Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J18a66n 70R12á50ž

1. 9. 2016 14:28

Dokud je zde systém, že pro zdravotní pojišťovnu není smluvní partner ten, kdo ji platí pojistné, ale smluvním partnerem je lékař za protektorského dohledu ministerstva zdravotnictví, nehovořme o prakticích, že jsou soukromí lékaři. To soukromé je jen v tom, že si platí náklady. Jinak se jedná o vazaly státem řízených přerozděloven zdravotní daně, eufemisticky nazvaných zdravotní pojišťovny.

Jediní opravdu soukromí lékaři jsou ti, kteří to riskli a odmítli diktát státu tím, že ignorují pojišťovny. Zatím jich je většina jen stomatologů, bohužel.

Je to začarovaný kruh, ale dokud praktici a ambulantní specialisté drží basu s pojišťovnami (státem), protože si myslí, že je to pro ně výhodné, musí strpět protektorský diktát Němečkova ministerstva a mohou jen tiše brblat a trnout, jestli s rebely některá pojišťovna prodlouží smlouvu.

1 0
možnosti

Lékaři nemají jinou možnost, než držet se státem basu. Lidi chtějí zdravotnictví zadarmo pro bohaté i chudé. Že tím podepisují i nedostupnost kvalitní zdravotní péče jim nevadí a ochotně přijímají iluzi dostupné kvalitní péče zadarmo.

Když si postavíte ordinaci za 1-2 miliony korun a nikdo vám nebude ochoten za zdravotní péči platit, nemáte jinou možnost, než držet se státem basu!

Bohužel levičácké sociální inženýrství tu budují nejen ČSSD, ale i ODS a TOP 09, takže normální přirozené poměry v občanské svobodě ve zdravotnictví nejsou možné. Pacient, který by se rozhodnul pro opravdu privátního lékaře, musí dále platit "zdravotní pojištění", ale z jeho peněz nejsou hrazeny ani léky ani další vyšetření. Takže platí "zdravotní pojištění" pro druhé občany, ale sám z toho nesmí čerpat ani korunu. To je ta absurdita naší doby! Proto je jediná cesta pro lékaře: Počkat, až zdravotní péči naši politici zcela rozvrátí. Mám obavu, že se toho již brzy dočkáme! Dochází peníze na nemocnice i ambulantní lékaře. Takový antagonistický přetlak nemůže dlouho vydržet!

0 0
možnosti
PK

Když vstoupíte do "spolku" kde máte třetinové mzdy, tak logicky vznikají veliké problémy. Každý chce mzdy podle západního standardu. Nebudou čeští lékaři, sestry ale také učitelé, na zhoršující se bezpečnostní situaci vojáci, policisté atd. Jistě to není jen o mzdách. Ale není ta změna v požadavcích na sestry vlastně menší zlo? A až se bude chtít od studentů medicíny nějak uhradit studium když hned utíkají do ciziny - také to poženeme k EU soudu?

0 1
možnosti

Ano, zaostávání mezd za Evropou je načase řešit!

Ale u nás nejsou ani dělníci, chybí jich 70.000, jak je to možné?

Ohledně sester si nikdo z politiků nepoložil otázku, jaké a k čemu mají mít sestry vzdělání! Jediná otázka položená byla, kdo na tom vzdělávání může vydělat!

Jak vidno, lékaři nejsou, i když zatím vysokoškoláci neplatí školné,že?

0 0
možnosti
Foto

Bohumíre, myslím si, že ta sebranka v parlamentu toto schválí, možná i Senát a co udělá ten na Hradě, je ve hvězdách.

Kdo to musí dle mého zašmiknout, je Ústavní soud, který nemůže potvrdit to, že lékař musí něco dělat proti své vůli.

Jinak samozřejmě dále i soud ve Strasbourg.

1 0
možnosti

Tomáši, ani nevíš, jak jsem šťastný, že už jsem se jim na to vybodnul, že už nemusím se handrkovat s VZP, že už mne za kvalitní práci nemohou pokutovat, že už nemusím sledovat to věčné omezování naší práce. Chtěl jsem si otevřít skutečný privát, ale moje žena má pravdu, že tu investici bych nedostal zpátky, protože lidi za svoje zdraví odmítají platit. Nakonec si stejně kvalitního lékaře neváží. Tak možná se dám do university třetího věku.

:-)

0 0
možnosti
SS

Budete se muset naučit s jehličkami. To teď frčí s podporou ministerstva zdravotnictví a pana Němečka.

Dostanete peníze na ruku za jednoho pacienta:

.

Za konzultaci 600,- až 1200,-

výkon 300,- až 1500,-

prodáte k tomu pár fytofarmak 100,- až 1000,-

a k tomu můžete doporučit i další doplňky v podobě homeopatik, Bachových esencí, detoxikačních náplastí a dalších slovutných terapií množstvím i pestrostí nepřeberných. Pokud si k tomu přidáte i celostní medicínu, tím lépe. Trochu to vše zabalte do řečí o zlém systému.

Kolik to asi může dělat při 100 pacientech na měsíc, když je to de facto služba bez nákladů? K tomu můžete dělat i praxi lékaře a dostávat i tyto drobné.

0 0
možnosti

Nejsem barbar! Jsem lékař! Nepoužívám metody, které jsou v přímém rozporu s anatomií, fysiologií, neurologií a embryologií, ani ty, co jsou v přímém rozporu s fysikou a chemií! Studoval jsem to, když jsem nevěděl, zda po Listopadu budu moci pracovat jako lékař, a tak do toho vidím! Nejsem barbar!

A s tím, že nám sem Miloš se Svatoplukem jsou ochotni zanášet iluzivní medicínu, nechci mít nic společného!

Jen mne mrzí, že jako lékař nemohu svobodně pracovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!