Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R10a22d60e47k 18J97a68r80o56š

26. 10. 2017 15:18

Podle mě by ODS do vlády s ANO jít měla. Ovšem s jiným lídrem než jakým je Fiala. Obávám se, že si ho Babiš namaže na chleba stejně jako Bohouška...

Kéž by šel do vedení ODS buď Kubera, Blažek nebo Klaus Jr.

2 5
možnosti

Souhlas! Petr Fiala mi připadá jako malý chlapeček na písečku. K leaderovi ODS má hodně daleko. V ODS je řada schopných politiků, kteří čekají na opravdovou reformu ODS po eliminaci Petra Fialy. To se nezdařilo. Očekával se propad a došlo k navýšení. Tak budeme muset Petra Fialu ještě strpět.

Odmítnout však povolební spolupráci a nulová tolerance jsou velmi špatné postupy! To na víc ODS nemá?

:-)

0 1
možnosti

Jste svepravny?! Horší patos jsem dlouho nečetl..

7 1
možnosti
Foto

Není, stejně jako všichni obdivovatelé Babiše:-)

1 1
možnosti

Já nevím, jsem zřejmě vychována v jiné době než vy pane Šimku. Mě doma učili, že slovo se drží a není možné upravovat sliby dle momentální potřeby. Taky mě učili, že zrada, mimo jiné, znamená zradit své přesvědčení.

7 1
možnosti

Voliči zvolili ODS k vládnutí. ODS tyto voliče možná zradila tím, že odmítá vládnout.

:-)

0 1
možnosti

Pane doktore, jak chcete skloubit EET pana Babiše s programem ODS odmítajícím EET již z principu?

Je to naopak, vládou s Babišem by ODS zradila svůj program.

8 1
možnosti

No hlavně jsem zvědav, jak bude pan doktor smekat před Babišem, až si bude muset sám pořídit kasičku na EET.

0 0
možnosti

ANO + ODS = pravicová vláda??? Jak jste na to přišel? Ono snad je ANO pravicové?? Pháá. ANO je pouze pragmatické (a z toho titulu samozřejmě populistické /a prolhané/). Pragmatismus není ani pravý, ani levý, ani středový. Je pouze účelový.

ODS jasně prohlašovalo, že s Babišem nepůjde. A Vy teď chcete, aby se stalo tím, co tady roky kritizujete: kupcem koryt. Aby na sliby zapomnělo, když jde o vládnutí. Až tak daleko sahá Váš zájem, aby v dalších volbách ODS propadlo zcela?

11 2
možnosti

1) ANO je pravicovější než ODS. ODS je tak pragmatická, že Zeman se svojí levicovou stranou musel provádět pravicové kroky za Klause, který je neudělal!

2) Nulová tolerance a pohrdání službou národu kladně nehodnotím!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Docela s Vámi souhlasím.

Voliči ODS, kteří kroužkovali V. Klause ml. určitě též. Současnou ODS ovládá extremistické křídlo v čele s Petrem Fialou, které se dá ztotožnit s Kalouskovou TOP09 a STAN.

Ale ODS je trochu jiná strana a uvidíme, jak to dopadne. Jisté je, že někteří voliči by jí ubyli (viz diskuse), ale někteří by jí zase přibyli.

I já jsem v minulosti 2x volil ODS, ale Mirek Topolánek, poté Petr Nečas a nyní Petr Fiala ODS postavili do role pro mne a mnoho jejich bývalých voličů nevolitelnou.

Osobně si myslím, že pokud by ODS vstoupila do koalice s ANO, že by to ODS nepoškodilo, pokud by tato vláda byla úspěšná.

Voliči z této diskuse by ubyli, ale řada dalších přibyla.

2 6
možnosti

Voliči ODS, kteří kroužkovali V. Klause možná chtěli změnu politiky. Ale rozhodně nekroužkovali proto, aby ODS vytvořila Národní frontu s ANO. (Ano, ta taky vznikla jen proto, aby komunisté pohodlněji vládli.)

Fakt si myslíte, že jeden nejmenovaný lhář by nepřesvědčil veřejnost, že za úspěchy může, vzdor opozici i části koalice, výhradně on a za neúspěchy koaliční partner? Fakt - i když už to jednou dělal?

3 2
možnosti

...a ten klobouk co jste smekl, odložte klidně na bustu svého guru na pracovním stole hned vedle počítače ;-).

6 2
možnosti

ODS dostala právě tolik hlasů, protože tvrdila, že s Babišem nepůjde do vlády. Kdyby s ním šla, přišla by o voliče a možné i o parlament.8-o

17 2
možnosti

Pokud by se ODS nebála a úspěšně vládla v pravicové vládě s Babišovým ANO, pak by pravicový volič mohl být jen po tolika letech půstu vděčný!

0 0
možnosti

Ustoupit by měli všichni. Babiš by se v zájmu ČR měl vzdát premiéra a počkat na výsledek svého obvinění. V případě, že by byl odsouzen, měl by z politiky odejít. V případě, že by kauzu vyhrál by měl znovu kandidovat v příštích volbách s čistým štítem. ODS by v zájmu všech by měla vytvořit vládu s ANO bez Babiše.

5 2
možnosti

Pod druhou větu se podepíšu, to je klíčem k sestavení stabilní vlády s podporou parlamentu. A nemusí to být s ODS. Takže vše má v rukou velký AB

0 1
možnosti

p. Šimek, Vy jste zajímavý člověk ! Soudím, stoupenec KDU, sympatizant Hnutí Ano a pak kritik ODS ! Pořád se směšují pojmy ! Tady přece není problém ve spolupráci s vítězsným Hnutím Ano - tady je problém ve spolupráci s agentem STB Burešem a trestně stíhaným Babišem s Faltýnkem ! O to tady jde ! 28 let po revoluci se hrabeme v odpudivosti minulosti - Vy k tomu, opět horlivě vybízíte ! ... :-)

10 1
možnosti

:-)..... Pane Bučku! Nechci se s Vámi přít, možná že je Vám jasné,(nebo také ne), že vytažení Čapího hnízda po 9 letech, Kalouskovy dluhopisy, které využili i další boháči, ....mělo jediný cíl! Dostat Babiše z vlády, znevěrohodnit ho. POkud by se měl vzdát funkce premiéra, pak by zahodil celou práci, kterou tomu do tohoto času věnoval! Výsledek potvrdil, že lidé už mají plné zuby planých řečí a skutek utek ! Prostě.....šlápl minulosti a s nimi spojeným stranám na pazourky. To se neodpouští ! !!!!!!

3 4
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!