Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

neviděl bych to tak černě, zdravotnictví funguje perfektně. nevěšte brouka na zeď, zdravotnictví je super důležitý a sledovaný obor, na ten se peníze vždy najdou nebo natisknou.

1 1
možnosti

Ano, zdravý člověk, který zdravotní péči zatím nepotřebuje, se může jen smát...

Ano, dá se to tak říci, máme nejlepší zdravotnictví na světě, špičková zdravotní péče za nejméně peněz... Ale jak ještě dlouho?

0 0
možnosti
JR

J80a10n 42R50á91ž

19. 2. 2017 10:47

Jen o penězích to není! Když dostanete díky těžké nemoci možnost pozorovat dlouhodobě fungování zdravotnictví zevnitř, zjistíte, že zdravotnictví by mohlo fungovat perfektně, ale nefunguje, díky idiotskému systému zakonzervovanému z dob socialismu. Když sestra s titulem magistr utírá pacientům zadek, stele lůžka a vynáší bažanty, nemůžeme se divit, že jsou sestry uhoněné a odcházejí. Tohle mi řekla staniční ve FN Brno, když museli omezit počet pacientů na lůžkovém odd., neb čtyři sestry daly najednou výpověď: " Odchody sester nejsou otázkou peněz, ale problém je v tom, že pětadvacetiletá žena, která chce žít jako její vrstevnice a založit rodinu, nemůže týdně trávit v práci 50 a více hodin a v době volna být nucena ještě chodit na nějaká idiotská školení".

Když jsem viděl, že v ambulanci chirurgie FN se dožaduje ošetření dáma s oděrkou na koleni nebo mladík s naraženým palcem po fotbale, místo toho, aby s tou banalitou šli za svým domácím lékařem, takto nemůže zdravotnictví fungovat perfektně.

A malá poznámka k Zemanovým 100 korunám, že nikoho nepřivedou "na buben".

Když ležela matka po zlomenině krčku v nemocnici, tak vedle na posteli ležela už několik měsíců babička, která tam byla odložena dětmi s poměrně banálním problémem, aby jim mohla dávat každý měsíc celý svůj důchod.

V systému, který je u nás ve zdravotnictví zaveden, nemůže zdravotní péče fungovat, mimo špičkových pracovišť FN a některých privátních zařízení perfektně, bez entuziasmu jak lékařů, tak celého personálu. Ale jen díky tomu nic perfektně fungovat nemůže dlouho.

I když jsem důchodce a onkologický pacient, tak jsem přesvědčen, že regulační poplatky byly velice prospěšná věc!

2 0
možnosti

Proč prchají sestry a lékaři ze své profese? Protože jsou v Česku exploatováni, je po nich vyžadována práce až 300 hodin měsíčně, byrokracie a sledování stále se měnících pracovních podmínek jsou důležitější než zdravotní péče samotná! Strašné!

1 0
možnosti
JR

J68a11n 27R29á24ž

19. 2. 2017 12:18

Strach z odstátnění zdravotní péče, které by mohl pomoci systém postupně napravovat, vychází jen a pouze z neznalosti. Mnoho lidí si myslí, že odstátnění je to samé, jako privatizace, což je zásadní omyl. To za prvé. Za druhé si mnoho lidí neuvědomuje, že zdravotní pojišťovně by mělo být v podstatě jedno, komu léčbu zaplatí, zda se jedná o státní zařízení nebo privát.

Zřejmě namítnete, že stejný úkon ve FN a v privátu není hrazen stejně, že FN dostane za tentýž výkon víc. Ale to je na jinou debatu, kterou už jsme tady několikrát vedli. Archaický, ryze socialistický systém zdravotního pojištění. Ano, vím, že to by měl být první krok ke změně, ale také vím, že se k němu žádná vláda v dohledné budoucnosti neodváží! A proto je tristní stav v systému zdravotní péče u nás na dlouhou dobu zakonzervován a tlučhuba Kubek se svým nohsledem Engelem svým trapným brečením za zvýšení odměn, aniž by poukázali že skutečný problém je socialismus ve zdravotnictví, to nevyřeší.

1 0
možnosti

Nejde jen o neznalost. Jde i o naše komunistické myšlení a vnímání světa. Bohužel! chceme zdravotní péči zadarmo? Nemůže být kvalitní bez korupce!

Ty grandiózní rozdíly mezi platbami jednotlivým nemocnicím dělají dojem ukrutných korupcí, ale VZP to označuje tak, že příčinou je "historie odměňování", které VZP nemůže překročit. Kdo si na počátku vzal víc, dostává víc. Trochu nelogické, že?

Souhlas, že u nás není ŽÁDNÁ pravicová strana, která by byla ochotna provést skutečnou reformu příznivou pro pacienty a lékaře. Vypadá to, že všichni jen hledí na svoje provize. A tak se politika dělat nedá!

S Milanem Kubkem jsme mnohokrát mluvili o zdravotnictví, o nutnosti svobody lékaře v práci a nutnosti osobní odpovědnosti pacienta za proplacení zdravotní péče. Marně! S politiky není žádná řeč! Všichni jen hrabou a hrabou. Kubek s Engelem byly zkradeni ministrem Hegerem, který s nimi sepsal slib vlády a po ukončení stávky se jim vysmál, že sliby neplatí. Kubek a Engel už nemají sil se jen dohadovat, když politici žádné sliby neplní. Zdá se, že musíme padnou hubou na dno!

0 0
možnosti
VH

Těch 300 hodin je stejné hausnumero, jako 300 mld. v roce 1990???

Mimochodem: Proč ty přesčasy dělají, tolik jim nikdo nemůže nařídit. Že by se jim peníze za přesčas moc líbily? Nadávat mohou přece vždy (no především nadávají jejich odbory - správně, neb je to jejich práce).

1 1
možnosti

Nevíte o zdravotnictví vůbec nic!

Když neuživíte rodinu, musíte pracovat déle.

Když nejsou lidi, nenecháte pacienty umřít bez personálu a musíte pracovat déle!

Jenže Vám jde spíše jen o trollení, že?

0 1
možnosti
VH

Takže proč nejde víc peněz do všech oborů? Když neuživí lidé rodinu, musí pracovat přesčas.

0 1
možnosti
VH

Mně?? Já neuvádím nesmyslná hausnumera.

0 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,63
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!