Diskuse

Pravda a lež

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení, pročítám vaši diskusi, ale mám dojem, že jsem psal o něčem jiném. Pročetl jsem si svůj článek znovu a je to tak! Nikdo z vás nediskutuje k problémům v článku. Jak je to možné? :-)

2 0
možnosti

Protoze tem remote controled prisly z duvodu spatneho prekladu do rustiny falesne povely.

0 0
možnosti

Vážený pane doktore, máte velmi krátkou paměť. Už jste zapomněl na ty šárády demoopozice, které předváděla při schvalování např.nouzových stavů. To Vám nevadilo? Proč? Jen na okraj, to , předvádí nově nastupující vláda je tristní. Zejména poté, co po celou dobu v opozici věděla přesně, jak se to má dělat a na Babišově vládě nenechala niť suchou. A ejhle, najednou je úplně mimo. A to je jen začátek. A to nemluvím o neschopnosti Pekarové či vyčůranosti Farského a už vůbec ne o mlžení Rakušanově ve věci sponzorů...

12 0
možnosti
Foto

Vážený pane Poštolko, máte velmi krátkou paměť. Už jste zapomněl na ty šarády hnutí ANO a ČSSD?

A to nemluvím o neschopnosti Vojtěcha či Schillerové, proti kterým je Pekarová Adamová stále ještě geniální. Farský je asi vyčůraný, ale proti Faltýnkovi, Arenbergerovi nebo kauze Stoka je naprostý břídil. A Rakušanovo mlžení o sponzorech je při zprávě OLAF o miliardových konfliktech zájmu A.Babiše, skutečně o drobných.

Samozřejmě souhlasím s tím, co kritizujete na nové vládě, ale dávat to na stejnou úroveň, je přeci jen hodně mimo mísu...

1 10
možnosti

Správně to říkáte. Zrovna poslouchám na ČT24 Radka Kubička. Je to dlouhodobě ideově správně nastavený novinář. Opoziční poslanci se prý chovají k vládě nevstřícně a to, aby každý poslanec se mohl ve sněmovně vyjádřit by se mělo zakázat. Občané to tak prý chtějí.

3 0
možnosti
Foto

Ještěže lidi vašeho typu mizí v propadlišti dějin.

3 0
možnosti

p. Polášek:

Bohužel ale mají nespočet následovníků...

1 0
možnosti

P17e77t52r 43N35e66d60v36ě87d

13. 1. 2022 22:01

Pravda a lež. Myslím, že nová vláda občas mluví pravdu. Jako když dneska někdo z nich pronesl, že dnešek je výsledek jejich usilovné práce poslední dva roky. S tím naprosto souhlasím, vzhledem k tomu, že z nich nevypadl žádný dva roky avizovaný plán na cokoliv, pracovali usilovně svým podkopáváním všeho s čím vláda přišla pro získání politických bodů. Je zajímavé, kolik lidí jim na to skočilo a vůbec jim nevadí, že jedno z největších témat covid jel v tom co nastavili kobliháři a to co změnili, to je naprostá katastrofa kdy třeba učitelé musí sledovat NOVU, aby nějak jednali. Kde asi jsou ti diskutéři, kteří zde denně exhibovali se slovy "chaotické, nelogické" a podobně? Mlčí. Stydí se? Nebo jsou ty opatření logická a mají řád?

A co když mluví nová eskadra o dálnicích? Hrdě slibují přírůstek, nezmíní se, že jim mnohé připravili kobliháři, na rozdíl od nich, kdy ta výstavba, včetně plánování dva roky stála. Bez skrupulí, bez ohledu na tuto skutečnost a bez ohledu na covid kritizují bývalou eskadru za malé investice a malou výstavbu dálnic. Když pominu zanedbatelný rozdíl v km, proč jedním dechem nová vláda připravuje zdražení dálniční známky s odůvodněním, že 10 let se nezdražovalo a přibylo docela dost km dálnic? Tedy pouze za účasti koblih ve vládě.

Jinak ty slova o pravdě a úctě k jinému člověku mě dojala. Myslíte, že se to Fialovci naučí až je přejde ta radost z volebního vítězství?

7 2
možnosti
Foto

Opět se ve Vašem příspěvku dají najít racionální připomínky i věci zcestné.

Začnu dálnicemi - tvrdíte, že hnutí ANO všechno připravilo a nová vláda slízne smetanu. Za 8 let vlády hnutí ANO na MD se stavělo v průměru 12 km ročně. To myslíte vážně, že pokud se zrychlí výstavba nových dálnic tak bude hlavně zásluhou hnutí ANO?

Zastavení výstavby v roce 2013 a 2014 házíte na předchozí vládu (sám důvody neznám a pochybuji, že Vy ano). Ale dobře, připusťme Váš argument, že to muselo hnutí ANO teprve v roce 2013 vše nastartovat. Jak ale vysvětlíte, že v roce 2018 byly postaveny jen 4 km dálnic? To už přeci 4-5 let šlapalo hnutí ANO na MD..

Že se dálniční známky nezdražily 10 let, není až tak záslužné, ale spíše populistické. Zvedly se ceny všeho (včetně údržby dálnic), takže mírné navýšení ceny dálniční známky by bylo obhajitelné a alespoň o málo by pomohlo státnímu rozpočtu). Pominu blamáž s výběrovým řízením na elektronické známky a chápu, že by v té době navýšení ceny při předražení zakázky o desítky miliónů bylo politicky dost odvážné.

Ale ono to zapadá do celkově prosazované fiskální politiky hnutí ANO - nechat (rozdat) lidem více peněz, i když bude deficit naskakovat o stamiliardy.

No a k tomu covidu - souhlasím, že Válek nepostupuje příliš srozumitelně a je to jistým zklamáním. Opravdu ale myslíte, že lidé ztratili paměť, jak zvládal covid Babiš s Vojtěchem? Když opozice žádala v lednu 2020 v PS informaci, jak jsme na covid připraveni, nebyl to Vojtěch, který prohlásil, že covid je jen mediální humbuk a vláda vše zvládne? Nebyl to Babiš s Vojtěchem, kteří tvrdili, že ve skladech je milion roušek? Nežádala v červnu 2020 opozice plán pro 2.vlnu a nebyl to Babiš, který jim vzkázal, že 2.vlna nepřijde a jen zbytečně straší občany? Nebyl to Blatný, který tvrdil, že po očkování už se dotyčný nenakazí a bude bezinfekční? Nebyl to Babiš, který za půl roku vystřídal 5 ministrů zdravotnictví? Nepřiznal Arenberger, že si je vědom protizákonnosti svých nařízení? Atd...

2 1
možnosti

Máte velmi krátkou pamět pane autore, zejména co se týče zbytečných proslovů a teatrálních výstupů předchozí opozice. Toto je vaše vláda, tak to chápu, že jí hájíte, ale nechte stávající opozici právo předvádět cvičení, které odkoukala od té předešlé..vč.požadavků na vytvoření různých vyšetřovacích komisí.

A k vašemu oblíbenému tématu "liberální demokracie", pokud jí nezaměňujete s pojmem liberalismus, tak si jistě vzpomenete na jeden pokus s demokracií, přídáním slova lidová, to byla velká lež...

Mě stále stačí k životu pocit, že žiji v demokratickém státě a zbytečná adjektiva k tomuto pojmu mi ani neschází, a když už mermomocí tam nějaké musí být , tak bych byl pro parlamentní demokracii.....

6 1
možnosti

Zkrachovalý doktor opět pobavil. Díky. ;-DR^

4 4
možnosti

J67o48s75e67f 37N57i38k83l

13. 1. 2022 18:37

Škoda, že jste některé populistické lži AB konkrétně nepojmenoval. Docela by mě zajímaly...

1 6
možnosti
Foto

Tak si přečtěte, nebo pusťte jeho projev.

8 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS