Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Epilog – Vážení přátelé a nepřátelé!

Já jsem se narodil za druhé světové války, kdy ještě dozníval smysl pro čest, opravdovost, poctivost, spravedlnost a lidskou důstojnost. Během mého života došlo ke zvláštnímu pokroku naší společnosti.

Stali jsme se součástí východního bloku s jinou tradicí a jinou kulturou, která se šířila ze Sovětského svazu, země historicky naplněné velikými rozdíly mezi bohatstvím a chudobou. Proto zde byly optimální podmínky pro marx-engelsovskou revoluční ideologii, která se stala skutečným opiem pro lidstvo a v různých podobách trvá dosud.

 

Po vyvraždění carské rodiny se ujali moci zvláštní soudruzi, částečně odchovaní a současně vzdorující církevní submisivní výchově a toužící po totálním ovládnutí společnosti. Jako mor se začal společností šířit všeovládající strach, nesmyslné vyvražďování bezcenných mužíků, úlisnost vůči vůdci a jeho zbožňování, vytváří se prostor pro rozvoj korupce a protekce, na které jsou stavěny mocenské vztahy.

 

Společnost je dvoukolejně ovládána falešnou ideologií o komunistickém blahobytu a z druhé strany je nástrojem ovládání strach, lež, závist a nenávist. Obě cesty v chaosu přežívající a hladovějící mužík ochotně přijímá.

 

Noví vládcové z Kremlu ovládají veliké území a veliké davy lidí. A chtějí ovládat stále víc a víc. S Adolfem Hitlerem si rozdělí Polsko. Jenže Adolf Hitler chce také stále víc a tak vpadne do Sovětského svazu. Ruští hladovějící, bezcenní mužíci vítají německá vojka jako osvoboditele, než poznají, jaké jsou skutečné jejich úkoly.

 

Za povšechné pomoci Spojených států amerických dochází k obratu v této válce. Na počátku Josif Vissarionovič Džugašvili Stalin pro hlubokou nedůvěru a paranoiditu vyvraždil důstojnické vedení své armády a dle historických svědectví hnal nevyzbrojené mužíky proti vyzbrojené německé armádě. Za vydatné pomoci Spojených států amerických a za pomoci států západní Evropy, které pomáhaly vyzbrojovat a živit Rudou armádu, byla tato schopna se západními spojenci zahnat německé nacisty zpět do Berlína.

 

Toho hned kremelští vládcové využili k novému rozdělení světa, které stvrdili na Jaltské konferenci. Před koncem války si stanovili demarkační linii, kam až postoupí jednotlivá vojska a jimi osvobozené země se pak staly sférou jejich poválečného vlivu. Do těchto zemí rozšířili svůj styl vládnutí všemocných vládců nad bezbrannými a bezcennými mužíky na vlně komunistické ideologie.

 

Důsledky už většina z nás zná. Začalo se vyvražďováním čestných občanů se smyslem pro spravedlnost, demokracii, a těch co ohrožovali novou, komunistickou společnost svojí úctou k pravdě a úctou k druhému člověku. Většinou šlo o občany, kterých se báli i nacisti, jako byla Milada Horáková nebo Heliodor Pika.

 

U nás komunistickým pučem v roce 1948 začalo čtyřicetileté období morální deformace v duchu sovětské demoralizované společnosti, kdy se učíme dvojí „pravdě“. Jedné pro komunisty a druhé pro svobodně myslící lidi, za které se zavírá do vězení. A naše společnost začínala vstřebávat sovětské metody soužití, postavené na mocenské korupci a protekci, na lži a pohrdání druhým člověkem.

 

Pro naši současnou společnost je nejhorší, že tyto sovětské vztahy jsme si přetáhli přes revoluční Listopad. Při transformaci naší společnosti Václav Klaus podle svých výroků k morálce, tuto sovětskou amorální společnost zjevně považoval za normální stav společnosti, a proto se naše po Listopadu rodící se politika proměňuje v politický byznys, kterého zneužívají zákulisní mocenské síly i v současné politice.

 

Václav Havel měl s touto sovětskou morální devastací hluboké zkušenosti. Proto jeho základní heslo bylo, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Naše polistopadová společnost se tomuto Havlovu úsilí vysmála v duchu sovětské mravní úrovně. Naši političtí zastupitelé se v duchu sovětské společnosti postavili proti pravdě a úctě k druhému člověku. Proč? Bez úcty k pravdě a úcty k druhému člověku nemůže existovat žádná demokracie, ani občanské svobody, ani právní stát!

 

Navíc žijeme v postfaktické době, kdy mnoho lidí staví lež na roveň pravdě. Dokonce se zdá, že zlo, lež, nenávist, mstivost a touha po moci vítězí nad slušností, vzájemnou službou, pravdou a vzájemnou láskou. Deformované sovětské vztahy jsou šířeny do světa formou ruské desinformační hybridní války nejen v Evropě, ale i v Americe a Africe. Smyslem této hybridní války je vytvořit alternativní ideologii, rozvrátit společnost a ovládnout ji.

 

Tyto problémy pochybování o pravdě vedou administrátory blogerů o dokládání uvedených názorů jednotlivými zdroji. Jsem ze staré školy, nechápu, proč bych měl komukoliv lhát, a vzhledem k věku nedokáži tak lehko pracovat s internetem. Pro moji obavu z budoucnosti naší země si pamatuji drobnosti z důvěryhodných zdrojů, kterých si mnozí ani nevšimnou, a když tyto indicie pospojuji, jsou pro druhé nedůvěryhodné. Nejsem novinář, takže jednotlivé zdroje těchto důvěryhodných zdrojů neumím vyhledat.

 

Chápu administrátory, že se nechtějí blamovat nebezpečnými názory blogerů. Ale já s mnohými z vás nedokáži udržet krok. Proto si budu muset najít společnost, které moje nedostatky nebudou vadit. Ostatně můj ojedinělý názor stejně nic nezmění. Ani ten zápas demokratických politiků s politiky toužícími jen po totální moci. Ale zápas o demokracii, občanské svobody a právní stát nenechte jen bez ovlivňování plynout. To je nejbezpečnější cesta k totalitě!

 

Jsme zde velmi zajímavým společenstvím. Pár lidí zde úzkostně střeží demokracii, politici sem přináší svoje ideologie, bohužel i nepravdy, mnozí se dělíme o své vlastní, osobní zkušenosti, někteří zde prezentují svoji tvořivost, prezentace dobrých teologů ubývá, ale můžeme u některých z nás sledovat osobní cestu k Bohu, ale i poctivou exaktní negaci Boha. Jsou tu i trollové. Z tohoto prostřeného stolu si každý z nás může vybírat podle své chuti.

 

Zachovejme si svobodné myšlení! To nespočívá v přijetí myšlení alternativního vůči svobodnému, demokratickému, dvakrát nezávisle ověřovanému, neideologickému zpravodajství! Naše svobodné myšlení spočívá v sociální dovednosti rozlišovat mezi pravdou a lží, mezi úctou k druhému člověku a pohrdání druhým člověkem, umění sledovat verbální a nonverbální komunikaci, a hlavně na naší svobodné, nezatížené, morální integritě.

 

Pokud si chcete zachovat svobodné myšlení, nabízím svoji cestu. Ke každému zajímavému názoru si postavím názor oponentní a oba si podržím do doby, než je jeden z těchto dvou názorů potvrzen jako nepravdivý.

 

Všem přeji zdar, zdraví, spokojenost a laskavou svobodu v životě!

 

MUDr. Bohumír Šimek

 

P.S. Dík za diskusi.

 

Autor: Bohumír Šimek | čtvrtek 3.8.2023 18:40 | karma článku: 31,95 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 18,86 | Přečteno: 432x | Politika

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98 | Přečteno: 742x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4994x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2465x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3587x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,67
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!