Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jedna část našich obyvatel se ohání, že jsou zastánci pravdy a lásky. Druhé části obyvatel ji berou, jakoby jen ti na letošní Letné byli jejími zastánci. Objektivní rozumem prokazatelná pravda je ale přece jen jedna. Tou vaše skupina pane Šimek nemůže disponovat. Vaše skupina mluví o tradici a svobodě (tzv.žido-křesťanské), ale snaží se jaksi podřídit naši zemi více cizím divným evropkým vlivům, které nejsou tradiční a vůbec nejsou mravné. Jsou mravné jen podle nařízené nové ideologie, jen nová totalita si vyhlašuje a prosazuje svou novou morálku.

A láska? Ta je jedinečným vztahem každého jednotlivého člověka, tu si prosím vůbec neberte do klávesnice. Jedinou láskou může být vůdce nebo EU?

0 1
možnosti

Abych s Vámi mohl diskutovat, musel byste sejmout své brýle mámení! A nevidět rudě při slovech láska a pravda! :-)

"Vaše skupina"? Já o žádné skupině nevím! Vy ano? Nerozumím Vám, že bych se měl snažit podřídit naši zemi cizím evropským vlivům. Co to bájíte? Nerozumím Vám! Co je pro Vás nemravné?!? Neznám žádnou nařízenou, novou ideologii! Nikdo mi nic nenařizuje! Místo toho, abyste viděl totalitu, kde skutečně nám hrozí, bájíte o totalitě, která neexistuje! A o nepochopitelné lásce k vůdci nebo Evropské unii mluvíte jen Vy sám! Tento guláš má být od Vás troling? :-)

Ale vlastně ta Vaše produkce nemusí být trolling. Může jít o obyčejné zmatení neustále se množícími a přeposílanými fake news a hoaxy, kterými se to tu u nás hemží! :-)

0 0
možnosti

Klíííd. Zeman už kandidovat nemůže.:-)

4 0
možnosti
Foto

K15a17r67e61l 70C29a49c22h

21. 7. 2019 15:22

Myslím si, že Miloš Zeman o nic neusiluje, protože svého cíle již dosáhl. Při první volbě jsem ho nevolil. Nakonec jsem byl rád, že má volba (K.S.) propadla. Zeman mně přesvědčil, že na presidentském postu je ze současných možností tím nejlepším řešením. Nikdo není bez chyby a tak si třeba řekněte - mezi slepými jednooký králem. Při druhé volbě jsem ho již podporoval, vždyť jeho protikandidát by byl na současnou rozhádanou politickou scénu slabý. Máte pravdu, že v době silné vlády president ustupuje do pozadí. Ne však kvůli tomu, že by ho k tomu někdo donutil, ale kvůli tomu, že jeho zásahů není třeba. Že tato vláda není silná, má mnoho důvodů a jedním z mnohých je i špatný výběr koaličního partnera. Těch důvodů je ale mnohem více. Horší je však fakt, že funkční vládu by nesestavila ani opozice. Tak jsme na tom špatně. No a nyní k tomu co jste chtěl, ale neřekl. Koho si vybrat pro volby příští. Nedělejme si iluze, že najdeme nějakého bezchybného kandidáta, který stmelí společnost. To je iluze. Každý kandidát volený přímou volbou společnost rozdělí. Má to však výhodu, že takto volený kandidát nemusí být zavázaný nějakým parlamentním klikám vděčností za hlasy. Je tedy více nezávislý a to Zemanovi nemůžete odpustit a obvinil byste jej pomalu z totality. Ne ne - to je důsledek přímé volby, na kterou jsme si ještě nezvykli. Takže, dle mého úsudku, kandidát musí být osobnost schopná nezávislého rozhodování, aby v případě politické krize nezůstal bezradný, nebo ve vleku nějaké kliky. Dnes bych to viděl na bývalého generála. Pavla tím ale nemyslím. Ten nezávislý není. Nebo ženu, ale ne něco zeleného, jako si vybrali na Slovensku. Ale máme zde docela ráznou advokátku, která by myslím obstála. Už je to dlouhé, tak příště.

2 3
možnosti

Souhlas, jen bych doplnil že ta vláda je slabá především proto že je menšinová. Ale to je problém Babiše a ANO. Co si vyjednali, to mají.

0 1
možnosti

Hm, hm, stáří je prevít, postihne všechny, politiky i blogery; tak proč si kazit své zbývající dny tak emotivním prožíváním politiky? Mezi námi, kdo z prezidentských kandidátů v těch minulých volbách by byl opravdové terno? Mně se třeba líbil pan Hanig, ale neměl moc šancí. :-(

3 1
možnosti

Hanig určitě neeee! :-)

1 1
možnosti
Foto

Současný marasmus je důsledkem 17.listopadu a s tím se nedá nic dělat Rv

1 8
možnosti

Mimořádně odporné tvrzení.:-/Rv

7 0
možnosti
Foto

Zápas o naši svobodu a demokracii začíná?

A co takhle si radši v klidu užívat radosti, které život přináší, než pořád šturmovat k bojům?

5 5
možnosti

Zápas o svobodu a demokracii nikdy nekončí! S Václavem Havlem jsme byli bdělí. On zápasil o naši demokracii s Opoziční smlouvou dost usilovně. Pak jsme si dali pohov a svobodu a demokracii jsme brali jako samozřejmost.

A hle spousty záludných servrů z ruského zahraničí i místní, produkovaly jedovaté sliny a komunisti se starci je tu ochotně šířili. Dnes máme zemi rozdělenou na vědomé ochránce svobody a demokracie a nevědomé lhostejníky podléhající jakékoliv destrukci.

Proto zápas o naši svobodu a demokracii začíná znova! A každé pohrdání čestným postojem je zradou občanů! :-)

7 3
možnosti

Komentátor LN Petr Kamberský ve svém sobotním komentáři uvedl, že prezident je silný jen tak, jak je slabá vláda, respektive parlament. A připomenul, že když se počátkem roku 2014 zformovala silná většinová vláda, byl náhle prezident "takhle malinký" a sekal latinu. "Ne, neprožíváme žádnou krizi demokracie", pokračuje Kamberský, "to se jen jeden zlostný stařec snaží škodit lidem, které nesnáší: Jiřímu Fajtovi a Michalu Šmardovi a rukojmím mu je celá vláda, potažmo celá republika. Premiér menšinové vlády si na prstech spočítal, že se mu přímý střet s prezidentem z mnoha důvodů nevyplatí. Neprožíváme ani žádný přechod k poloprezidentskému systému, to jen Miloš Zeman ze všech sil využívá slabosti svých protivníků. Až budeme mít jednou zase silnou a jasnou vládní většinu, bude hlava státu zase zalezlá ve své ohrádce."

Ne každý umí být jako Bohuslav Sobotka, který se v roce 2017 střetl se Zemanem přímo před televizními kamerami, když odmítl podat demisi, ke které ho prezident manipulací nutil. Anebo jako Jiří Paroubek, který v roce 2006 zpacifikoval Václava Klause pohrůžkou, že pokud se bude na svých cestách do zahraničí vyjadřovat k evropské politice jinak než vláda, seškrtá mu rozpočet na cesty tak, aby nikam jezdit nemohl. Bohužel slabý premiér přistoupil na prezidentovu hru, která od frašky čím dál víc spěje k truchlohře...

18 6
možnosti

Dík za příspěvek! Máte to dobře srovnané! :-)

3 1
možnosti
Foto

Ono to tak vypadá, že Zeman zkouší, co ústava a občan snese...a také doufám, že nový prezident tyto hranice nebude posouvat ještě dál.R^

9 0
možnosti
Foto

Bude muset a bude k tomu nucen, pokud bude chtít být znovu zvolen. Lepší je tedy otevřeně přejít k úspornějšímu prezidentskému systému, než tak nějak pokoutně a skrytě.

1 9
možnosti

Život připomíná lidi, kteří - Kecají do všeho. Pokud ovšem nenesou odpovědnost - jde o Tlachaly a Egocentriky. To je přesně případ, páně Zemana. Zajímavější, že vlivem zdraví svůj mandát ani nemusí dokončit. Zbývá otázka, proč tak vlastně činí ? Nemám jinou odpověď - Jde o vyhřeznutí vlastní, lidské podstaty. Nemusí se již regulovat, nebo skrývat ! Je i docela úžasné, kdy sveřepý jedinec bez kompetencí hýbe s celou ČR. My si jej platíme, on je beztrestný. Logicky se na něj nabalují neuvěřitelné kreatury. Ty jej chválí a podporují, jak vše dobře dělá. Jedinec ztrácí veškeré prvky eticko - racionálních vazeb kontroly. Koná tedy ještě vehementněji, vše dokonce v dojmu, že se obětoval! Páší se škody, štěpí národ a zesměšňuje ČR. Smáli jsme se kultu J. Stalina - Objevují se i souhlasné nápady, na Prezidentský princip přejít! Než by se přepsala Ústava a překopal celý politický systém - V úctě, pan Zeman zesne. Co dál ? Pořád volám - K čemu je to dobré ? ... :-)

14 3
možnosti
Foto

Docela hezká konspirační teorie.

4 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS