Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsme se v těchto dnech dověděli od odborářů, že chybí tři tisíce lékařů a odhadem pět tisíce sester. To je vážné varování. Dá se s tím žít?

Pokud budeme donuceni změnit naše virtuální zdravotnictví v reálné, naše iluzivní postkomunistické zdravotnictví ve funkční v přirozených, svobodných vztazích, pak zhoubnost nedostatku personálu pocítit nemusíme. Ale je nejvyšší čas změny! A my se k tomu moc nechystáme. Smrádeček, ale teploučko, je nám stále bližší! :-)

0 0
možnosti
DR

Proč to dnes nefunguje? Ale to je přece jednoduché. Protože po listopadu pár inteligentů kteří si říkali demokraté, všechno zrušili s tím že všechno komunistické před tímto datumem bylo přece špatné. Ale to se netýkalo zdaleka jenom zdravotnictví ale např. i učebních oborů kde dneska najít dobrého řemeslníka skoro na vše je téměř nadlidský úkol. Až tak jsme to dopracovali. Takže dneska ti samí s velkou slávou postupně zavádí to samé co před listopadem bez problémů fungovalo. Komedie na entou. Rv

0 1
možnosti

Není to tak jednoduché!

Zvolili jsme si zachování komunistického zdravotnictví se všemi komunistickými iluzemi dostupnosti kvalitní zdravotní péče zadarmo, navíc s jakousi mafiánskou složkou. Pravicový přístup byl oprávněně odmítnut, pro nedostatečné finance u občanů. Ale odmítli jsme i hybrid postavený na přirozených vztazích bez socialistického inženýrství, který by dodal systému funkční šťávu, ale přitom zůstal sociálně citlivý. Důsledky komunistického systému vnímáme již dnes!

Dostupnost zdravotní péče není možné řešit pro chudé cestou zdravotní péče zadarmo pro bohaté! Sociálně chudé je nutné řešit sociálními dávkami! Ale je to marné, je to marné, je to marné... Tak si dělejte, co umíte! :-)

0 0
možnosti
JK

V článku chybí údaj absolutního počtu lékařů v současné ČR. Podle statistické ročenky z r.1990 byl v roce 1937 počet lékařů v Čechách a na Moravě 9 806, a v r. 89 byl počet lékařů v ČR 39 253. Nemám sílu po dnešních číslech pátrat – pokud vůbec existují.

0 0
možnosti

Pokud vím, tak ani na ministerstvu neznají počet lékařů, když jsou lékaři z důvodů možného vykořisťování vedeni pod dvěma až třemi čísly, aby se naše zákony daly obcházet!

3 0
možnosti
SB

Za tento článek karma.

Když situaci ve zdravotnictví máte přímo u nosu a vidíte do ní profesionálně, tak zcela správně si neděláte nějaké iluze o tom, že všechno se vyřeší nějakými kecy o vyšších morálních výzvách.

Celospolečenskou situaci zas tak moc u nosu nemáte, protože profesionál jste jen v jednom oboru, a tak si děláte iluzi o různých krasořečnických politicích a stranách.

Vaše články na téma "zdravotnictví" jsou na mnohem vyšší úrovni než vaše naivita zamilované šestnáctileté dívenky ve vašich článcích na celospolečenská témata.

0 2
možnosti
Foto

za téměř třicet let demokracie a kapitalismu jsme se nestačili zbavit neblahého padesátiletého odkazu komunistů? A to jsme pracovitý vzdělaný národ...tak proč se divíme a kritizujeme Afričany. většinou negramotné a údajně líné, že se za šedesát let nezbavili neblahého několikasetletého odkazu kolonialismu?

2 2
možnosti

Přesné, snad by se mělo ještě poznamenat, že všichni lobisti jsou jeden šmejd vedle druhýho...

1 0
možnosti
TB

A bude hůř, bohužel :-/ ale jak z toho ven?

0 0
možnosti
MB

Buďme rozumní. Plat mladého medika je komický. Plat atestovaného lékaře je opticky slušný - Vše pak dosaženo Porušováním ZP = Přesčasy bez odpočinku. ZP říká - ROČNĚ, (komukoliv), je možno 150 h nařídit - 416 h po dohodě. Kdyby se limit dodržoval - Zdravotnictví se ZHROUTÍ! Léčbu určuje lékař - Z pozice pacienta je to pak příjemnost sestry. Šidí se, pak 1 pracovník má 2-3 osobní čísla a dále funguje jako brigo. Ví se o tom - dělá se, že neví se o tom. I já pravím souhlas - Lékaři a sestry nejsou a nebudou. Zdravotnictví se HROUTÍ! Naštěstí se nic neděje - Máme jej přece zdarma, žééé ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Bohumíre, nevyřeší nic.A víš proč? Protože žádný ministr z žádné strany si nedovolí říci pacientům, zvyklým na bohatý švédský stůl, z něhož si berou plnými hrstmi bez jakékoli regulace: Stop ! Pánové a dámy, jen chleba s máslem je z Vašich daní, ta šunka s mozzarelou už ne.

7 0
možnosti

Tomáši, máš pravdu, pak ale je zcela zákonité, co nás čeká!

2 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!