Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby Bůh byl, neexistovaly by zdravotní pojišťovny ;-)

2 2
možnosti
Foto

No jo, Martino. Bůh stvořil svět dobře. Pak mu to však začal kazit jakýsi ďábel. To je první známá konspirační teorie. Protože však dle náboženství, vše co jest, stvořil Bůh, tak stvořil i toho ďábla. To stojí i v Bibli, ďábel je anděl padlý. Ten se mu však příliš nepodařil. ;-)

Monoteističtí věřící říkají, že Bůh je věčný. Vždy byl, je a bude. Já však připouštím, ač na něj nevěřím ;-), že také jej někdo musel stvořit. Tím se dostáváme k BohuStvořiteli-1 (čti ... mínus jedna). I jej musel někdo stvořit a máme BohuStvořiteli-2. Atd. Navíc každý z těch BohůStvořitelů stvořil jistě více vesmírů. Tím se dostáváme k paralelním vesmírům známých z moderní kosmologie. Navíc si myslím, že i BohovéStvořitelé někdy umírají. Jinak by v hyperkosmu bylo přebohováno, i když v hyperkosmu je místa velmi a velmi moc. Náš BůhStvořitel již asi zemřel. Náš vesmír, který stvořil, však ještě existuje.

Doufám, že chápete, že vše co jsem právě napsal, jsem myslel velmi vážně. ;-) Vyloučit se to však s jistotou nedá.

Přeji Vám příjemné prožití velikonočních svátků, svátků jara. :-)

1 1
možnosti

Posledním věřícím v naší rodině byla kdysi babička z Moravy. Chtěl bych se tedy zeptat některého věřícího co mu ještě může v 21 století víra dát? Neuchylují se k víře pouze lidé, co si v dnešní době neví rady se životem?

1 1
možnosti

Přečtěte si můj článeček pozorněji a odpověď na svoje otázky naleznete.

0 2
možnosti
Foto

Vědci říkají v tomto světě existuje život a pohyb, změna, vznikání a zanikání. Všechno, co se pohybuje, muselo být nejdříve nějakou silou do pohybu uvedeno. Kdo to všechno tedy uvedl do pohybu? Nevíme. A ať se podíváme na cokoliv: na přírodu, na stavbu rostlin, na chování zvířat, všude rozeznáváme tolik plánování, inteligence a rozumu.Pro věřícího je Bůh na počátku, pro fyzika na konci veškerého myšlení.“ Max Planck.

0 0
možnosti

Zdá se, že Max Planck nás přesahuje oba. :-)

1 0
možnosti

"Faith is belief without evidence" = "Bozi uceni je vira bez evidence"

Tato definace vyjadruje presne jak vira se jevi jednotlivci. Vysvetlovani teto definace je podana panem Chudackem dostatecne. Nebudu opakovat.

0 1
možnosti

Oponentura je pod jeho příspěvkem.

0 0
možnosti

J68i45ř70í 42H40o46r19á13k

18. 4. 2019 22:55

Taky děti mají své pohádky a my se jim za to nesmějeme.

0 1
možnosti
Foto

A ty nejlepší a nejhlubší staré pohádky mívají v sobě ukrytá poselství, která pro mnohé zůstanou dál nepochopena......

4 0
možnosti
Foto

R^:-)Řekl bych, že máte radost z myšlení. A děkuji, že jste si dal práci z dlouhým pojednáním. Pozastavil bych se u pojmů "exaktně". Je otázka, co je pro koho exaktně. Ten, kdo má například hlubokou víru, že nějaký národ, etnikum nebo něčím se lišící lidé jsou nějak vyšinutí nebo podvyvinutí, tomu nestačí jako důkaz o opaku "exaktní" důkaz o jeho omylu pozitivní příklady vlídných a mírumilovných lidí mezi těmi, jež zatratil. Většinou. Takže to , co by někoho byl vděčně spatřený, prožitý , vnímaný a dokonce i uchopitelný důkaz o existenci Boha, by odhodlaný nevěřící vysvětlil možná k úžasu jiných svědků nějak krkolomným a degradujícím způsobem postrádajícím elementární logiku. Dokonce způsobem, jenž by měl v sobě mnohonásobně méně logiky než jeho do té doby argumenty pokoušející se Jeho existenci vyvracet. Ty nejprimitivnější argumenty odhodlaně rozhodnutých nevěřících jsou například: Viděl jsi někdy Boha? Já bych si dokonce troufal tvrdit, že mnozí lidé ho viděli, i když měl možná pokaždé jinou podobu. Ale nebyl to Bůh celý, jen někdy lidem něco či někoho "promítne". Obraz. Postavu k nerozeznání od živé bytosti. Může jí dát vzniknout a nechat na okamžik jako by žít a zase ji nechat zmizet. Může cokoli. V dnešní době je tolik lidí, kteří mají skutečné spirituální zkušenosti, že absolutní nevíra v Boha se mi jeví být z důvodu náhodného či cíleného "nepolíbení" informacemi.

3 0
možnosti

Dík za věcnou reakci!

Exaktní je pro mne "přesný", absolutně přesný. Exaktně myslící by měl být vědec. Nemyslí-li exaktně, pak snad ani není vědec a jeho názor nemůže být kolegy přijat. :-)

0 0
možnosti
Foto

Pěkné pojednání. Dal jste si na prezentaci záležet, to se mi líbí. Klikl jsem na karmu.

Váš článek však má jednu velkou chybu, jeden velký nedostatek, velkou mezeru. Píšete, že někteří lidi mají axiom, že Bůh existuje, jiní mají axiom, že Bůh neexistuje.

Opomněl jste však třetí dost velkou skupinu lidí. Mnoho lidí, například já, jsou agnostici. V Boha dle žádného z náboženství nevěří, ale ani jeho existenci nevylučují, i když by je hodně překvapila.

Původní význam slova ateista bylo, že nevěří v Boha. Tečka. Tudíž ani jej nevylučuje. Původní význam slova ateista byl vlastně člověk, kterému dnes říkáme agnostik. Ateisti, o kterých píšete Vy, já nazývám skalní ateisty. Ti skutečně nejen, že nevěří v existenci Boha, ale také jeho existenci popírají.

Osvícenečtí vědci a filosofové zpravidla existenci Boha nepopírali, ale tvrdili, že ke své práci existenci Boha nepotřebují. To je velký rozdíl proti tomu, jak o nich píšete Vy.

Osobně si dokonce myslím, že většina věřících, jsou v jistém smyslu agnostici, protože někdy o svém přesvědčení o existenci Boha pochybují.

4 0
možnosti

I sám Voltaire půl roku před svou smrtí přiznával, že Bůh existuje. Naštval tím své fanoušky, že po své smrti řada z nich ani nešla jemu na pohřeb. Podobnou změnu ve svém názoru na Boha učinil v závěru svého života i Albert Einstein8-o

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS