nezávislá"veřejnoprávní média,že neustále dávají tak obrovský prostor Kalouskovi,který tuto zem,hlavně její občany přivedl málem na mizinu a to nemluvím o padajících padácích za jeho působení na ministerstvu obrany,takže má i krev na rukou.Sobotka pohřbil celé období kdy s Babišem vládl,protože většina zákonů,která zlepšila situaci obyčejných lidí-zaměstnanců pochází z dílny ČSSD a místo toho co by na tom stavěl tak se ohání demisí nedemisí a přitom za a:věděl,že je Babiš podnikatel a že může hrozit střet zájmů už když do té vlády šel a za b:ČSSD stále dluží 300 milionů vdově po advokátovi Altnerovi a to Sobotkovi zjevně nevadí.Jestli by za této situace neměl odvolat spíš sám sebe.A to jsem Babiše nevolil ani volit nebudu.Ano využil zákonů Kalouska odsouhlasených i Sobotkou,ale neporušil je.

7 1
možnosti
ZB

Babiš dobře využívá faktu,že mnoho občanu nezná základy ekonomie a snadno uvěří hlouposti,že Babiš je ten borec,díky němu ekonomika "šlape",ve skutečnosti na něco takového nemá vubec vliv.Kalousek za celosvětovou ekonomickou krizi opravdu nemuže a ty milionkrát dokola omýlané dvacet let staré "padáky co padají"....zkuste si o tom něco zjistit,ve skutečnosti jsou to dvacet do kola omílané lži.Naproti tomu kauzy Babiše jsou staré několik měsícu a nejsou to žádné spekulace a zcela jasně zdokumentované kauzy...

2 6
možnosti
TK

To zhnusení z fungování naší politicko-ekonomické mafie už je jednoduše příliš velké. Ono to nějak fungovalo, dokud to bylo pod pokličkou a o tom, "jak to u nás funguje" většina oveček neměla tušení. S příchodem Bárty se ale vyvalilo tolik smrdutého bahna, že mnoho lidí prostě bude volit kohokoli, kdo jim dá naději na změnu. (A AB tou nadějí je, přestože si nikdo iluze o jeho motivech a minulosti nedělá.) Stávající mafie pochopitelně udělá vše pro to, aby nikdo její pozici neohrozil.

Mám velké obavy, co nás v souvisloti s tímto bojem čeká, protože zde nejde jen o nějaké strany a pár politiků, zde jde o stovky miiliard , o ohromnou mafiánskou chobotnici tisíců kamarádíčků a jejich kamarádů a firem přicuclých na cecík státního rozpočtu tvořících již nedílnou součást reálného systému i ekonomiky.

4 1
možnosti
ZH

Blbý pak je, když mafián přestane tahat za nitky ze zákulisí a vrhne se do politiky přímo...

3 0
možnosti
Foto

I61v64a88n 12M78a44r53e13k

13. 5. 2017 19:16

Hezky napsané p.Šimku ,karma . . . . . . . . Ale ta poslední věta . . . ."Andrej Babiš musí z kola ven" ?. . . . . . . . . . Zapomeňte . R^[>-]

2 1
možnosti

Dík! A hezký večer!

0 0
možnosti
MK

M13i29l88a55n 29K65e39s72l

13. 5. 2017 18:12

Tak národ nerozděluje jen Zeman,ale už i Babiš.Možná,že se najdou i další rozdělovači.Má cenu vůbec o nějakém rozdělování mluvit.

1 3
možnosti
SB

Tento národ rozdělují především takoví mlátiči prázdné slámy, jako je autor tohoto blogu a jiní naivové, kteří si svět představují jako Hurvínek válku.

2 7
možnosti