Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J10i11ř45í 25J36a57n19d78a

30. 6. 2018 14:40

Jednoduše. Vy si Halíka ctěte jak chcete, já ho ctít nehodlám.

0 0
možnosti

Pane Kulhavý! Vaši agresivní dikci nectím. Hodnotíte, aniž mne znáte. Nepsal jsem o islámu, ale o Tomáši Halíkovi. Račte si článek přečíst znovu! Nebo se raději mému jménu vyhýbejte na sto honů... :-)

0 0
možnosti
MK

Tomáš Halík je na tapetě především kvůli islámu a i Vy sám jste se o otázky kolem islámu v Evropě otřel. Nehodnotím Vás, ale Vaše znalosti o islámu a ty jsou velmi chabé a proto doporučuji buď nastudovat a nebo raději nepsat.

Pokud nebudete psát nesmysly o islámu nebo o tom, co s islámem úzce souvisí, vyhovím Vašemu přání a vyhnu se Vaší tvorbě na jeden hon:-). Pro staršího člověka je 100 honů moc.

0 1
možnosti
MK

Rv Vaše odpovědi, pane Šimku, Vás usvědčují, že o islámu víte velmi málo a o Koránu nic.

1)Dualismus se prolíná celým Koránem a nemůžete udělat čáru, která by oddělovala to "mírové" od násilného.

2) Mekkánská část má 3 období a i tam najdete teze neslučitelné s demokracií.

3) Počet muslimů jste opsal ze staršího materiálu; dnes se udává 1,7 miliardy. Největší blábol je v odhadu těch "mírových"; Pákistán, Afghanistán, velký počet v Indii, Turecko, SA a další okolní státy, Alžírsko, Irán, řada států v Africe a další - ano, v těch státech žijí stamilióny "mírově", protože řadový muslim tam vyznává CELÝ KORÁN a nemá s tím problém, protože v islámském státu platí právo šária. Ale zkuste tisícovku těch "mírumilovných" přesadit do Evropy - vždyť jsou informace, co se hlásá v mešitách ve Francii, v Německu, ale i v Rakousku - ti chtějí zavřít 10 mešit, proč asi?!!

4) Ano, i majoritní populaci jsou vrazi, ale ten důvod je to, o čem je řeč - muslima k tomu vybízí jeho víra. A procentní nepoměr z celkového počtu je evidentní.

5)Vy neumíte odpovědět na otázku, kdy žil Ježíš? A pak se jednoznačně vyjádřit, zda je v Koránu hrubka?

6) Pro poučení o realitě si vyhledejte jméno rakouské dlouholeté učitelky Susanne Weisinger - jak to ve škole, kde učí vypadá. Statečná žena, která přes zákaz o tom veřejně v natočeném videu promluvila.

Upřímně, nerad to píšu, ale doporučuji Vám - už se více neztrapňujte psaním o islámu.

2 1
možnosti
MK

P.S.

Za muslimská zvěrstva a rozlézání po Evropě nemohou ruské servery, ale sami muslimové, kteří do demokratické společnosti se svou vírou - ideologií nepatří!!!

1 1
možnosti

Vážení čtenáři!

Děkuji za diskusi. Té normální je zde opravdu málo. Zato té agresivní, nactiutrhačné je zde přehršel. Ale i za tuto děkuji, protože mne nutí přemýšlet, jak je to možné. A zde je jedna odpověď:

https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=668116

!!

0 0
možnosti

!!

Tak tedy samozřejmě toto tedy nemohl tušit ani Tomáš Halík, ani já! Proto je tolik nenávisti k nejlepším Evropanům!

https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=668116

A já si kladu otázku, kdo tato zvěrstva přes neziskové organizace zde řídí?

Na jednu stranu je zde šířena informace, že Angela Markelová a mnoho dalších jsou "vítači" našich vrahů, i když není pochyb, že není nejmenší důvod o těchto důvěryhodných lidech pochybovat, že z jejich strany jde o prosté humanitární cítění.

Na druhou stranu se nyní dozvídáme, že neziskové organizace spolupracují s pašeráky lidí do Evropy! To je opravdu zrůdnost. Ale kdo ve skutečnosti řídí tuto činnost? Kdo zneužívá důvěřivosti členů neziskových organizací?

V Evropě existují stovky serverů fungujících v ruské hybridní válce a ovlivňující náš život, naše názory, naše postoje, naše volby, naši politiku a rozdělují naši společnost. Naše tajné služby o tom informují již řadu let, ale naši politici dělají mrtvého brouka i na nejvyšších pozicích! Proč?

!!

0 0
možnosti
MK

RvRv To, co jste pane Šimku napsal, má k pravdivým údajům tak daleko jako má muslim k demokracii.

----------------------------------------------------------------------

"Poctivě věřící křesťan, který následuje Ježíše Krista, se muslima nemůže bát."// "Protože díky svému vzdělání rozlišuje mírumilovný islám od džihádu."// "Provinil se tím, že studuje islám, že je schopen vidět jeho přednosti i nedostatky, že hovoří s váženými muslimskými teology"// "Muslimové prý ohrožují evropské křesťany, křesťanskou společnost. Kde vidíš v Evropě křesťanskou společnost? Vždyť jde o sekulární společnost, poněkud rozmařilou a hédonistickou"//

------------------------------------------------------------------------------------

Nejprve se musím ptát: Vy znáte více Koránů a nebo víte, že je jen jeden?! Dle toho jednoho Koránu byli vyvražděni stamilióny a v posledním století jsou dle stejného Koránu křesťané vražděni stále. Korán kategorizuje populaci, kdy křesťané jsou na druhé koleji a nevěřící až na třetí.

Charakteristické je pro islám dualismus a celkové ideologické pojetí k ovládnutí celého světa, tedy uchopení světské moci. Ukažte mně muslimy, kteří se deklaratorně vzdali části Koránu jako neplatného pro dnešní dobu.

Ti, kdo islám hájí včetně samotných muslimů, užívají k tomu verše z 1. mekkánského období. Ale i dle Koránu jsou později slabší nahrazovány novými a to jsou převážně verše z posledního medinského období. Kdo nebere v potaz tento dualismus, neví o islámu nic, stejně jako Halík. Co tedy vůbec nastudoval? Postavím před něj 100 migrantů - muslimů a on rozpozná, kdo je ten mírový a kdo je džihádista? Nerozpozná nic a navíc i nedávné skutečnosti nás varují, kdy z "mírového" se stane v krátkém čase vrah. Co je k tomu potřeba? Stačí jen příslušné verše z Koránu!

1 1
možnosti
MK

Muslimové neohrožují jen evropské křesťany, ale především demokratické ateisty!!! Ten, kdo o nich mluví (stejně jako Korán) jako o dobytku a chce instalovat dle svého to "lepší" - islám, nemůže být vítán. Tedy odvozeno - každý vítač typu Halíka je vlastizrádce, zrádce toho nejlepšího, co (zatím) lidé vyprodukovali; demokracii.

Na závěr se Vás zeptám na to, co hlásá Korán a co mně ještě žádný muslim nevysvětlil: Marie je řazena jako sestra Áronova do rodiny Mojžíše; a to ne jen jedním veršem. Ti, kdož se pokusili tento paskvil hájit zpochybňovali, zda Ježíš skutečně žil na počátku našeho letopočtu. Co Vy na to? A pak podotázka - jak důvěryhodné jsou ostatní verše?

0 1
možnosti
JR

J22a48n 86R49á66ž

24. 6. 2018 15:23

Většina Evropanů se muslimů bojí ze stejného důvodu, z jakého se báli jihoameričtí indiáni španělských conquistadorů. Oni jim totiž nepřinášeli křesťanskou lásku, ale smrt a zkázu.

Popírat, že praktikování a vnější projevy současného islámu jsou stejné, jako byly vnější projevy křesťanství před církevní reformací a nástupem renesance, a hodnotit islám z pohledu dnešního transformovaného křesťana v liberála, žije v hluboké neznalosti historického vývoje obou náboženských ideologií.

Osobně jsem optimista a věřím, že když se zbaví ideologie Islámu a ideologie liberální demokracie svých ortodoxně fudamentálních projevů, vznikne evolučně něco nového, co zabrání dokonání morálního úpadku, který Evropu zachvátil a lidé se vrátí ke své přirozenosti. Svět se postupně stane opět normálním.

1 1
možnosti

Že se chcete zbavit fundamentálního islámu, to chápu, ale proč se chcete zbavit liberální demokracie? Co si pod tím představujete? Zbavit se falešného levičáckého sociálního konstruktivismu a postavit vše na svobodných, přirozených vztazích, to bych chápal, ale liberální demokracii nahradíte jen nějakou totalitou...

0 0
možnosti
JZ

Čímpak se provinili čeští "xenofobové"?

Bezpochyby tím, že mnozí z nich jsou vzdělaní a poctivě hledají pravdu.

Někteří se provinili tím, že nastudovali islám, a jsou schopni vidět jeho přednosti i nedostatky.

Provinili se tím, že vidí lidi bez jakýchkoliv ideologických příkras.

Provinili se tím, že jsou to rebelové.

A tak se stali náckovskými xenofoby. Proč? Protože chápou, že islám je jen jeden. Protože se nenechají oblbnout demagogickými frázemi až do takové míry, aby s úsměvem na tváři napomáhali svému zániku.

6 1
možnosti

Strašlivá je ta antináboženská ideologie a její obhroublost! Kdo nám to sem vnáší? :-)

0 0
možnosti
ZO

Vaše odpovědi na nesouhlasné příspěvky v diskuzi nezni právě křesťansky.

4 1
možnosti

Mne fascinuje, co lidí si myslí, že rozumí Ježíši Kristu, přesněji, co si myslí, že rozumí Ježíši Kristu. Pokud jde o věřící, tak to chápu, ale že je tolik nevěřících, co si myslí, že rozumí Bohu více než křesťani... :-) Taková je již doba. Ale pomlouvat a nenávidět, to nám jde... :-)

1 1
možnosti
ZB

Tak tolik hloupostí najednou jsem již dlouho nečetl. Na druhé straně je dobré, že dnes každý může se může duševně vyprázdnit veřejně a my všichni na to můžeme reagovat!

4 1
možnosti

Váš posudek není o mých ohavnostech! :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!