Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demokracie a anarchie

Od Listopadu se naše společnost ideově rozdělila na dvě části, které poslední dobou ztrácí svoje ideologie a proměňují se ve dvě antagonistické skupiny, které spolu nekomunikují a přesto tvrdě zápasí o svoji moc. Proč?

Anarchie byla, je a bude! Pro současnou situaci je dobré si uvědomit (Telegraf), že komunistická strana vznikla v hospodě U kaštanu v Praze Břevnově v roce 1921 spojením anarchistických frakcí s radikálními socialisty. Její dnešní upínání se k Rusku může mít své kořeny v panslavistické ideologii devatenáctého století, ale jisté je, že svojí orientací a výchovou byli komunisté vstřícní vůči Stalinově snaze o ovládnutí světa.

 

Již od doby naší první republiky se naši komunisté jezdili do Sovětského svazu učit, „jak zakroutit buržoasii krkem“. Během druhé světové války nehledali oporu u své exilové vlády, ale hledali ji ve Stalinově náruči, kde se učili ovládání společnosti strachem a korupcí, a kde se učili vyvražďování nejlepších synů a dcer národa (Milada Horáková), aby jim nepřekáželi v ovládnutí společnosti.

 

V roce 1948 pololegální cestou provedli svůj Vítězný únor a umožnili pomocí ruských tajných služeb rozšířených o místní občany přímý vliv Stalinovy „věrchušky“ podřídit naši zem Rusku a postavit ovládání země na strachu a korupci, jak to vidíme v Ruské federaci dosud.

 

Gorbačov usiloval o demokratizační obnovu zemí ve společenství Varšavské smlouvy transformací ke svobodnější společnosti. Kdo řídil transformaci společnosti u nás po Listopadu?

 

Již v době „normalizace“ ministr vnitra Lubomír Štrougal zřídil Prognostický ústav, ve kterém zaměstnanci pracovali pod dohledem ruských tajných služeb KGB. Po Listopadu se tito zaměstnanci stali předsedy vznikajících stran a spojili se s předlistopadovými, překabátěnými „oligarchy“, kteří dobře věděli, jak lze společnost řídit ruským typem korupce a strachu.

 

Přes Listopad se převalila i komunistická strana, dobře vycvičená v ruském způsobu ovládání společnosti a se služební podřízeností Rusku. Ta podřízenost byla tak silná, že komunističtí marxisté stále více navzdory své marxistické ideologii sloužili ruskému imperialismu, a usilovali o návrat do ruského protektorátu, který není ochranářský, ale servilně submisivní. Do jaké míry zůstali komunisti propojeni s ruskými tajnými službami se můžeme jen dohadovat.

 

Polistopadové rozdělení společnosti bylo původně na pravici, řízenou Václava Klausem a jeho ODS, a na levici, řízenou Milošem Zemanem. Oba pracovali v Prognostickém ústavu a pomocí volebních zákonů usilovali o vládnutí společnosti na věčné časy, čemuž za pomoci Senátu se pokusil zabránit Václav Havel přes Ústavní soud a v roce 2021 znovu naši senátoři.

 

Prvními vážnějšími polistopadovými anarchisty byli Sládkovi republikáni. Anarchie se rychle dostávala do politiky a v současnosti vrcholí u politiků, kterým je pravda lhostejná, a kteří dnes ovládají společnost lží a petrohradským trollingem.

 

V Petrohradu ruské tajné služby zřídili zvláštní ústav (viz Respekt), ve kterém dobře placení zaměstnanci měli za úkol rozvracet plodné diskuse po celém světě s následnou infiltrací společností narativem desinformační ruské hybridní války. Po celém světě si vychovali ve všech zemích svoje pomocníky zakládající servery nového alternativního myšlení. Jen u nás dle Respektu je jich téměř padesát. Kromě stovek ruských agentů u nás ruskému narativu hybridní války slouží mnoho politiků, a to i v nejvyšších politických funkcích. (Respekt) Naše tajné služby na to léta marně upozorňovaly!

 

Navíc se u nás po Listopadu rozjížděl specifický politický byznys. Politici se naučili odklánět naše státní peníze do svých kapes nejrůznějšími cestami a dokonce za tímto účelem vznikaly i politické strany nabalující své voliče pro svoje populistické řeči. Tato situace před časem vyvrcholila.

 

V současnosti je naše země rozdělena mezi demokraty a anarchisty. Pravolevá politická orientace se nejspíše programově ztrácí. Zápas pravice s levicí o vládu v demokracii je přirozený, pokud jde o demokratické strany. Avšak zápas sjednocených demokratických stran od pravicových po levicové proti stranám populistickým spějícím k anarchii, naši demokracii ohrožuje!

 

Demokraté typicky usilují o pravdu, o úctu k druhému člověku, o udržení a prohloubení demokracie, o zachování občanských svobod, o spravedlnost a pro utvoření právního státu. Usilují o zodpovědné a spravedlivé vytváření společnosti, aby naše země zůstala svrchovaná v rámci ekonomicky obranné strategie Evropské unie a v rámci vojenské obranné společnosti NATO.

 

Anarchie to má jednodušší. Destrukce je vždy jednodušší než výstavba! Na to jsou Rusové machři! Petrohradský trolling, lži, nenávist, mstivost, nactiutrhání jsou příznaky anarchismu. I když už komunisti a sládkovci se ztrácí z politiky, vznikají nové anarchistické strany z dosud prostých populistických stran, které vážně ohrožují naši demokracii.

 

Pro mnohé se ztrácí pravolevé vidění politiky. Podle mého vnímání se o tuto ztrátu zasadili již zakladatelé hlavních politických stran, kteří vědomě stírali rozdíly mezi pravicí a levicí. A tak i naše politická scéna krystalizuje do podoby demokraté versus anarchisté, kteří jsou zdrojem totalitních režimů! Občané usilujme o vítězství skutečných demokratů! Pravicových i levicových! Každý volič podle svých zkušeností!

 

MUDr. Bohumír Šimek

 

P.S. Tyto myšlenky jsou k dispozici všem, kteří o ně projeví zájem.

 

Autor: Bohumír Šimek | sobota 13.5.2023 23:27 | karma článku: 16,04 | přečteno: 475x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 19,08 | Přečteno: 442x | Politika

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98 | Přečteno: 742x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4994x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2465x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3587x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Benda, Rouček, Dryml a další. Do europarlamentu kandidují známá jména

28. dubna 2024

Premium Nejen politickými proklamacemi a sliby lákají strany voliče. Součástí kampaní jsou i známé tváře....

Ukrajinská armáda na frontě postupně míří k bankrotu, varuje analytik

28. dubna 2024

Podcast Ukrajinská armáda na frontě čelí čím dál většímu tlaku. Především v Donbasu je situace kritická....

VIDEO: Paraglider se zřítil ze třiceti metrů na poušť. Sám si zavolal záchranku

28. dubna 2024  11:45

Třiatřicetiletý Anthony Vella testoval nad texaskou pouští severozápadně od Austinu motor BGD Luna...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,70
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!