Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dokud bude zdravotnictví státní, tak to bude pořád ten stejný socialismus. Dnes jsou trochu jiné problémy než dřív, ale pořád je to takový klopotný moloch.

1 2
možnosti

Dík za reakci! Bohužel do toho levičáckého bahna postkomunistického, socialistického konstruktivismu zapadáme stále hlouběji! Marné je naše volání! :-)

0 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti

Promiňte, ale to jsou jen prázdné a falešné nactiutrhačné pomluvy! :-)

0 0
možnosti
BV

>>To komunisti, přes veškeré likvidování inteligence a kvalitních občanů společnosti, přes veškerou politickou buzeraci, si lékařů, pokud drželi hubu a krok, vážili a nechali je svobodně pracovat.<<

Kdo "drží hubu a krok" je člověk ustrašený. A člověk ustrašený dělá svou práci zajisté hůře, než člověk odvážný. Samozřejmě, že se našly výjimky - ale systém se tím, že vyžadoval "držení huby a kroku", "zasloužil" o to, že ve všech oborech se skutečně schopní jedinci mohli prosadit (čistě statisticky) hůře, než lidé průměrní až podprůměrní. Lékaře nevyjímaje. Ale znovu opakuji - čest výjimkám.

>>Svým zachováním relativní pracovní svobody a relativním zachováním vztahů ve zdravotnictví, byli mnohem pravicovější svojí relativně svobodnou zdravotní péčí.<<

Zřejmě jste žil někde "úplně jinde" než my, kdo tyhle vaše řeči považujeme za ukázkové blábolení komunisty, který je dokonce schopen vážně myslet to o těch "zlatých komunistech". A velice bych vám přál, abyste se mohl nějakým strojem času vrátit tak o 50 let zpět - a abyste po zbytek svého života mohl zažívat tu vámi do nebes vynášenou "skvělou" zdravotní péči za toho odpudivého režimu, po kterém se vám stýská natolik, že jste schopen psát takovéhle bláboly:

>>Zlatí komunisti!<<

To může myslet vážně zas a jen komunista.

1 2
možnosti

Je mi líto, ale vůbec jste nepochopil, o čem jsem psal! :-)

2 0
možnosti
DH

D75a87v29i98d 72H44o78r92á16k

19. 12. 2019 13:35

Já chvíli po devátých narozkách cinkal jako o život těmi od rodičů půjčenými klíčky...

...a dnes, více jak 30 let poté si také říkám to co máte v nadpisu.

1 2
možnosti
Foto

Socialismus dlouhodobě nefunguje. Zjistili to komunisté, dnes to zjišťují demokraté. Jen ti demokraté to stále nemohou pochopit, že tu ten socialismus opět máme.

Pomoc je jednoduchá. Deregulace státního zdravotnictví, privatizace všech veřejných zdravotnických zařízeních a zrušení povinného zdravotního pojištění.

Poloviční řešení nikam nevedou, jen opět do osidel socialismu.

1 3
možnosti
Foto

O co se máme lépe, když místo českých pacientů se ve Vráži u Písku rekreují němečtí důchodci. I když ne zcela. Signifikantní bylo, že - nevím jak dnes - ty lázně měly webovou stránku jenom v němčině.

0 3
možnosti
Foto

Chápu Tvou depresi, ale myslím, že nemáš pravdu. Jsi sice o krapítko starší, ale já si dobře pamatuji i tu buzeraci za komunistů, ony "příděly" léků, hranici pro dialysu atd. Myslím, že Tvá skepse je dána rozporem mezi očekáváním (které je samozřejmě legitimní a správné) a skutečností. Je to běh na delší trať.

Pěkné svátky, Bohumíre.

4 0
možnosti

Tomáši, samozřejmě, že máš pravdu, pokud poukazuješ na to, že komunisti na zdravotní péči peníze také neměli. V nemocnicích jsme byli omezováni přímo, na obvodech nepřímo. Já ale nechápu, proč naši politici tolik lpí na tom komunistickém, nefunkčním zdravotnictví, které si iluzivně zachovává svoje možnosti na úkor personálu a rozvrací přirozené vztahy, což se nám zákonitě vymstí, pokud se občané nespokojí s postupnou nedostupností zdravotní péče. Dnes jsem zklamán já, ale časem budou zklamaní občané, až zjistí, že na zdravotní péči nemáme peníze. Zatím si to neuvědomují a žijí v blahé nevědomosti. :-) Radostné Vánoce!

0 0
možnosti
AW

A60l52e15š 49W79o11l87k94e19r

19. 12. 2019 7:23

Bulvární titulek devalvuje další obsah blogu.

Jen mi vysvětlete, pokud je skutečnost tak tristní, proč ji lékaři nedokážou změnit?

Jsou nepochybně vzdělanou, ekonomicky poměrně silnou skupinou s dostatkem kontaktů na všech stranách.

0 0
možnosti

Je dobře, že si tuto otázku kladete! Naše postkomunistické, socialistické sociální inženýrství nám znemožňuje jakoukoliv nápravu vztahů nejen ve zdravotnictví!

Bulvární titulek? Ale přečetl jste si to. Tak ještě nad tím přemýšlet! :-)

0 0
možnosti
MB

Současná Vláda mi připomíná, bývale Adolfovo úsilí. Ovládnout pozice - i na moři ! Vypraví se úchvatné bojové lodi, aby bylo lépe ! Scharnhorst jako EET - Tirpitz jako Zdravotnictví zdarma ! Co je zadarmo, pak je drahé. Moc o nefunguje, celý užitek pak nese sama existence. Využívá se jako hrozba - propaganda. Obrovská masa posádky - úředníků - byrokratů, to uměle udržuje v chodu !

,

Nicméně, jakési výsledky jsou. Tu byly torpédovány akce záškodné. Šlo o chatrnou bárku - krnovského prodejce. Koláčku, za 10 Kč bez účtenky. Scharnhorst na něj vypálil 6.500 Kč kulek !

Udatně si vedl i Velkoamirál VZP D. Šmehlík. Na lodi Tirpiz, je specializovaná klinice Iscare z fondu Vůdce AB ! Proto již opakované - 4x navýšené finanční prostředky. Inu zdroje jsou a Je třeba plout - Jak pravili již staří Féničané ...

Plujeme k velkolepým úspěchům ! Tirpiz je vybavován další moderní technikou. Elektronickou neschopenkou, EET, různými byro hlášeními nadřízené admiralitě. Ta se pro jistotu neustále mění, aby byla zachována bdělost ! Kdy bude loď efektivně bojovat a nést užitky, to se pravda, ještě neví. Možná, že i na pacienta jim někdy zbude čas ! Já to vidím dobře - Řeči, že obě lodě byly potopeny - Odmítám ! ... :-)

1 0
možnosti
JH

J71a16n 85H31u78r20k74a

19. 12. 2019 2:11

měl byste pravdu kdyby...kdyby zde žili lidé kteří na to mají...ne lidé kteří nemají ani na to aby zaplatili dětem oběd nebo alespoň svačinu (každé 8 dítě nebo lidé kteří nemohou zaplatit dítěti školní pobyt nebo obyčejný výlet (každé 3 dítě) o 87 procentech důchodců okradených státem exekucemi a jinýma xxtvorama (ne)žijící se stokorunami měsíc co měsíc...jste inteligentní tak si určitě položíte otázku...mohou za nízké platy předražené bydlení vlastně všeho občané nebo rozkradená a zaprodaná republika ...oni by si určitě lidé rádi platili lepší péči lepší léky lepší bydlení auta právníky atd...ruku na srdce z čeho...mnoho z nich má i několik prací a...bohužel umírají jen s holou zadnicí bez šance důstojného života a stáří...každý nastavuje ruku a občane plať ale...nikdo si nepoložil tu zásadní otázku jeli z čeho...a je hůře

3 0
možnosti

Máte samozřejmě pravdu! V tom není, co rozporovat. Ale nerozumíme si v tom, co naši politici před vámi tají.

Pokud dále budeme dávat přednost falešnému, postkomunistickému socialistickému sociálnímu inženýrství před normálními, svobodnými, přirozenými vztahy, pak to, o čem píši již nejméně dvacet let, se stane skutečností!

Vy stále popíráte problematičnost systému financování zdravotní péče skrze pseudopojišťovny, které jen složitě redistribují naši zdravotní daň s velkými ztrátami řádově v desítkách miliard korun (dle informace bývalého ředitele IZIP Jiřího Paško ve Zdravotnických novinách). Proplácení zdravotní péče se děje stále diskriminačně a neodpovídá vykonané práci. Proto některé nemocnice nemají dostatek peněz na zdravotní péči a krachují!

Kdo má garantovat proplácení zdravotní péče? V našem socialistickém zdravotnictví to nedělá ani stát, ani VZP. Nikdo! A pokud má být pacient skutečným pánem systému, tak proplacení zdravotní péče musí garantovat sám. Garantovat! Ne proplácet! Na proplácení nejdražších výkonů nemají ani boháči! Proto potřebujeme mít skutečné zdravotní pojišťovny, které si jako pacienti platíme, abychom zdravotní péči mohli skrze tyto skutečné pojišťovny garantovat.

Proč máme zdravotnictví prakticky zadarmo pro bohaté, kteří na běžnou zdravotní péči mají dost peněz? Ti si zdravotní péči najdou, i kdyby stát na zdravotní péči již neměl ani korunu! Sociální zdravotní péči pro opravdu nemajetné nemůžeme stavět na zdravotnictví zadarmo pro bohaté, ale na sociálních dávkách!

To jsou základní teze, které musíme realizovat, pokud nechceme, aby naše zdravotní péče klekla na úbytě.

V článku jsem se snažil poukázat na to, že sociální inženýrství místo přirozených vztahů není problém jen zdravotnictví, ale všech oborů naší činnosti. Naše postkomunistické, socialistické inženýrství nese sebou přirozeně nekonečnou byrokracii, která nakonec znemožňuje naši práci! Proto jsem aforisticky zvolal: Zlatí komunisti!

0 0
možnosti
Foto

Podle mých zkušenosti se dnešní lékaři bojí více nedodržet standardní léčebné procedury.

0 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!