Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Máš strach z budoucnosti Česka?

Tak jsme se dobrovolně a svobodně rozhodli pro odklon od Evropské unie k východnímu stylu obchodování a východním mocenským stylům panování.

Východní styl kšeftování bez pevných pravidel vyhovuje mnohým našim rychlozbohatlíkům po českém klondajku a není divu, že se k němu u nás přichylujeme, když jej zde po Listopadu především díky Václavu Klausovi a Miloši Zemanovi pěstujeme.

A takovýmto zbohatlíkům samozřejmě nevadí východní mocenský styl s omezenou demokracií a s omezenou svobodou slova, s politickými vězni a s ojedinělými výkřiky svobodných umělců, kteří se dobrovolně a svobodně vydávají do rukou represivních orgánů. Takový je Východ.

Je Západ lepší? Evropská unie se vzdává svých židovských a křesťanských kořenů a zatím si neví rady s ohrožující muslimskou kulturou. Vysmáli jsme se Ježíši Kristu, a tak přichází Mohamed. A my máme strach z cizího. Je to pochopitelné. Jsme zvyklí, že křesťanství je víceméně unifikováno ve Vatikánu. Ale islám se liší podle jednotlivých muslimských duchovních a podle jejich individuálního výkladu Koránu. A důsledkem je láska k bližnímu nebo vraždy.

Navíc v Evropské unii převažuje levicové myšlení a to pravé pravicové myšlení zde chřadne. A to se všemi přirozenými důsledky. Paradoxní je, že i u nás po čtyřicetiletém komunistickém brainwashingu prakticky chybí pravicové myšlení, ale přesto dokážeme mnohé spoluobčany odvracet od Evropské unie právě kvůli tomu převládajícímu levicovému myšlení.

Česko je však omezeno i svojí geografickou polohou a tím, že přes čtyřicet let bylo přidruženou součástí sovětského impéria. Ruští občané stále naplnění sovětským a stalinským myšlením, jsou udržováni v představě, že východní Evropa je stále v ekonomickém i politickém zájmu imperiálního Ruska.

V takovéto situaci se o posledních prezidentských volbách mluvilo, že ve skutečnosti volíme mezi Východem a Západem, mezi přikloněním se k Rusku a přikloněním se k Evropské unii. Miloš Zeman byl symbolem obrácení se k Východu a Jiří Drahoš byl symbolem obrácení se k Západu. Zvítězil Východ.

Pro mnohého je to nepochopitelné, že zde žije tolik lidí bažících po ruském protektorátu, jako bychom toho komunistického teroru neměli dost za čtyřicet let. Nevím kolik z vás čtenářů mělo stejné štěstí jako já, ale já jsem byl před posledními volbami oblažován pěti až deseti maily denně, které mi sdělovaly zaručeně „pravdivé“ informace o Jiřím Drahošovi ohavně hrubého zrna, které byly rozesílány českými komunisty a řadou ochotných simplexních občanů.

Každý z nás již dávno může vědět, co je to hybridní válka. Vpadnout do druhé země s tanky, děly a pěchotou, jak to udělali Rusové s Němci, Poláky a Maďary v roce 1968 do Československa, se už dnes jako základní útok nedělá. Dnes je především důležité rozdělit občany v zájmové zemi na různé antagonistické skupiny a postavit občany proti vlastní vládě.

Za tímto účelem je země infiltrována různými agenty, kteří utvářejí síť šiřitelů nejrůznějších štěpících materiálů. U nás dle našich investigativních novinářů sídlí již téměř padesát ruských serverů, které do naší společnosti šíří roztodivné desinformace. Zpočátku byly celkem snadno rozeznatelné pro svoji typickou neostalinistickou, komunistickou dikci, která nám byla důvěrně známá z předlistopadové éry. Nyní jsou tyto desinformace mnohem sofistikovanější a kvalitnější.

Šíří mezi obecným lidem nenávist vůči našim politikům, nenávist vůči naší demokracii, nenávist vůči Evropské unii, nenávist vůči nejlepším evropským politikům, nenávist vůči NATO a nenávist vůči USA. Šíří se nedůvěra ke kvalitním, zejména investigativním, novinářům, k veřejnoprávní televizi a rozhlasu. Ale šíří se i dehonestující pověrčivost a víra se dává na roveň pověře. A pečlivě se šíří vstřícnost vůči Rusům a vůči Vladimíru Vladimíroviči Putinovi.

Bohužel, žijeme v postfaktické době, kdy nerozlišujeme mezi pravdou a lží, stavíme je na roveň. A to je humus pro desinformace i pro hybridní válku.

Není to tak dávno, co jsem odhadoval, že těmto desinformačním zaručeně „pravdivým“ zprávám v Česku věří jedna třetina obyvatel, ale poslední volby nám prozrazují, že množství občanů žijících v této proruské bublině je již polovina! A to je nejvyšší čas se probrat z našeho polistopadového snu, z naší iluze o svobodě a demokracii, že je nemusíme neustále bránit, že se ubrání samy.

Máš strach z budoucnosti Česka? Já ne! Já věřím tradované větě: Člověče přičiň se a Pán Bůh ti pomůže…

……………………………………………………………………………………..

Omlouvám se, že jsem nepovolil diskusi. Většina z vás nediskutuje, ale rozbíjí diskuse. Diskuse jsou obsazeny proruskými komunisty, bývalými estébáky a hloupými trolly! A tito diskutují hlava nehlava!

Autor: Bohumír Šimek | pondělí 5.2.2018 22:56 | karma článku: 22,87 | přečteno: 892x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 14,91 | Přečteno: 231x | Politika

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98 | Přečteno: 740x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4992x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2465x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3587x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,10
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!