Diskuse

Očkování

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Ještěže Vás tu máme. Na funkci odborného poradce na MZ jste se už přihlásil?

0 0
možnosti

Ad Alex Gregor, který byl eliminován:

Martin Kuba si nehoní politické body, ale ukončuje funkci sociálních demokratů, aby je zaměnil za členy ODS.

Je mi z toho smutno, politici by měli sloužit občanům více než své politické straně. Politiky nevolíme, aby nás ovládali, ale aby nám sloužili!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Centrální rezervační systém zkolaboval? Opravdu?

Jak je tedy možné, že se už první den úspěšně zaregistrovalo 116 994 seniorů. Z toho 9800 si od pátečních 8:00 do půlnoci rezervovalo termín?

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/prvni-den-registrace-se-k-ockovani-zapsalo-temer-117-tisic-senioru-termin-ziskalo-9800-lidi.A210116_090739_ln_domov_liam?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

1 0
možnosti

To, že očkovací centra nemohou komunikovat se systémem, považujete za normální? :-)

2 0
možnosti
Foto

V čempak asi tkví úspěch Izraele? Nakoupil si vakcíny sám a takové jaké chtěl, nebo byly v dané době k dispozici. Nepotřeboval k tomu EU, což byl zásadní krok k urychlení. Jak sám píšete, nakupoval i vakcíny, které nebyly v době nákupu ještě oficiálně schváleny, mimo jiné údajně i Ruský Sputnik V. Neumím posoudit, jestli to nejrychlejší řešení, je v tomto případě to nejlepší.

To, co je ale na jeho akceschopnosti nejzásadnější, je to, že Izrael je po desetiletí země cepovaná permanentním nebezpečím okolního Arabského světa. Oni se umí rozhodovat rychle, bez alibistických vytáček a přehazování zodpovědnosti na někoho jiného. Rychlý nákup vakcín je přišel dráž, než země EU. Teprve čas ukáže, jestli ta rychlost byla ku prospěchu věci. Pokud ano, budou moci dříve naplno otevřít svou ekonomiku a zbavit se tak příčiny největších ekonomických ztrát společnosti, pak ta dvojnásobná cena vakcín za to stála, ale to je zatím ve hvězdách.

5 0
možnosti
Foto

Proti Vašim slovům nelze nic namítat. A jaké byste viděl řešení?

1 0
možnosti
AT

Vy jste to nečetl celé?

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, pane kolego. premiér si hraje na brouka Pytlíka, který všechno zajistí, zařídí, podle oné písničky "Pane prezidente". Výsledek = děs a hrůza.

3 0
možnosti

Vážený pane kolego!

Problémem naší postkomunistické společnosti je v tom, že příliš zabočila doleva, že má hlubokou nedůvěru k člověku a neváží si občanské svobody a přirozených vztahů. Proto je zde tendence všechno držet v jedněch rukou. Ale to nefunguje a fungovat nikdy nebude! Zejména proto, že tyto ruce si libují ve své moci a slávě, místo služby druhému.

Žijeme v levičáckém světě, který spoléhá na sociální inženýrství, že výmysl lidský je dokonalejší než příroda, která nás zplodila. Odmítáme subsidiaritu, protože druhému člověku nedůvěřujeme. A tak děláme centrální gigaprojekty, které nedokážeme stvořit a které kolabují.

Každý, i ten poslední v naší společnosti, potřebuje důvěru a osobní svobodu, která je přirozeným dárcem odpovědnosti. U nás naopak persekujeme ty z nás, kteří tvůrčím způsobem přistupují k výkonu své práce. Důležitější než výsledek naší práce je formální dodržování centrálních nařízení, i kdyby byla hloupá!

Jsme poznamenáni nacistickou a komunistickou totalitou víc, než jsme ochotni si přiznat. Ježíšově výzvě k lásce se vysmíváme a stavíme na závisti s nenávistí, ve kterých nás vychovali komunisti, aby snáze ovládli svět. Budovat v lásce je vždy obtížnější než bořit s nenávistí.

Od Listopadu jsem psal o tom, že s károu zdravotnictví jsme sjeli z cesty pravé a zapadáme do bahna. Zapadli jsme tak hluboko do těch postkomunistických levičáckých iluzí, že nevidím cestu zpět. Dokud nedojde ke kolapsu celé společnosti, nedokážeme tu káru v bahně opustit a vrátit se na cestu.

:-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,18
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!