Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Bůh má ke komunistické nebo státně socialistické ideologii nejdál. Komunisté se vyznačují třídním bojem - závistí a krádeží. Jejich motiv je vzít a sebrat na co položí ruce. Kolika sedlákům odvedli násilně dobytek? To bylo výslovné porušení 10. přikázání! Kolik domů a majetku sebrali a dodnes nevrátili církvi, spolkům, rodinám, podnikatelům a emigrantům! Podobně jednají i mnozí dnešní "podnikatelé". Pochopme, to nejsou investoři z biblického pohledu, to jsou z biblického hlediska zloději, i když je dosud chrání nemorální zákon.

Investujme do Boží duchovní ekonomie vše co máme. Čím více víme o Kristu, tím více budeme toužit vědět. Čím více víme, tím více rosteme, tím jsme posvěcenější. Čím jsme posvěcenější tím více Boha milujeme, svědčíme, a můžeme Jím být usměrněni a použiti. Vzestup a růst je nepřetržitý.

2 0
možnosti
MB

p. Šimek, tak Vás zdravím po ránu. Souhlasím s Vámi v tom, že komunistům se toho moc nepovedlo - pouze na poli rozvratu morálky a hodnot, mají úspěchy převeliké ! Zlaté tele konzumu má již 2. tisíce let, nicméně je neuvěřitelně čilé a zvesela stále bučí ! Se samotnou Pravdou je ovšem problém, (naše téma). Už jsem psal o své dychtivosti, kterak jsem šustil s filosofickými skripty a hledal onen pojem. Pak ta plejáda nabídek ! Od historické, přes pravdu vítězovu - po poražencovu, od subjektivní po objektivní. Vy nabízíte tu "Naši". Dotaz - A jak víte, že máte pravdu ? Mj., abych nebyl načten jako pokřtěný starobuřič - Všeobecně pak tvrdím, že i nevěřící - věřícím jest ! On totiž věří tomu, že nevěří ! ... :-)

0 0
možnosti

V textu je, že naše poznání se objektivní pravdě jen blíží...

1 0
možnosti
Foto

No to je těžké "učit" lidi něco co je prokazatelně lživé. Možná by se raději křesťani měli něco naučit o evoluci aby proti ní neříkali hloupé pseudo-argumenty.

1 5
možnosti

Je těžké mluvit do ignorantů a tupců!

2 0
možnosti
IA

Právě dnes jsem dočetla Kadlecovy Církevní dějiny. Popadl mne z toho stres, protože jsem zjistila, že je to pořád stejné. Jak v minulosti, tak i dnes. Asi záleží na tom, aby každý jedinec se rozhodl o sobě sám. Kolektivně to prostě nejde. Cesty jsou otevřeny. karma.

1 1
možnosti

Následovat Ježíše Krista musí každý sám. Katolická církev by měla k tomuto následování vést. A nepochybuji, že pod vedením P.P. Františka tomu tak bude.

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!