Diskuse

Putin prohrál!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma :-)R^

3 0
možnosti
ZZ

Baba Vanga říkala ale něco úplně jiného !

;-D

0 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MV

Šalamounovy ostrovy nedávno uzavřely bezpečnostní dohodu s Čínou. USA na to reagovaly prohlášením, že to považují za strategickou hrozbu a že suverenita Šalamounových ostrovů má své meze. Evidentně se jim nelíbí, že by tam mohla vzniknout čínská vojenská základna. Přitom Šalamounovy ostrovy jsou vzdálené od Havaje 6000 km a od pobřeží Kalifornie dokonce 10000 km. Co by se asi dělo, kdyby hrozilo, že Čínská vojenská základna vznikne pár set km od Washingtonu? Můžeme jenom spekulovat, ale víme, co se dělo při Kubánské krizi - riziko jadenré války tehdy bylo vysoké.

A teď k současnosti - NATO (přesněji USA) a Ukrajina věděly, že vstup Ukrajiny do NATO Rusko hodnotí pro sebe jako strategickou hrozbu. Přesto se Ukrajina rozhodla, že i za cenu války Rusku neustoupí. Bohuřel jde o hodně - v Rusku vědí, že v případě prohry hrozí anarchie a rozpad Ruska a Západu jde o udržení "dominance" - takže zřejmě ani jedna strana nebude ochotná ustoupit. Uvidíme, jak to celé dopadne.

1 5
možnosti
Foto

Ale v r. 2014 se nejednalo o vstupu do NATO, ale do EU. Což není nějaké vojenské sdružení.

Zapomínáte na to, že o uchvácení části, ne-li celé Ukrajiny usiloval Putin už od svého nástupu na trůn. A to má ryze racionální důvod: oblast Donbasu se surovinami a průmyslem, a Krym k ovládnutí moře - a na ten je potřeba mít přístup po souši. Výkřiky o hrozbě z NATO jsou jen kecy pro lid.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
HH

Celý svět ? To je celý svět 40 států, co dávají sankce? Tak to má autor hodně zkreslené představy o světě.

A co ty ostatní válečné konflikty, které nezačalo Rusko? To nebyli taky kulturní státy?

1 8
možnosti
Foto

Putin neprohrál prohrálo Rusko. To Rusko, které jej volilo, to Rusko toužící, aby opět bylo veliké, aby opět bylo zemí, které se každý bojí, tak jako to bylo v nedávné historii.

6 2
možnosti
ZZ

Ještě je předčasné určovat vítěze !

;-)

0 1
možnosti

Závidím vám váš optimismus. Rusové byli na rozcestí už na počátku 90.let a měli dost času změnit svůj pohled na svět. Vidíme, kam to dospělo - pořád jsou v zajetí svého velkého vítězství nad nacismem a stačí jen trochu zabrnkat na tuto strunu a najednou nevidí ani neslyší, a je pro ně nepřítel každý na západ od nich.:-/

7 0
možnosti

Dočkej času jako husa klasu! :-)

0 0
možnosti
HH

Jen poznámka k těm atomovkam...ty jsou aktivní pořád... alespoň ty strategické, jinak by byly k ničemu...zbytek kolem toho jsou jen Vláďovi kecy...

1 0
možnosti
Foto

,,Putin prohrál!" Zatím ještě ne, avšak, konečně jste i Vy trošku prohlédl, a místo nenávisti vnesl i trošku naděje.

0 0
možnosti
JL

Neprohral na bojisti, zatim. Prohral ale moralne, prohral hlavne jako osoba-Putin! Prohral v soucasnosti a provzdy bude jeho odkaz negativni! Jak pro lid obecny, tak i pro historiky!

3 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!