Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pražské Jezulátko

Zkusme se podívat skrze něj do nitra prezidentských kandidátů generála Petra Pavla a majitele největší populistické strany “ANO, bude líp“ a zhodnoťme budoucnost naší země i kandidátů.

Oba byli v KSČ. Chtěli žít jako lidi. To jim nevyčítám. Ale jeden byl součástí StB a stále nám lže, že s tím neměl nic společného, zřídil si svoji autoritativní politickou stranu jako politický byznys, již na tom vydělal a ještě vydělat chce. A nejspíše z osobního zištného důvodu chtěl být prezidentem.

 

Druhý vstoupil do KSČ, aby mohl být vojákem po svém otci. V Listopadu pochopil, komu sloužil, a dal se do služeb nové polistopadové společnosti jako voják, zachránil 50 Francouzů, studoval v Americe a pracoval ve vysokých funkcích NATO. Nyní chce sloužit občanům jako prezident.

 

Oba možná chtěli zabrousit mezi křesťanské voliče. Generál zjevně nepatří mezi nábožné věřící, ale má úctu k posvátným věcem. Staví na pravdě, má úctu k druhému člověku, ctí občanské svobody, liberální demokracii a právní stát. Dobře ví, čeho je ruský imperialismus schopen, a jak staví na lži a postsovětské korupci. Proto Petr Pavel staví na sounáležitosti států Evropské unie a obranném souručenství Severoatlantické aliance, protože dobře ví, že žádný stát v NATO dosud nebyl nikým napaden. Jeho uhlazenost, smysl pro pořádek a úcta k tradici Václava Havla jej vynesly na post prezidenta.

 

Majitel politického byznysu ANO také nepatří mezi nábožné věřící, ale plete si víru člověka Bohu s obyčejnou pověrčivostí, pokud se chtěl jako „věřící“ prezentovat před soškou Pražského Jezulátka, zakoupil si jeho sošky, jednu má vystavenu ve své pracovně a druhou nosí v kapse saka jako talisman. Nelze vyloučit, že kdyby se stal prezidentem, že by v kostele pod Strahovem přibyla nová cedulka jako poděkování za prezidentský post. Jeho vztah k Evropské unii a Rusku není tak jednoznačný. Všichni víme, jak málo usiloval o energetickou nezávislost na ruském imperialismu. Jeho volný vztah k pravdě, ke lži a k petrohradskému trollingu posunuje jeho stranu od pozic populistických k anarchismu a naše občany vyděsil natolik, že přes mocnou kampaň nebyl zvolen prezidentem.

 

Generál také stavěl na spolupráci exekutivní moci, vlády a prezidenta, v zájmu našich občanů, kdežto majitel největší opoziční strany, jakož i Jaroslav Bašta z SPD, usilovali o zničení vlády, pokud budou zvoleni, což svědčí o nepochopení Ústavy a také o nepochopení odpovědné služby občanům v politice.

 

A tak generál Petr Pavel bude naším novým prezidentem srovnatelným se zakladatelem Československa Tomášem Garrigue Masarykem, který s intelektuálním nadhledem měl úctu k posvátným, pravdivým věcem, a také srovnatelným s disidentem Václavem Havlem, jehož celoživotním heslem bylo, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Nad Hradem nám opět zavlaje prezidentská zástava, která nebude jen prázdným heslem, protože jí bude odpovídat i náplň Hradu.

 

A majitel politického byznysu ANO? Dál zůstane jejím předsedou, dál bude chodit do sněmovny, za což je námi placen, dál bude politikařit, lhát a trollit, aby nás ve volbách roku 2025 přechytračil a opět zvítězil

 

Komunisté vznikli roku 1921 v pražské hospodě U kaštanu sloučením strany anarchistické a radikální části sociální demokracie, v roce 1948 pod patronací ruských agentů rozvrátili naši společnost a dali se do vyvražďování slušných, morálně pevných a moudrých občanů, kteří nestačili včas emigrovat.

 

Po Listopadu naši komunisté zůstali pod dozorem ruských tajných služeb a zcela paradoxně se stali nositeli vstřícného narativu ruského imperialismu. Svoji anarchistickou ideologii nedokázali předat sládkovcům a po Babišově vyluxování voličů KSČM a ČSSD, komunisté předali svoje anarchistické, proruské, protievropské a protiamerické poslání Tomio Okamurovi a jeho straně SPD, která se snaží podchytit občany, kteří jsou nositeli alternativního myšlení, utvořeného Putinovým desinformačním narativem ruské hybridní války.

 

Protože naše společnost a politika je prošpikována ruskými agenty, kteří jsou korupční cestou podřízeni Putinovu agresivnímu imperialismu, a kteří si u našich občanů získali dosti širokou podporu, je nutné umět včas rozpoznat proměnu opozičních stran skrze lživý narativ a petrohradský trolling, od stran čiře populistických k anarchickému pomezí!

 

Naše společnost se ostře dělí na dvě části, na stoupence usilující o pravdu v úctě k druhému člověku, a na stoupence alternativního myšlení, kteří žijí iluzí svojí ideologické pravdy, a kteří svojí hrubostí a pohrdáním druhým člověkem se vylučují z jakéhokoliv možného dialogu.

 

Proto jsem rád, že Fialova vláda a prezident generál Petr Pavel budou součástí jednotné exekutivy sloužící občanům v duchu Václava Havla, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

 

 

MUDr. Bohumír Šimek

……………………………………….

Všem lačným po diskusi se omlouvám, že diskusi neotvírám. Na jeden věcný diskusní příspěvek připadají desítky nactiutrhačných pomluv. Nyní se nactiutrhační proruští trollové soustředili na mne. Administrátorům to sice nevadí, ale já to od nich nepotřebuji! Všechny myšlenky zde uvedené jsou jako vždy veřejně dostupné!

Autor: Bohumír Šimek | sobota 11.2.2023 20:36 | karma článku: 24,89 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 735x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4990x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 691x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

PŘEHLEDNĚ: Češi vyberou 21 europoslanců. Kandiduje i Mourek s mimozemšťany

26. dubna 2024  10:37

O křesla v Evropském parlamentu se na začátku června utká třicet uskupení. Podle průzkumu agentury...

Řecko Kyjevu PVO nedodá, potřebujeme ji sami, říká. Španělé pošlou jen rakety

26. dubna 2024  10:35

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině systémy protivzdušné obrany, které Kyjev žádá k obraně před...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!