Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Problém zdravotniství vyřeší technologie,umělá inteligence a minimální zaručený nepodmíněný příjem. To se špsatně chápe z pohledu venkovského lékařemkrterý vidí problém v elektronickém receptu. Že se důslednou elektronmizací kšeftu s léky ušetčří mnoho miliard nevidí a nwebo nechce vidět. On sám musí vědět ze své praxe,že ho dealeři farmaceutických firtem ovlivňují . A nepřemýšlí nad reálnou cenou léků a zdravotnického materiálu. Vzdělání je sice hezká věc,ale právě v medicině nepodstatná. Jde více o motivaci a odpovídající přístup k pacientům. Tam problém není a musíme počítat s celoživotní vzděláváním, Ukrajinci nám nepomohou. Ale takový čtyřicátník nemá možnost se zapojit do zdravotnického systému,když nemá 20 let staré vzdělání.

0 2
možnosti

Váš pohled na zdravotnictví je velmi, velmi naivní! Pokusím se odpovědět odpoledne! Jinak na pomluvy jste zjevně pašák! :-)

0 0
možnosti

Tak postupně, Dvořáku, že?

To, že vidíte v elektronických receptech spásu, neznamená vůbec nic. Elekronické recepty nepřinesly nic z toho, co slibovaly. Jsou jen nesmyslnou přítěží a překážkou v práci. Ale vy všichni jistě budete nadále věřit svým pověrám. Jestli dealeři léků ovlivňují Vás, nevím, ale moudré lékaře žádný dealer neovlivní. Nad cenou léků musí přemýšlet každý lékař, protože nedostatek peněz v systému nehradí pacient, ale jeho ošetřující lékař. Horší je, že nabízené úspory i v léčivech pojišťovny většinou odmítají. Nevážíte si medicínského vzdělání? Asi jste zdráv. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,85
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!