Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R98o70m70a42n 52K16o93z92e25l

17. 12. 2016 23:38

"Bezplatné zdravotnictví je ústavně garantováno" to řekl váš Petr Nečas.

1 0
možnosti

To bychom měli smůlu!

Normalizace stavu zdravotnictví v Ústavě bude obtížnější!

0 0
možnosti

Pane Simku, jsem s vasim clankem spokojen. Vysvetlil jste problemi ve zdravotnictvi dobre. Z meho pohledu jste vsak opomel jednu velmi dulezitou oblast zneuzivani penez na zdravotnictvi. Je nemocenska platba nemocnemu v dobe neschopnosti. Nahrada vydelku. Zneuzivana od nepameti. Dal to nebudu rozvadet. Jen chci rici panu Reznikovi a podobnym, ze je to ukazka socialisticke solidarity, kdyz penize vyplacene na tento ucel rozmelnuje mnozstvi penez urcene pro zdravotnictvi.

0 0
možnosti
Foto

A10l29e28š 46M74e50r96t91a

17. 12. 2016 12:45

Přestaňme se konečně už vymlouvat na ten komunismus, uplynulo už 27 let od jeho pádu, což je doba delší než trvala první republika. Jestli je někde chyba tak za to mohou demokratické vlády, které se i přes dostatek času na změny nedovedlo s problémem popasovat.

1 1
možnosti

Mlčet o komunismu nám nepomůže! Lidé chtějí komunistické zdravotnictví. A já jsem jen upozornil na to, že dostupné, kvalitní a komunistické zdravotnictví je prostou iluzí! Ve které si naši politici, bohužel, libují! Politici dokonce normální vztahy ve zdravotnictví odmítají!

0 0
možnosti
Foto

Nabídka zdravotních služeb má zádrhel, klient není schopen posoudit, zda je potřebuje, nebo ne. Zda daný výkon je nutný, nebo ne.

1 1
možnosti

Kvalitu lékaře nedokáže posoudit ani VZP ani stát. Proč? Protože jim je to jedno a politiky zajímají jen voliči, nikoliv pacienti!

Naopak každý pacient, když pomoc opravdu potřebuje (a o tyto nám jde), si dokáže najít toho nejlepšího lékaře. Proč? Protože mu jde o život!

Proč to podle Vás nejde? Protože jste uvěřil politikům, že všichni pacienti jsou hloupí a že všichni lékaři jsou gauneři. V takovém prostředí jsou chudáci lékaři i jejich pacienti!

1 0
možnosti
Foto

V které šťastném státě ten model privátní zdravotní péče funguje?

3 1
možnosti

Rozlišujte laskavě zdravotní péči a její pojištění!

V USA, který všichni dáváte za příklad kapitalistického systému, je hlavní problém v tom, že pojišťovny jsou komerční a nectí princip solidarity zdravých s nemocnými. Proč? Protože odvozují výši pojištění od zdravotního stavu! To samozřejmě neguje solidaritu!

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!