Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J97a94n 71R71á35ž

2. 9. 2017 13:28

To co se dnes děje kolem Babiše mi vzdáleně připomíná New York, když si moc nad tímto městem rozdělilo pět mafiánských rodin a mysleli si, že tato dohoda zajistí mír mezi gangy na věky věků. Když se ale objevil schopný gangster a chtěl se svým gangem uchopit absolutní moc, tak když se ho nemohli zbavit najatým zabijákem, klidně ho práskli "nezkorumpovaným" policistům a státním zástupcům.

Metoda politických gangsterů, kteří si propachtovali politickou moc v České republice, jak se zbavit gangstera, který jejich mocenskou pozici ohrozil, je velmi podobná tomu, jak se zbavili Lucky Luciano, Meyer Lansky a Frank Costelo Vita Genoveseho. Prozradili policii termín a průběh jendnoho drogového obchodu, po němž došlo ke Genoveseho zatčení a odsouzení na 15 let vězení.

2 0
možnosti
VH

Pane Šimku, vy chcete, aby policie a ostatní orgány, které mají být apolitické jednaly politicky!! A rozčilujete se, když politicky nejednají.

Vy chcete, aby tyto orgány z politických důvodů ("je dva měsíce před volbami") přerušili trestní řízení. Já nechci, aby takto jednaly.

Je záležitostí Vaší inteligence, pokud chcete papouškovat tvrzení postižených a jejich okolí, že se jedná o účelově zvolený termín. Důkaz, byť jen malinkatý, jste nepředložil. Je záležitostí Vaší inteligence, pokud nespatřuje morální marasmus v prohlášení ministra spravedlnosti, obávajícího se o své místo na kandidátce a případně i v příští vládě. Ten darebák totiž nemůže o postupu vyšetřování vědět vůbec nic. Takže jen prolhané kecy. On kdo chce s vlky (lháři a podvodníky) žíti, musí s nimi (a podle jejich not) výti.

12 2
možnosti

Máte onomatopoetické jméno!

Policii lze těžko vyčítat, že žádá vydání, kdy žádá. Samozřejmě! Neměla by jednat politicky. Samozřejmě! Máme však indicie o tom, že opět policie je podrobena politikům Opoziční smlouvy. Pokud by to bylo jednoduše průkazné, bylo by to vážné provinění.

Avšak vnímám, že v zájmu spravedlivé politické práce by správně politici měli vydat své kolegy až po volbách. Oni však mají zájem o nerovný přístup k volbám. To chápu, ale nevnímám to za správné.

Andrej Babiš žádá jako občan o presumpci neviny, jak náleží každému našemu občanu. On nepotřebuje presumpci viny, protože jeho voliči mu věří a ctí jeho presumpci neviny do výsledného soudu.

Ministr spravedlnosti si pozdě uvědomil, že plácnul nesmysl, ale už mu nebylo umožněno vzít ho zpět. Proč také, že?

A ty hrubé nadávky rozdávané na všechny kolem si slušný člověk nechává pro sebe, že?

:-)

1 2
možnosti
VK

Proč se k vůdci upínají převážně starší blogeři? Bicera, Siemko, Bartoň, Šimek?... Proč se třeba šmejdi soustředí na starší lidi? Protože s nimi lze dobře manipulovat?

10 1
možnosti

U některých je to ale i stýskání po "starém dobrém socíku" a touha po vládě pevné ruky. A toho všeho je Babiš zárukou.

11 1
možnosti
Foto

Stále se zapřahá vůz před tažné zvíře.

Ať je sněmovna vydá či ne, vliv na společenské klima má dlouhodobé působení Babiše i jeho fámuluse. Věřím, že kdo chce a dokáže sledovat naší společnost nezaujatě, si porovnal sliby a realitu, vnímá jak verbální, tak i skutkové projevy aktérů a dokáže si utvořit názor.

Uznávám, že vydání ke stíhání je takový rázový šok pro ty mírně zaujaté a MŮŽE je to ovlivnit. Pro skalní o samozřejmě neznamená vůbec nic, naopak je to utvrdí ve falešném přesvědčení o čistotě svého guru a obrovském vlivu všeobjímajícího Kalouska.

Já jsem byl na začátku jeho aktivit na pomezí mezi první a druhou uvedenou skupinou a to až do jeho aktivního osobního vstupu do politiky.

Nevím, jestli je vinen ve smyslu žádosti o vydání (nečetl jsem jí a ani nemám potřebu jí vyhledávat), pro mne je však jednoznačně vinen zásadním vlivem na eskalaci marasmu, znechucení a mnoha dalších negativ působících na občany, vulgarizací politické a občanské sféry, bagatelizací korupce a korupčního prostředí a v neposlední řadě dehonestací a kriminalizací střední vrstvy.

Pro mne není důležité, jestli bude vydán či nikoliv (resp.: nevydání mne utvrdí ještě více v přesvědčení o hnusné politice a nicotnosti občana), má porota již verdikt vynesla. Zdůrazňuji, že po dlouhodobém a důkladném zvažování.

10 1
možnosti

Píšete o Kalouskovi?

0 4
možnosti

Dočetla jsem jen do míst, kde šíbra prvního ranku, jehož "podnikatelská kariéra" je lemovaná zničenými životy a dokonce i životy jako takovými jeho "obchodních partnerů" přirovnáváte ke štvané zvěři...To je na mě opravdu silná káva.

9 1
možnosti
Foto

A koho prosím uštval? Mě jednou štvala konkurence, že měla nižší ceny.

0 3
možnosti
Foto

To, zda skutkové podstaty kauz Čapí hnízdo a dluhopisy představují trestný čin, tedy využívání skulin v zákonech, když ctíme zásadu, co není zakázáno, je povoleno, tak to vskutku musí rozhodnout soud. A to hodně vysoký. Stejně tak v případech Nagyová a Parkanová. Proto policie a státní zástupci konali tak, jak konali. V tom přímo a bezprostředně žádná politika není.

Ale čím se liší kauzy Rath a Babiš?

4 1
možnosti
Foto

Myslím, že se liší hodně. Babiše nechytli jako milovníka vína.

0 0
možnosti
PV

Celý tento bolg je snůška nesmyslů a lží.

Autor nepochopil jedno zásadní pravidlo - a to je vina !

Pokusím se vysvětlit jednoduchá fakta - jestliže policie přišla s obviněním, je nejlepší cesta obhájit svou pravdu před soudem ! Zatímjsme svědky trapného divadla o schovávání za poslaneckou imunitu a jiné nesmysly - a to je ten problém.

Pokud by byl Babiš čistý, tak proč toto divadlo - jo ahá - on je chudinka asi nařknut neprávem - o to více by měl usilovat o svoje očištění z obvinění ;-D

12 1
možnosti

P.S. Mnozí z vás mne považují za pitomce, idiota a hlupáka jen proto, že se zastávám člověka, který je celou společností štvaný jak divoká zvěř, a přitom nikdo z vás nedokáže říci předem, jak skončí soud. Kdo chce, tak si hůl na psa najde. A tak mícháme pravdy, polopravdy a lži do nechutných koktejlů. Nic se nezměnilo v naší společnosti od odporné Hilsneriády, kdy celá společnost, včetně učených lidí, se postavila proti nebohému židovi. U Andreje Babiše si vážím jeho železných nervů, jak stále odolává štvanici všech proti svojí osobě. A pokud jsou úmysly ANO alespoň z části pravdivé, pak je to typicky české: Pro dobrotu na žebrotu!

:-)

1 11
možnosti
MB

Nepovažuji Vás za pitomce, hlupáka, ani koktejly nemíchám. Máte pravdu nejsem ani soudce ... Jsem člověk, občan , volič. Vy, cestou blogů předkládáte svůj názor - já nabízím zase svůj. Opravdu, viz P.S ..., k čemu takové reakce, co Vás prudí, kdo opět dělá štvanice ... No, ve Vašem věku ... ? :-)

2 1
možnosti
MB

Pane doktore, já Vás mám i rád a vždy se těším na naše diskuse okolo božstva. Tam pak píšu velkeopatrně, aby jste mne zcela nevymínusoval a jako pokřtěného, mne to baví. Moje dcera je rovněž lékařka. Řeknu Vám upřímně, kdyby přišla domů s podobnými argumenty, které uvádítě - Otcovsky bych vyžadoval návrat financí za její studia ! ... :-)

9 1
možnosti
MB

Dovolte ještě dovětek, na naše oblíbené téma ! :-) Pokud člověk, (kterýkoliv), vleze do politiky - tak strašně riskuje. Stává se veřejným majetkem, bez nároku na soukromí. Nelze být politikem jen dopoledne. Vypukne silný předpoklad, že bude šlapat po poléncích, které mu tam naházeli oponenti. Pokud si vetnu do šítu neposkvrněnost panny Marie - pak musím být asi členem její svaté rodiny. Nejde to, poskvrněni jsme všichni ... Nicméně to politiky nevstupujeme a nehrajeme si na Mesiáše a Velekněze ... :-)

7 0
možnosti
PB

Na ministerstvu financí se seznámil s prohřešky politiků Opoziční smlouvy a začal je ventilovat. Zveřejnil i chyby Miroslava Kalouska. A nakonec ohrozil i kmotry v zákulisí.

Zdroj: http://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=621608

Pane autore, už jsem se ptal na více diskuzích o Babišovi a nebylo mi souzeno dočkat se odpovědi, tak snad tady budu mít štěstí.

Mohl byste tady vyjmenovat ty zlotřilosti, které Babiš odhalil, kauzy, které zprůhlednil, rozkrádačky, kterým zabránil, trestní oznámení, které podal a miliardy, které tím zachránil?

Já bych spíš řekl, že z celého toho kabaretu ve stylu: bojí se mě, protože jim vidím do talíře, ze všech těch výkřiků o zatnutí tipce lobistům, byl z rozkrádání veřejně odhalen zatím jen on sám.

6 1
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!