Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ze specializací se nám vytratilo komplexnější myšlení.:-/ Řešíme problémy bez pátrání po příčině... A přitom je to někdy až kouzelně jednoduché.;-D

2 0
možnosti

J83a24n 44R34á16ž

5. 7. 2014 13:59

To je taky největší problém současné "vědecké" medicíny, která už od studia zaměřuje lékare na následné projevy a k  úzké specializaci. Takto směrovaný lékař nejenom nemůže,ale není ani v jeho profesním zájmu, odhalit příčiny většiny nemocí. Zakladem zdravotniho systému se musí stát "rodinní" lékaři, kteří své pacienty dokonale znají a znají také jejich rodinné i pracovní zázemí.  Dokud budou praktici bráni jen jako předepisovači doporučení ke specialistům, nemá šanci dojít ke zlepšení.

1 1
možnosti

J29a12n 50R56á51ž

5. 7. 2014 12:57

Znám jednoho venkovského praktika, který hlásá tyto hlavní zásady úspěšné pomoci většině pacientů:

Nedělejte ze života vědu a budete zdraví

Nemocná duše je příčinou většiny nemocí těla a tak než otravovat tělo produkty chemických továren  raději s empatií nechám kazdého maroda vykecat

Z antibiotiky zacházejte velmi,ale velmi opatrně, protože mohou organizmus pomoci vyléčit, stejně jako zničit.

Jednou se mi chlubil, jak vyléčil silnou migrénu pacientce neúspěšně léčené na slavných pražských klinikách tím, že ji dával hroznový cukr o němž si myslela, ze je to tajný švýcarský lék.

Podle mne, kdyby takových lékařů v ordinacích na obvodech  bylo víc,tak by zdravotnictví nemělo problémy s financováním, nedostatkem lékařů a z většiny nemocnic by mohly být domovy pro seniory. Ale co by pak  dělali tisíce klinických specialistů,že ano?

1 1
možnosti

Poslední věta platí, protože nemoc přímo souvisí s psychikou. Pak teprve se stravou. Mám s tím bohužel velmi špatné zkušenosti.

1 1
možnosti

Svatá pravda, vy totiž rozhodně harmonická osobnost nebudete. ;-D

1 2
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 26,39
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!