Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PAn Julínek sliboval, že díky poplatkům budou kratší čekací lhůty na operace a to se nestalo.

0 0
možnosti
Foto

Byl by nějaký odkaz? Děkuji.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Jinak se mi líbí úderný titulek zmiňující člověka, "který do toho vidí".

Ale pane Šimku, myslím že podceňujete většinu zde blogerů.

Z toho jak občas některé přečtu a zamyslím se nad jejich obsahem, tak docházím k závěru že všichni, co zde něco vytvoří si myslí, že jsou těmi "pravými" kteří vlastně "do všeho vidí" a mají poslání nám tuhle skutečnost sdělit.:-)

1 2
možnosti

Nerozumím Vám. Původně šlo o čirou polemiku. :-)

1 0
možnosti

Na dnešní diskuzi je zajímavý ten níže smazaný příspěvek.

Škoda, že jsem neotevřel tuto diskuzi dříve a tak bohužel neznám jeho obsah, ale jsem přesvědčen, že to mohlo být zajímavé sdělení.

A to už z toho důvodu, že se k němu zdejší diskutující vyjádřili hned 5-ti příspěvky, což je téměř třetina všech diskusních příspěvků. A neboť diskuse k článkům pana Šimka nebývá tradičně příliš silná, tak je to pro pana Horáka patrně docela úspěch.

PS.

Nemohl by mi někdo z informovaných vlastními slovy popsat obsah tohoto již nyní neexistujícího příspěvku, abych si mohl učinit vlastní názor. Děkuji

1 2
možnosti

Pokud je pro Vás zajímavé jen nactiutrhání, pak moje články číst nemusíte. Pro Vás přínosné nemohou být. :-)

1 0
možnosti

Člověk by si rád udělal nějaký názor, ale to by nesměli hlavní aktéři lhát do éteru. Zrovna dnes ráno jsem poslouchal rozhovor mezi zástupkyní VZP a zdravotnických odborů. Zatímco zástupkyně VZP tvrdila, že jejich snahou je mít větší finanční rezervu, než tři dny, a že jejich současná rezerva činí téměř měsíc, což bylo jejich cílem a vlastně i úkolem, který dostali od představenstva, ve kterém je zastoupeno celé politické spektrum. V praxi to znamená, že kdyby došlo k nějaké krizové situaci, je VZP schopna ještě celý měsíc schopna plnit své závazky vůči zdravotnickým zařízením. To se mi zdá vcelku rozumné. Zástupkyně zdravotnických odborů ovšem oponovala, že současná finanční rezerva u zdravotních pojišťoven není jeden měsíc, ale měsíce č t y ř i, a je tedy zbytečné, aby se tam tolik peněz jen tak válelo, a měly by se dát do oběhu ve prospěch pacientů. To se mi zdá taky rozumné. Takže tady máme dva rozumné, ale naprosto protichůdné názory a to jen proto, že jedna z těch dvou aktérek bohapustě lhala.

2 0
možnosti

Ano. A mně připadá být dojemná péče o syslované rezervy, aby měla VZP na proplácení zdravotní péče, když některým nemocnicím již přes dvacet let nejsou ochotni zaplatit za práci v plné výši a proto ty nemocnice krachují! :-)

1 0
možnosti

L87u51b98o44š 23K40r93i23m85l

13. 8. 2019 10:26

Dobrý den pane Šimku, Váš blog popisuje situaci ve zdravotnictví velmi věrně a lze se a ním ztotožnit. Rád bych se ale zeptal vznik čísel chybějících zdravotních sester a lékařů a na porovnání výše příjmů. K prvnímu mi není jasné proč potřebujeme o cca 40% více lékařů a sester než země na západ od nás a u druhého bych velmi rád znal srovnání hodinové mzdy, protože i v ostatnich povoláních maji lidé přesčasy a případně druhé povolání. Děkuji

1 0
možnosti

K počtu zaměstnanců: Ještě nedávno jsem psal, že chybí dva tisíce lékařů a tři tisíce sester. Stav se propadá, takže podle včerejší informace chybí tři tisíce lékařů a 4-5 tisíc sester. Nejsem informován, že máme o 40% více personálu než v západní Evropě. Může jít o zdvojené lékaře, neboli lékaře vedené pod dvěma registračními čísly, aby exploatace lékařů byla zakamuflována. Každopádně při stávajících počtech mnozí z nás nezvládají povinnosti pro nepředstavitelné množství byrokracie. Ano, měli bychom srovnávat hodinové mzdy, což se úmyslně neděje. V posledních dnech jsem chytil, že nastupující lékař má asi 100,-Kč na hodinu a atestovaný asi 300,-Kč na hodinu, ale neručím za to. :-)

0 0
možnosti

J77i17ř35í 27P84l58í68v12a

13. 8. 2019 10:17

Pane Vodvářko, měl byste dát aspoň odkaz na článek, se kterým "polemizujete".

Byl to blog (v roce 2016) "Zdravotnictví - poptávka a nabídka a ústava".

V něm jsem se snažil ukázat, že normálně je mzda určována poptávkou a nabídkou a když je ústavou zaručeno bezplatné zdravotnictví, tak poptávka po zdravotnických službách neúměrně převyšuje nabídku. Takže požadavky lékařských odborů na mzdy mohou růst donekonečna.

Dnes tu, pane Vodvářko, nepolemizujete s mým článkem, který vás tehdy dost rozčílil a proto si ho asi pamatujete. A já bohužel vidím, že jste si své bohaté lékařské zkušenosti ještě nedovedl ve své hlavě smysluplně srovnat.

0 0
možnosti

J88i40ř83í 52P10l12í24v10a

13. 8. 2019 10:52

Omlouvám se panu Vodvářkovi. Mělo být "Pane Šimku"...

0 0
možnosti

Včerejší debatu v TV jsem viděl, ale kdo má pravdu, nevím ani po vašem blogu.

0 0
možnosti

Kdyby to bylo tak jednoduché, tak to již někdo vyřešil a prodal před volbami jako úspěch. Zaměstnanci a finance chybí všude. Zdravotnictví, zemědělství, výroba, služby ...

1 0
možnosti

Těžko očekávat nějaké systemové řešení - zejména nyní. Vláda ztratila tempo a tah. Přešla do stavu udržovacího a problémů je opravdu celý kopec. Vše se odvíjí od osoby AB, jeho osobních problémů, stavu nejistoty. Léto bývá "Okurkové"- opak je pravdou ...

Demonstrační podzim - vyšetřování s audity - Hrozba arbitráže s Kapschem - K tomu obměněná a neúplná Vláda. Aby problémů nebylo málo + sucho s hraboši. Spousta neznámých - Celní války, Brexit. Skutečně neprudím - Jak se v této situaci může objevit kdysi halasný a řízlý Vůdce - Premiér, který prostě někam zavolá, vyřídí to a je hotovo ? = To netuším ! Z mé strany to není o kritice pro kritiku - To je reálný stav. Pochopitelně mrzuté, čas běží, přešlapuje se na místě ... Tak to as,i bude lépe ... :-)

0 0
možnosti

Vše se neodvíjí od Andreje Babiše!

Klíčem k našim problémům je ABSENCE PRAVICOVÉ POLITIKY! "Pravicové" strany mají jen pravicovou rétoriku, ale levicovou praxi! Včetně ODS i TOP 09! :-)

5 0
možnosti
Foto

Díky, zajímavé čtení i pro laika.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS