Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravotnictví šlape jako hodinky, zdravotníci dostali odměny, o jakých se jim za vlády TOP09 ani nesnilo, tak buďte v klidu, o všechny je dobře postaráno R^!!

0 1
možnosti

Nebojte se. Při současné fluktuaci ministrů zdravotnictví, se na Vás třeba taky dostane.

4 1
možnosti

Správně pane Šimku. Kdo má výhrady, dostane mínus.

1 0
možnosti
Foto

Z dat ÚZIS, vyplývá, že ve školách se nakazilo jen minimálně dětí, asi kolem tří procent, takže nebyl reálný důvod k jejich zavření.

1 1
možnosti

Váš pohled neodpovídá pohledu praktických lékařů! :-)

0 2
možnosti
Foto

Tak já bych se přimluvil za ten rozum. Jednak je zde značný počet lidí(alespoň 1mio), kteří obdrželi už alespoň první dávku očkovací vakcíny, za druhé je zde ještě větší počet těch, kteří už nemoc prodělali a jsou tedy přirozeně imunizování, za třetí, nadchází roční období, které šíření viru tolik nepřeje. V součtu to znamená mnohem méně vhodné podmínky pro masové šíření infekce a v neposlední řadě, jak už připomněli ostatní ve svých komentářích, zrušení zákazu pohybu mezi okresy a nočního zákazu vycházení, není v podstatě žádné rozvolnění, jen opuštění regulací, jejichž přínos byl víc než sporný.

3 0
možnosti
Foto

I93v37o 88C41i48l88i62c85h

10. 4. 2021 18:21

K tomu se hovoří i o cca 20% lidí, kteří jsou proti covidu přirozeně imunní.

1 0
možnosti

Rozvolnime kvůli komunistům? To myslíte vážně? Kolik ze je v parlamentu dalších stran, ktere se nechtějí s Covidem spinit ruce?

5 1
možnosti

Málo sledujete politická jednání! :-)

0 0
možnosti

Stejny nesmysl jako testovani deti ve skole je testovani zamestnyncu nekterych podniku kde se zamestnanci dostavi do podniku, tam je nalozi do mikrobusu a odvezou do testovaciho strediska a zpet.

1 0
možnosti
Foto

I46v72o 88C15i48l15i80c89h

10. 4. 2021 10:37

"Ale mnohá nařízení vlády jsou minimálně pochybná, protože nemají reálný dopad na pandemii. Navíc chybou vlády je, že tato nařízení jsou celoplošná, a že neodpovídají místním podmínkám. Epidemické podmínky jsou přeci lokálně různé."

Tohle Vám podepíšu R^ Ovšem jinak nemám pocit, že by se kdovíjak extra rozvolňovalo. V pondělí padá hlavně noční zákaz vycházení a plošná uzavírka všech okresů. A ve většině okresů jdou pouze některé děti do školy a školky, přičemž jenom rotačně. K tomu se otevřou obchody s dětskou obuví a oblečením. To mi nepřijde jako nějaké drastické rozvolňování.

3 0
možnosti

P13e23t23r 86S51k82á35l15a

10. 4. 2021 10:55

Samozřejmě se nejedná o drastické rozvolňování. Především končí ten nesmysl s uzávěrou okresů, který v důsledku vedl k tomu, že místo toho abychom trávili volné dny víceméně izolováni ve svých rekreačních objektech, nezbývalo než se shlukovat v městských parcích. A noční vycházení? Vždyť stejně není kam večer jít.

5 0
možnosti

P43e52t86r 48S63k48á36l19a

10. 4. 2021 10:34

A co tedy navrhujete? I nadále prodlužovat nouzový stav? Ještě více omezení tak dlouho, dokud nám z toho všem nezačne hrabat?

4 1
možnosti

Nouzový stav potřebují jen politici, aby nemuseli na svoje zakázky dělat poctivá výběrová řízení bez korupce! Nouzový stav je nesmysl!

Naopak! Otevřel bych drobné obchodníky, kteří si svoje zákazníky snadno uhlídají, a otevřel bych živnostníky. A místní hygiena by musela učit podmínky jejich otevření!

S otevřením škol bych ještě počkal. Pokud nesouhlasíte s tím, že děti by prostě jeden rok měly pauzírovat, aby nebyli z nich polovzdělanci, pak otevření škol by mělo být po dohodě ředitelů s lokální hygienickou službou dle místních podmínek té které školy!

Podmínkou by mělo být očkování učitelů a pomocného personálu a týdenní testování žáků doma za asistence svých rodičů, ale jedině kvalitními PCR testy. Jinak (antigenní testy) jde o pouhou iluzi testování, kterým nás politici tahají za nos!

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!