Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Komunismus a mafie – pilíře českého zdravotnictví

Záhy po Sametové revoluci narazil zdravotnický Titanic na obrovskou ledovou kru komunistického myšlení a komunistického mafiánství. Nepadá nezadržitelně ke dnu?

Vždy bylo, jest a bude tragické, pokud člověk dává přednost své tvůrčí socialistické dovednosti před přírodou a přirozenými vztahy. Naši politici se této chyby dopustili v našem polistopadovém zdravotnictví. Dokonce i strany, deklarující se jako pravicové, přijímají toto sociální inženýrství jako jediné možné.

Všichni myslící lidé ví, že není možné, aby zdravotní péče mohla být současně dostupná, kvalitní a zadarmo. Buď je zadarmo a dostupná, pak nemůže být kvalitní. Nebo je zadarmo a kvalitní, pak nemůže být dostupná. Ještě může být dostupná a kvalitní, pak ale nemůže být zadarmo. Přesto nás nutí naši politici žít iluzí dostupnosti kvalitní zdravotní péče zadarmo. Dnes již každý má možnost vidět a na sobě cítit, že je to podvod komunistů a sociálních demokratů zejména na těch nejchudších.

Mnozí z nás vzpomínají s nostalgií na komunistické zdravotnictví. Protože byli zdraví! A proto nepocítili, že léky jsou jen pro někoho, že vyšetřování jsou jen pro někoho a že nákladná léčení jsou také jen pro vybrané. Do tohoto stavu se velmi urychleně propadáme.

Na zdravotní péči nejsou peníze, a přesto mají „klienti“ prostřen zdravotnický all inklusive! Pacienti to platit nesmí, VZP a stát na to nemá. Kdo doplácí chybějící peníze? Ošetřující lékař! Doslova a do písmene! Tyto doplatky požadované VZP na ošetřujících lékařích se nazývají eufemisticky „regulační mechanismy“.

Nejsou peníze na personál, nejsou peníze na vyšetření, nejsou peníze na léky. Odnáší to zdravotníci a pacienti. Hlavně, že máme ten náš usmolený komunismus!

Pro nedostatek peněz se Tomáš Julínek rozhodl dodat peníze cestou několika symbolických poplatků ve zdravotnictví, které umožňovaly personálu navýšení platů. Není to směšné, dát 30.-Kč za ošetření, které stojí od stokorun po statisíců? To je, jako bys v hospodě zaplatil lékaři pivo. Přesto na těchto třiceti korunách vyhrál David Rath sociálním demokratům volby. Totálně! Všichni vzpomínají na oranžové tsunami. Moc bych se divil, kdyby sociálním demokratům vyhrál volby Svatopluk Němeček zrušením poplatků, čímž omezil navyšování platů a de facto snížil personálu platy o 5,5 miliardy korun.

A ničím to nenahradil! Do veřejnosti vytruboval, že navýšil lékařům cenu práce. Jenže ta je součástí bodového ohodnocení, které VZP u některých nemocnic krátí o jednu třetinu! Takže na mzdy mít nemocnice dále nebudou! U některých nemocnic z tohoto důvodu má personál za stejnou práci platy o pět tisíc nižší.

Ani dnes v tom našem socialistickém zdravotnictví nemají pacienti nárok na všechny léky. Lékaři je prostě nesmí předepisovat, i když je potřebují! Tedy někteří je smí předepisovat, ale zaplatí to svým pacientům! Pokud to nezákonně neoznačí „Hradí pacient“! Zdravotničtí klienti požadují různá, zbytečná vyšetření. Kdo je zaplatí, když na to stát ani VZP nemá peníze?

A navíc naši politici naučili obecný lid pohrdat medicínským vzděláním. „Co by ještě za to chtěli!“ Dobrá, nezvyšujte platy, zdravý člověk to neodnese. Lékaři stárnou a hrozí snižování počtu lékařů v nejbližších letech. Ale nejsou peníze ani na vzdělání lékařů. Proto není možné navýšit počty mediků. Studium našich studentů je částečně hrazeno ze studií zahraničních studentů, kteří si svá studia u nás platí. To je další důvod omezeného počtu českých mediků.

A to ještě nemluvím o totální destrukci vzdělávání postgraduálního, které by mělo mít za cíl odbornost a zastupitelnost lékařů. Odbornost trpí nemožností předávat medicínské umění přirozenou cestou od zkušenějších kolegů pro jejich exploataci nezákonným počtem odpracovaných hodin. Zastupitelnost trpí zbytečnou diferenciací v oborech. Politici to nyní řešili v poslanecké sněmovně a nic nevyřešili.

Právě schvalovaný zákon o postgraduálním vzdělávání zhoršuje postavení neatestovaných lékařů a nezajišťuje kvalitní výchovu mladých. Předseda výboru sněmovny pro zdravotnictví Rostislav Vyzula byl vyzván k abdikaci pro nečinnost, která přispívá k personální devastaci českého zdravotnictví.

Zbytečná diferenciace a nezastupitelnost také dál trvá. A to nemluvím o vzdělávání sester, které se musí vzdělávat o rok déle než lékaři, ale kvalita vzdělání je menší než bylo vzdělání na čtyřleté zdravotní škole. Cílem odborných vzdělávání není vzdělání, ale vytažení peněz ze státu!

Hlavně, že všichni chtějí komunistické zdravotnictví. Zdravotní péče musí být zadarmo! Tak ho máme zadarmo. Se vším všudy! Včetně iluzí kvality a dostupnosti!

Kladl jsem si otázku, proč musíme mít financování zdravotnictví cestou netransparentního veřejnoprávního pseudopojištění, z jehož ovlivnění je lékař i pacient zcela vyloučen. Zaplatíš a očekáváš, že peníze budou, kde potřebuješ. A peníze tam nejsou. Kde jsou?

Kdysi ve Zdravotnických novinách bývalý ředitel IZIPu Jiří Paško tvrdil, že se z našich peněz na naše zdraví ztrácí neuvěřitelných třicet až padesát miliard korun. Tím zdůvodňoval nutnost IZIPu, že lékaři kradou. Inu, při nejlepší dobré vůli by to lékaři nedokázali. Kdo tedy krade? Andrej Babiš chtěl po Svatopluku Němečkovi, aby to zjistil. Zatím se nezjistilo nic. Moc bych byl překvapen, kdyby Miloslav Ludvík něco zjistil. Šušká se, že milionové defraudace jsou poukázkou na post ministra zdravotnictví. Kdo by tomu věřil, že?

Zatím se zdá, že komunismus a mafiánství jsou v našem zdravotnictví neprůstřelné a nezměnitelné. Je to nejhorší možná kombinace. Je z toho cesta ven, nebo musíme dopadnout na dno? Přemýšlím nad tím a píši o tom již asi dvacet let. Cesta je komplikovaná, ale možná!

Dnes se omezím jen na klíče k této cestě: 1. Osobní odpovědnost pacienta za proplacení zdravotní péče, 2. Svoboda lékaře léčit svého pacienta podle jeho potřeb, 3. Svoboda pacienta zvolit si lékaře podle své důvěry, i když lékař nemá smlouvu s VZP, a netrestat ho za to, neproplácením potřebných léků,  4. Smlouvu s pojišťovnou musí mít pacient na optimální zdravotní péči a nikoliv jeho ošetřující lékař, který je donucen ji podepsat na omezování optimální péče a 5. Neřešit dostupnost zdravotní péče pro ekonomicky slabé cestou zdravotnictví zadarmo pro bohaté i chudé, ale sociálními dávkami.

Jiná čestná cesta neexistuje!

...........................................................................

Lékaři z ciziny nejsou řešením pro horší vzdělání a jazykovou bariéru:

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/senat-otevira-cestu-zahranicnim-lekarum-do-ceska-cestina-nebude-nutna-7631

Autor: Bohumír Šimek | sobota 17.12.2016 0:07 | karma článku: 19,08 | přečteno: 606x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Politika

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 735x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4991x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Kontrast v odvodech v Kyjevě a venku je neskutečný, říkají reportéři iDNES.cz

26. dubna 2024  16:04

Podcast Únava vojáků i civilistů na Ukrajině je vysoká, ale stejně tak i morálka. Redaktor Michal Voska a...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!