Diskuse

Nouzový stav

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J15i51ř70í 19F37á79b24i12k

27. 11. 2021 10:38

Koho chleba jíš , toho píseň zpívej. Tak funguje většina společnosti

0 0
možnosti

Tak to funguje ve společnosti, kde jsou občané zvyklí se hrbit!

Rovný, čestný člověk zpívá jen pravdu s úctou k druhému člověku!

:-)

1 0
možnosti
JP

J82i12r72i 82P62i17l90n37y

27. 11. 2021 8:42

Je to takový náš Jára Cimrman. Ten ovšem když zjistil, že vyfukováním tabákového kouře do vodovodního odpadu zlato nevznikne, tak tento pokus neopakoval. Náš Ken je ovšem mistr slepých uliček. A když to nefunguje poprvé ani podruhé ani potřetí, tak třeba počtvrté to bude fungovat. Jak říkám, mistr nesmyslných slepých uliček.

0 0
možnosti
PB

P26e24t52r 44B73u37r45i46a65n

27. 11. 2021 3:40

Vláda tvrdí, že jediná cesta v boji proti covidu je očkování.

A pak omezí ty jediné podniky, kam mohli separovaně jen očkovaní a kde to mohla efektivně kontrolovat (restaurace) a nechá otevřená ta místa, kde se valí v davu stovky neočkovaných bez kontroly (nákupní centra).

Packalství těchto tragédů je do očí bijící.

5 1
možnosti
Foto

Proč manipulativně srovnavate vánoční trhy tedy zábavu s uspokojováním základních potřeb - tedy nákupním střediskem?

Vánoční trhy samozřejmě bez rizika nejsou. Je tam vysoká koncentrace lidí bez respirátorů, bez rozestupů, bez desinfekce rukou..

Já rovněž nejsem nadšen nouzovým stavem, ale co s tím, když to vláda jinak neumí a nechala tak rozjet, že se převáží pacienti a za týden až dva se dá předpokládat, že bude plno všude?

Ted musí přijít mnohem razantnější reakce nebo opravdu dojde naxty mrazaky na mrtvé v ulicích.

Možná dokáže změnit situaci nová vláda a v budoucnu se takovým restrikcím vyhneme. Ale je otázkou kdy bude jmenována a v krátkodobém horizontu bude muset razantně přitvrdit i Válek a spol.

1 3
možnosti
PB

P30e87t85r 75B17u73r87i50a98n

27. 11. 2021 4:42

To obhajování naprostých vládních nesmyslů je už opravdu trapné.

Tak ono na vánoční trhy chodí lidi...v MHD jich taky jezdí mraky, ve fabrikách taky, nákupáky jsou jich plné...ale u stánku si svařák koupit nesmějí a z hospody je po šesti hodinách vyrazí i s očkováním. Ale pro vás to má smysl.

Připadáte mi s tím obhajováním nesmyslů už opravdu hloupě.

3 2
možnosti
Foto

Teda, milý pane, to jste si ho dokázal vážit až do dnešních dnů? Opravdu?

V takovém případě by vás měli tesat do kamene coby vzor solidárnosti, věrnosti a náklonnosti až někam k hranici vazalství.

Nevím jaké IQ má pan Adam, ale u ministra zdravotnictví Adama bych to odhadl tak na max. 99 koblih. I člověk s IQ okolo celostátního průměru věděl už celkem brzo, že ministr (v tandemu s premiérem) kazí na co sáhne a neochvějně a velmi zodpovědně buduje armádu odmítačů očkování a téměř všeho ostatního.

Vydržel jste hodně dlouho, podle mne až za hranici nezbytného sebezpytování.

4 1
možnosti
Foto

Legracni je,ze lekare nadzvihne az zakaz vanocnich trhu.

2 2
možnosti
Foto

Pane Šimku my se spolu většinou nikdy neshodli, kolikrát jste mě označil jako toho kdo vás i uráží, ale nepřijde vám postupem času, že mám pravdu? Opravdu mě to netěší, ale bohužel doba je zlá. Ten svět, který jste znal jako ten správný je pryč.

1 2
možnosti
DH

D92a92v78i43d 16H55o82r74á83k

27. 11. 2021 0:14

Ale Bohumír ten přeci nese ten prápor svobody a demográcie nad svou hlavinkou bez ohledu na doby zlé a bez ohledu na to jaký je svět kolem něj.

1 2
možnosti
Foto

Karma. Lidi vidi nesmyslna opatreni a jak rikate,nic dobreho to neprinese. Lidi vlade neveri uz vubec nic. Kdysi jsem vakcinu zvazovala... Ale pokud tusime,ze byla zanedbana prednemocnicni pece (mluvi se o prevenci trombu u rizikovych skupin,pripadne pak kortikoidech,lecich proti zapalu plic nebo i tech protilatek)...Pokud se nuti do ockovani deti,kde je letos velky narust jinych respiracnich a daleko vice nebezpecnych onemocneni,pod zaminkou preplneni JIP...

A kdo vi,jestli bude pata vakcina fungovat a co to udela s imunitou...

Misto,aby se ockovali ohrozene skupiny s vedomim,ze je to aspon trochu ochrani (dobrovolne),stoji ve frontach deti od 12 let,protoze chteji na krouzek nebo s mamkou na dovolenou...

Vina je na vlade,ktera s nami zachazi nehorazne.

3 2
možnosti
VB

Už aby to převzali jiní? Právě jsem slyšela dr. Hřiba na ČT24: on se moc v právu nevyzná, takže i on přemýšlí o povinném očkování málo účinnými vakcínami, kdy i ti očkovaní se nakazí a podle posledního článku Idnes tvoří až polovinu pacientů v nemocnicích v současnosti.

1 5
možnosti
Foto

Rozdil mezi starou a novou vladou vidim v tom,ze stara vlada svymi direktivnimi prikazy odradila a nova vlada bude delat to same,jen vice sofistikovaneji.

3 3
možnosti
VB

Skupina lidí kolem MZ ČR, podezíraná veřejností ze střetu zájmů či z nízké erudice - co byste od nich asi tak očekával? Zavírat různé venkovní akce, kde se lidi nakazí rozhodně méně, než když zalezou do bytů a garáží a tam budou nasávat v širší společnosti? Švédsko a další podobné země nezavírají nic, dokonce Švédsko pochybuje i o uzavírání hranic - virus prostě mutuje, je už rozšířen v mnoha zemích, prostě si zvykejme s ním žít.

1 2
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!