Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Koronavirus u nás vítězí proto, že (obezní) obyvatelstvo ingnorovalo dlouhodobě očkování proti chřipce.

0 1
možnosti
GH

Dnes vecer na TV stanici CTV bude pravidelny zpravodajsky porad W-5 (ten uz ma asi 51 - letou historii) venovany corona virusu,

Zde je ukazka z toho programu:

https://www.ctvnews.ca/w5/one-year-later-why-canada-s-covid-19-crisis-is-being-called-a-senicide-1.5332262?cache=yes%2Fwhy-travelling-the-world-with-kids-could-be-the-best-decision-you-ever-made-1.3099471%3FcontactForm%3Dtrue%3FcontactForm%3Dtrue ..je to v anglictie

Aby jste videli cely program, vyhledejte si dnes vecer 'watch CTV W-5

0 0
možnosti
GH

Dobre, ze na tyhle vsechny problemy poukazujete... zde jsou posledni zpravy o corona virus z kanadskych novin 'Toronto Star':

https://www.thestar.com/news/canada/2021/03/06/coronavirus-updates-covid-19-canada-toronto-ontario-march-6-2021.html

0 0
možnosti
Foto

A kolikrát jste se vůči mě vymezoval, když jsem oproti vaším úvahám na příkladu tuberkulózy tvrdil, že zdraví je veřejný statek.

0 1
možnosti
IL

Jaké trakování? My jsme nikdy nikoho netrakovali. Kolegyně byla nemocná, ani na testy nás neposlali, asi za měsíc onemocněl kolega, má už spoustu let problémy se srdcem. On se zatím do práce nevrátil, nikdo nás netrakoval, ani na testech jsme nebyli. Můj manžel četl na "Worldometers", že Česká Republika má mnoho případů,( možná, protože každý, i když nemá příznaky, musí na testy). Ale umrtí je pouze 1,6%, což není vysoké, když si uvědomíte, že do toho započítávají uplně všechno, včetně umrtí na rakovinu, automobilové nehody, a heart attack. A tito lidé umírali vždycky. Takže někde někdo lže, bud na Worldometers nebo vám lžou doma. ;-O

1 3
možnosti
SB

Píšete, že jsme ze země vyháněli lékaře a sestry.

Můžete to nějak doložit?

Já nevím ani o jediném případě, že by československý nebo od roku 1993 český státní příslušník byl z této země vyhnán.

Ani zámečník, ani listonoška, ani důchodce, ani profesorka hudby, ani řidič autobusu, ani mzdová účetní.

A stejně tak ani lékař a ani zdravotní sestra.

2 3
možnosti
PN

Já bych si to vysvětloval tak, že autor tím myslí nuzný nástupní plat lékařů a sester...co je nutilo jít do zahraničí a mimo obor a to ještě nezmínil výmysl titulu Bc. Který si sestry musí dodělat aby mohly být sestrami v pravém slova smyslu....Přitom by bylo daleko vhodnější místo leckdy nesmyslného titulu motivovat je mít ARIP.

1 0
možnosti
Foto

Jako vždy vítězí stát.

Vláda je problém, ne Coronavirus. Je naivní, domnívat se, že by to jiní dělali lépe. Kolektivismus nefunguje a nikdy nevede k dobru.

2 1
možnosti
Foto

Spíše coronavirus nám denně dokazuje, že individualismus díky existenci externalit a spillovers nefunguje. A že ani Coaseho teorém nelze někdy použit. Komunikační náklady (přepravní + transakční) do toho vnášejí pěknou paseku.

0 1
možnosti
Foto

J15a79n 30A38n76d68r14l20e

5. 3. 2021 19:09

rozumný pohled na věc R^

4 0
možnosti
Foto

Na zemi v nouzi se chystám. Mohlo by to konečně byt něco věcného.

2 0
možnosti
VV
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!