Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidovci se podělali před průzkumy, pravil K. Schwarzenberg, koalici Lidovců a Starostů zas charakterizoval vtipně B.Doležal jako symbiózu blechy v psím kožichu. Starosty si teď omotává kolem prstu obdivovatel Babiše Dědek svými milióny, aby je přesvědčil, že by to v tom Babišově kožichu taky zvládli. Jeví se poněkud jako povětrná holka.

0 1
možnosti

J71a34n 80R13á79ž

6. 8. 2017 12:02

Pne doktore, naprosto se mýlíte, když tvrdíte , cituji: "díky zlínskému hejtmanovi Jiřímu Čunkovi byla předvolební koalice ze strany lidovců předčasně vypovězena"

Čunek je představitelem konzervativního křídla KDU/ČSL a obhajuje tradiční lidoveckou politiku. Takže je proti potratům, proti muslimskému zaplevelení evropského křesťanského prostoru, prosazuje podporu tradiční rodiny a nemá rád příživníky. Proto je mezi členy strany tak populární a na rozdíl od "pražského" vedení Bělobrádek/Jurečka/Herman je schopen přinést Lidovcům hlasy ve volbách od širšího spektra konzervativně založených voličů, což jsou důvody jejich nevraživosti vůči Čunkovi.

To, že byl Čunek od počátku proti hloupému, od Hermana vedení Lidovců "naočkovanému" nápadu na vznik této slepené koalice, není důvodem k tvrzení, že díky jemu "rozumná" část vedení KDU/ČSL bláznivý Bělobrádkův nápad teď odpískala. Příčinou byly neutěšené předvolební průzkumy, farizejství Starostů i to, že koalice se Starosty měla velmi slabou podporu mezi řadovými členy KDU/ČSL..

2 1
možnosti

Vidím a vnímám to jinak! Chápu a ctím Bělobrádka, ale chápu i Čunka.

0 0
možnosti

Starostů si vážím za jediný krok a to, že jdou do voleb samostatně. Je to zásadní rozdíl od lidovců, kteří jsou ochotni jít do vlády s každým, jenom proto, aby byli u koryta.

1 2
možnosti

Každá generalizace je v něčem falešná. A Vaše generalizace je poplatná léta šířeným pomluvám lidovců. Lidovci také nejsou všichni stejní.

0 0
možnosti

Ze všech těch kritiků Lidovců a Starostů, čiší pouze zoufalá nenávist. Nedává smysl s nimi polemisovat!

0 5
možnosti

Je to právo na názor. Nenávist jsem u nikoho neviděl. A pokud vyhraje KDU volby a se STAN budou mít 120 křesel, lidé to přijmou jako rozhodnutí většiny a budou to respektovat. Ale mlčet nebo souhlasit za každou cenu snad nemusíme...

3 0
možnosti

Podle mého názoru jste rozhodnutí lidovců ani STAN nevyhodnotil správně.

1, STAN neprojevili odvahu, jen nemají na výběr. Pokud budu členem parlamentní strany, ve které skončím a založím novou s kterou budu kandidovat, nejsem odvážný. Jen se snažím dostat do parlamentu zpět. Paroubek, Bursík, Chaloupka, Peake ... podle vás byli odvážní?

2, Preceňujete vliv Čunka. Jestli mají dvě strany, které jsou zastoupeny v parlamentu dost sebevědomí, nezboří to jeden lokální politik. Sami tomu nevěřili, ale byl to pokus. A v tom byla slabina. Pokud si založím firmu a budu věřit úspěchu, po prvním roce ve ztrátě ji zase nezruším. KDU + STAN vypustili testovací balónek. Nabídneme koalici, pokud budou preference OK, budeme se tvářit silně, pokud ne, tak kvůli voličům to zrušíme. Ne kvůli naši obavě ...

Kdyby se místo LOGA a společného stanování zaměřili na to, proč jsou jiní pro voliče, měli by větší šance.

STAN jsou jako Paroubek. To co jste nazval odvahou. Odvaha s novou stranou, která skončila s pár voliči a následně výrok, že chce pomoci ČSSD. Za mě budu rád, když STAN skončí s 1%. Realita politického života jim jen prospěje.

4 1
možnosti

Ad 1) Bude to zjevně složitější. STAN pomocí TOP 09 vešli do parlamentu, ale zjevně rádi se rozloučili. Cesta v koalici s lidovci byla reálná a potenciální blízkost členů mohla vést k utvoření silné a významné politické síly. Toto spojení bylo závislé příliš na vedoucích osobnostech a pro členy rozvázání koalice byl příliš veliký šok.

Ad 2) To teprve uvidíme časem, zda rozhodnutí Jiřího Čunka, kterým přesvědčil lidovce, nebyl další racionální jeho tah na post předsedy. Vaše úvaha o testovacím balonku mi nepřipadá pravdivá. A je škoda, že ta spolupráce byla ukončena při narůstajících preferencích předčasně bez větší politické práce!

Ani bych nepřirovnával STAN k Paroubkovi. Pokud budou politicky makat, mohou se do parlamentu dostat i samostatně.

0 0
možnosti

Píšete, že koalice byla vypovězena díky Jiřímu Čunkovi.

Opět dokazujete svůj jednoduchý náhled na svět.

On to Jiří Čunek nařídil jako neomezený vládce nebo jako nějaká Vyšší Bytost?

Vyjádřil svůj názor, jak je v demokracii běžné, a ten názor potom jiní lidé také začali sdílet.

Dokonce se domnívám, že by to tak dopadlo i bez Čunka. Vždyť i v těchto diskusích lidé, kteřéí lidovce nemají rádi, psali, že taková koalice je výborná věc, protože díky ní lidovci do poslanecké sněmovny neprojdou. Psali toto své přání ještě mnohem dříve než Čunek stejnou věc vyslovil jako obavu.

Čunek to pouze první řekl. Buď to nadhodil a ostatní to schválili (ale schválení ostatními je prostě schválení a není to diktát toho, jenž to navrhl), nebo (což považuji za ještě pravděpodobnější) řekl názor mnoha lidí, byl sice ve straně první, ale stalo by se to i bez něho.

Bylo to rozhodnutí mnohem většího počtu lidí a ne že Čunek něco řekl a ostatní poslušně sklapli a podřídili se.

4 2
možnosti

Nic takového jsem nepsal, co tu uvádíte. Zkušený matador jen přesvědčil váhavé na svoji stranu. Úspěšná koalice by byla pro Česko velkým krokem vpřed. Ale bez řádné politické práce to byl risk. A tak zase pojedeme ve starých kolejích...

0 0
možnosti

Lidovci byli a jsou jen a jen vychytralci (lidově vyčů....), a to od dob pana Luxe až po dnešek. Snad největším prohřeškem těchto bazilišků v mých očích bylo, že to byli hlavní tahouni a hlásná trouba římskokatolické církve k prosazení církevních restitucí bez ohledu na uspokojení ostatních postižených chudáků.

3 3
možnosti

To jsou jen obyčejné dehonestující fráze!

0 0
možnosti

Lidovci, kteří rozbili téměř každou vládu, do parlamentu nepatří!

5 2
možnosti

Škoda, v koalici měli větší naději, že se tam nedostanou ;-D.

3 2
možnosti
Foto

marginální strany poskoků do parlamentu nepatří, to je jasné

2 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS