Diskuse

Trolling

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Láska, pravda, svoboda to jsou velmi nejasné pojmy.

Ne snad že by byly bezobsažné, ale právě naopak - každý si pod nimi představí něco jiného.

Pokud chcete psát o lásce, bylo by dobré říct, co si pod tím pojmem představujete vy.

Například, že chcete hovořit o lásce neerotické a i bližší upřesnění by bylo vhodné.

Reklamní tvrzení, že olej Lukana se nevsakuje do jídla je pravda, ale není to celá pravda. To byste musel říct, že se do jídla nevsakuje při určité teplotě.

Zatímco při jiné teplotě se do jídla vsakují všechny oleje, včetně oleje Lukana.

Zeptejte se milionu lidí, jestli chtějí svobodu a uslyšíte milionkrát Ano.

Ale když se zeptáte co to je svoboda, uslyšíte milion různých odpovědí.

Možná je chyba v tom, že pracujete s pojmy, které nedefinujete a reakce diskutujících vám pak mohou připadat nepřiměřené.

0 0
možnosti
Foto

To že nechápete že věci nejsou černobílé je celkem zřejmé. Není to vina nějakých iluminátních trollů ale vašeho vidění světa - Kdo nejde s námi jde proti nám....

3 0
možnosti
Foto

A protože jde proti nám, je to troll.;-)

5 0
možnosti
Foto

Také žasnu, kde někteří vybraní jednici berou tu drzost zakazovat jiným diskutovat, ba je dokonce vyhánět z blogů, jako by snad jim samotným patřily.

Ale "když komunista se hlásí k antikomunistům, když atheista se hlásí mezi věřící" zřejmě nebude žádný trolling, nýbrž důsledek chybného úsudku. Řada diskutérů totiž ráda předjímá a škatulkuje. Pak se prostě nedovedou smířit s tím, že zaškatulkovala špatně.

2 0
možnosti

Asi jste mne nepochopila. Pokud jsem bytostně přesvědčený křesťan a budu se chovat a mluvit jako typický atheista, pak je mi to podezřelé z trollingu. Pokud jako bytostně přesvědčený komunista budu vést řeči proti komunismu, pak je mi to podezřelé z trollingu. Prostě plácám myšlenky bezmyšlenkovitě jednou z prava a podruhé z leva. Plácám myšlenky, které většinou nejsou ani moje, ale plácám je jen z nutnosti kontroversního diskusního příspěvku. A to je trolling. A jeho službou může být rozbití kvalitní diskuse.

Ano, každý si třídíme své poznání, abychom si tím usnadnili život. A špatné zařazení do škatulky není trolling. Ale špatné veřejné zařazování do špatné škatulky, když vím, že plácám nesmysly, trollingem jistě označit můžeme.

0 1
možnosti

Jen bych doplnil že nesmysly občas plácají nejen diskutující, ale velmi často při tvorbě těch svých mouder i sami blogeři.

4 1
možnosti

Plácání nesmyslů nemusí být trolling, pokud jeho účelem není svést z cesty pravé!

0 2
možnosti
Foto

Víte co je to kavárník? Ráno vstanu, k snídani si dám tak pro chuť sklenku šampáňa, pak odjedu na golf. Poobědvám s přáteli v dobré francouzské restauraci a odpoledne se většinou věnuji svým hobby, případně s někým posedím v kavárně nad dobrým dortíkem. Když je pěkné počasí, udělám si vyjížďku svým kabrioletem. Večer zásadně nejím doma, ale zkouším pověstné lokály, nejlépe s Michelinskou hvězdou. A den zakončím doma s lahvinkou velmi dobrého vína. A mnozí mi to závidí a pejorativně mě nazývají kavárníkem. Nechápu. Kdyby to taky zkusili, tak zjistí jak je ten život krásný.

5 1
možnosti
Foto

Přecházení do opačného tábora s cílem mást a provokovat, je odedávna typická praktika tajných policií ledajakého státu a ledajakého režimu.

Pamatuji zvláštní zlom na sociálních sítích při prezidentských volbách v roce 2013. Dva kandidáti ve finále, Zeman a Schwarzenberg měli své obvyklé "fan kluby". Z toho jeden se vyznačoval vtipem, lehkostí, slušností a druhý sršel nenávistí a vulgaritou. Rozdíl byl natolik čitelný, že se už na to začalo veřejně poukazovat. Slušnost, lehkost a vtip, byly ve volební kampani velkou devizou pro-Schwarzenbegovského fan klubu. A tu se najednou stal "zázrak". Téměř ze dne na den se mezi příznivci Karla Schwarzenberga objevili nenávistní křiklouni a hned poté nastal řev pro-Zemanovského fan klubu: "Vidíte jak jsou ONI zlí a nenávistní?" Tenhle jev byl tehdy naprosto markantní, až to tlouklo do očí.

4 1
možnosti
Foto

Nesledoval jsem celou bitvu na sociálních sítích, toliko v médiích, ale upozorňuji, že mezi prvním a druhým kolem je tak malý časový rozestup, že asi ztěží lze zjistit, kdo si začal. A Černé hoře prohrál volby jeho postoj k Benešovým dekretům.

1 2
možnosti
Foto

Tento článek patří na Hyde Park.

2 0
možnosti

Asi ano, autor se chce zjevně pouze hádat (přesvědčovat druhé o své pravdě), o nějaké seriózní debatě tady nemůže být ani řeč...

2 1
možnosti

Je to přece známá věc z filosofie, absolutní pravda přece neexistuje jen relativní a ta se k ní vždy přibližuje. Co se týče názorových veletočů, proč né jsem sice agnostik ale rád si vyslechnu názor ateisty, věřícího a žádný dopředu neodsoudím, a tak se může klidně stát,že jednou ano a pak ne. A co se týče "lásky" to je pro mě to nejvyšší co zde na tomto světě existuje.

1 0
možnosti

Absolutní pravda? Objektivní realita? Existuje bez našeho vědomí. To jen my ji neznáme.

0 1
možnosti

Blog se sice tváří navenek seriózně, ale... Na jedné straně se autor pozastavuje nad označením "sluníčkáři" a "kavárníci", na druhé pak příznivce/členy SPD označuje jako "okamurovce". Asi by to s tím respektem vůči cizím/jiným názorům chtělo začít u sebe...

3 2
možnosti
Foto

Ale SPD je strana jednoho muže. Stejně jako ANO. To snad pamatujete z komunismu. No kdo to má, aby ho zvolilo 99% delegátů?

1 1
možnosti
Foto

Pravdou je, že okupace znamená, že vojenský velitel cizí moci rozhoduje o všem, co se týká obyvatel daného okupovaného území, tedy např. o tom, kde si daný obyvatel může postavit studnu (Izrael), zda může vyjet do zahraničí (Maďarsko po r. 1945), nebo jakou ústavu daný okupovaný stát přijme (Japonsko, Německo po r. 1945).

Smluvně dohodnutá přítomnost cizího vojska na cizím území není považována za znak okupace. Zvláště když jí schválí poslanci v parlamentu, zvolení předtím podle pravidel, který si určil ten stát sám před uzavřením takové smlouvy. Důkazem, že to hlasování bylo svobodné, je, že se dokázali někteří poslanci vůči takové smlouvě vymezit negativně.

Přesto v rozporu s touto objektivní pravdou je Československo hodně občanů považuje od r. 1968 za okupovaný stát. Není toto náhodou právě tedy trolling?

1 1
možnosti

To není trolling, ale takové lehké narovnávání historie (hrátky se slovíčky, pojmy-dojmy). Okupace by totiž znamenala, že na každém úřadě by byl v jeho vedení zástupce okupující strany, mluvilo by se tam Rusky a třeba nápisy na ochodech by byly v azbuce (což jestli si dobře vzpomínám tady v 70-tých a 80-tých letech nebylo, pokud se tedy bavíme o období tzv. "normalizace").

1 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 25,52
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!