Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dokud budeme mít stejného ministra zdravotnictví.:-)

1 2
možnosti
Foto

I94v89o 55C44i61l84i11c43h

18. 8. 2020 10:46

Pane doktore, oba víme, že roušky jsou jedním z mála témat, kde se spolu neshodneme ;-( Podle mého názoru mělo na jaře nejvetší vliv zavření téměř všeho, roušky jsou jen jakýmsi viditelným symbolem, který sice také trošku pomůže, ale zároveň i škodí nositeli. Znovu zavřít ekonomiku doufám už nelze, ale když uvážíme, že se ta opatření na jaře dělala dle slov vlády kvůli tomu, aby nebyly přetížené nemocnice a JIP, tak se v tomto směru i přes nárůsty nakažených pořád nic vážného neděje.

1 0
možnosti

Pokud byste četl moje texty důkladně, pak byste zjistil, že se na věc díváme skoro stejně! Lišíme se jen v tom, že Vy si myslíte, že roušky jejich nositeli škodí. V tom jste zjevně neoblomný. V tom Vám nepomůžu! :-) Na jaře naši politici zbytečně zastavili společnost, protože se báli, že po předchozí restrikci lůžek v nemocnici můžeme dopadnout jako v Italii nebo Španělsku.

3 0
možnosti

Já si myslím, že občané by měli nosit roušky přinejmenším do MHD a nacpaných vnitřních prostor i v době "běžných" chřipek, tím by se totiž trochu snížila i míra těchto sezónních epidemií. V době bez covid-19 např. Německo doporučovalo občanům preventivní opatření proti sezónním chřipkám, např. i roušku při návštěvě domova důchodců apod., my jsme v tomhle byli dost zaostalí, během tzv. chřipkové epidemie u nás běžně seděli lidi namačkaní v čekárnách u lékaře, aniž by se chránili (a to se třeba přišli už uschopnit do práce, takže si někdy odnesli další vir. nákazu).

2 1
možnosti

Souhlas! Na jaře, kdy politici zastavili celou zemi, se nešířily ani ostatní virózy. Dokonce klesla i úmrtnost! Chřipka se nemohla šířit a nemohla kosit staré a nemocné lidi! :-)

3 0
možnosti

Jak moc je populace promořená bohužel nevíme a pro jistotu to ani nezkoumáme https://www.dzurnal.cz/index.php/2020/08/11/politicky-stastne-metody-vyzkumu-a-dalsi-nove-terminy-v-dobe-koronaviru-19/ . Bylo by to "politicky nešťastné".

0 0
možnosti

Dík za odkaz na pracně udělaný článek, ale po celkovém zhodnocení nebude zcela přesný. Je zajímavý.

Při odhadu promoření vycházím z celkového počtu občanů se zjištěnými pozitivními protilátkami k počtu občanů Česka. Samozřejmě, že záchyt není stoprocentní, takže promořenost může být poněkud vyšší. Chtěl jsem hlavně upozornit, že stav s koronavirem se urovná, podobně jako s virem chřipky, po určitém promoření a proočkování. Zatím se promoření bráníme a tak si rovnováhu s koronavirem oddalujeme. Je to pochopitelné, protože vláda má strach z toho, že po dlouholeté restrikci lůžek nemusíme nápor pandemie zvládnout podobně jako v Itálii nebo ve Španělsku.

:-)

1 0
možnosti
Foto

I70v69a33n 89M47a61r17e49k

18. 8. 2020 7:28

Pane Šimku souhlas. R^

1 0
možnosti

Konečně rozumný názorR^, ale jistě se ozvou hrdinové,kteří budou odporovat a zaštitovat se světovými celebritami z oblasti vědy lékařské..

2 1
možnosti

Netajím se překvapením, kdy od 03/2020 se situaci nepodařilo zvrátit, naopak - Virus si žije svým životem a čeká "Na podzim". V jakém protikladu s nabubřelými kecy vlády - O vzoru a příkladnosti ČR ! Učí se od nás - Opět potvrzení - "Lépe je méně mluvit a lepší je více pracova" ! ...

Prvotní restrikce vygenerovaly nadějná čísla o malém počtu nakažených - S následnou daní, obrovských ekonomických škod. Jako laik říkám - Dokud nebude společnost promořena a odolná + Spolehlivá vakcína = Jsme v rukou osudu ! Pak ty roušky i beru za výraz solidarity - ohledu k okolí a znak zúčastněnosti v boji - OK ...

Obávám se, že je zde mocnější bacil ! - 800 tis nezaměstnaných ! Trpký úsměv, oni nezaměstnaní nejsou, pouze proto, že je nevyplácí ÚP - Vyplácí je samotný stát, (programy Covid). Uměle nalévané prachy na dluh - Jsou kosou ! Současná inflace - 3.4%, jako očekávatelnost jevu. Objevují se prostředky, které nejsou doprovázeny Produktivitou práce ! Cíl je zřejmý - Povzbudit spotřebu - Tedy se děje + kruh se uzavírá - Další inflační tlaky. Maláčová chce snížit příjmy zákonodárců - Piráti je zmrazit - pan Bureš zase přidat důchodcům ! To nemůže dopadnou dobře. Padají hvězdy a koruna - Je třeba si něco přát ! Rouška je to poslední - Klidně si nasadím i 2! Jednu přes vlasy - druhou přes ústa - V tom problém není ... :-)

1 0
možnosti

Chápu vládu, která desetiletí snižuje počty lůžek jako neproduktivní, a která se na jaře obávala, že zdravotnictví nápor pandemie nezvládne. Proto zastavila a rozvrátila ekonomiku. A nyní to rozhazování peněz na všechny strany mne poněkud děsí. Dluhy se přece musí splácet! Nevolá Babiš: "Po nás potopa!"

3 0
možnosti

Zdravím. V mnohém se spolu názorově míjíme, ale tentokrát jsme v naprosté shodě.

Připravte se ale na smršť diskusních příspěvků od lidí, kteří dodnes význam nošení roušek ze zdravotního hlediska nepochopili.

Vám za blog děkuji.

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!