Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle dosavadní diskuse se zdá, že evropská civilizace již dávno skončila!

0 0
možnosti

A34l23e47x 50G29r15e67g18o25r

10. 3. 2017 10:42

Evropská civilizace zdaleka neskončila. Jen nemůžete nutit lidi násilím dělat něco, co opravdu nechtějí. A současná situace v EU je taková, že menšina nutí většinu k naprosté integraci a vzdání se své svébytnosti.

OK nemám nic proti absolutní integraci a vzniku Spojených Států Evropských ale jen a jen za té podmínky, že o tomto kroku rozhodnou obyvatelé všech zemí EU v referendu. Potom ale musí být v celém takovém konglomerátu jednotný právní rámec, jednotná justice, jasně stanovený úřední jazyk,společná armáda , jedna federální policie , jednotný sociální systém a tak můžeme ještě dlouho pokračovat. A to je dnes naprosto nereálný scénář.

1 0
možnosti

Áá, pan doktor už umí i stanovit diagnózu na dálku. Inu pokrok nezastavíš.

4 1
možnosti

Bohužel většina našich lidí a hlavně médii si myslí, že spolek 500mil. lidí jde řídit bez problémů. Bez problémů to šlo vždy jen komunistům. Média prezentují jen to špatné a z toho pak většina usuzuje, že bychom si to sami dělali lépe. Není tomu tak dávno jak se pořád psalo o euru jak je špatné. Dnes je kolem toho ticho protože je vidět, že to Slovákům neublížilo, spíš prospělo a my budeme mít problémy s korunou.Totéž platí i v naši politice. Kdokoliv je u vlády tak je médii negován. Žádné pozitivní zprávy. A lidé rádi slyší jak jim někdo ubližuje.

1 3
možnosti

A34l74e80x 66G75r69e68g44o13r

10. 3. 2017 10:45

No EURO je na hraně katastrofy a Vy si myslíte, jak je to bezproblémová záležitost. proč myslíte, že nikdo z eurozóny nechce vystoupení Řecka z eurozóny? A to je na nedalekém programu kina zvaného eurozóna daleko horší katastrofa, než Řecko.

0 0
možnosti

jo a ten "psychopat" muze za to co se v Unii deje, do ceho si slapne, a i za to ze staty se vykaslaly na to mit armady. Vyjma teda treba Britanie, Francie, trochu Spanelska a Recka.

9 1
možnosti

Vy jste vážně zešílel.Odevzdat ekonomické a politické kompetence centrální vládě? Jaké? Nějaké podobné tomu,co je aktuálně v Bruselu?

Vždyť se rozpadlo i Česko-Slovensko,jak byste udržel pohromadě evropskou federaci??

11 1
možnosti

Evropská unie není na rozcestí.

Ta je přímo v kopru!

9 2
možnosti

Za označení prezidenta D.Trumpa jako psychopata RvRvRv!Připomínáme mi, pane doktore, lékaře, kteří režimům nepohodlné osoby pomáhali zavírat do psychiatrických léčeben.

12 1
možnosti

Nemohu za to, že diagnozu vnímáte jako nadávku!

0 0
možnosti

Federalizace na bázi dobrovolnosti téměř 30 státních celků je utopie. Stačil migrační vánek, prý jsou na pochod připraveny desetimiliony, a EU se otřásá ...

7 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 26,98
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!