Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení přátelé i nepřátelé!

Dva dny to už nečtete a nediskutujete, i když zde jde o závažné informace složené z veřejných důvěryhodných zdrojů. Inu zjevně zájem o naši politiku, o naši budoucnost je podstatně menší, než jsem si představoval.

Doufám, že není pravda, co zde někteří píší, že i tyto stránky ovládají trollové. Tak hluboko jsme zatím snad neklesli!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Šimku, zprávu BIS jsem dočítal s rozpaky, ale připouštím, že se možná v metodice prevence rozvracení společnosti neorientuji dostatečně.

Jakýsi agent a jakási vlivová skupina disponovala (či stále disponuje) jakýmisi finančními prostředky odkudsi, dostatečně vysokými na verbování ke spolupráci v zájmu cizí mocnosti a proti zájmům České republiky. Ke kolaboraci se stali ochotnými jak jacísi naši politikové, tak i jacísi novináři. Podezření , jež v nemalé části naší veřejnosti celé roky sílilo až k přesvědčení, bylo BIS potvrzeno jako oprávněné.

Závěr?

Ten mi nějak unikl. Pokud tomu dobře rozumím, tak BIS sice vážná podezření potvrdila, ale ti, které v závěru svého blogu nazýváte zrádci, budou dále pracovat v utajení proti ČR v hybridní válce, a to po celý čas války vedené RF na Ukrajině a možná i po ní. A ti jacísi politikové se možná v dalších volbách budou za podpory oněch jakýchsi podplácených novinářů opět ucházet o hlasy voličů, z nichž mnozí nebudou mít tušení, že tou volbou dávají hlas Putinovi.

Nějak mi uniká, v čem ta obrana před ruskou propagandou spočívá. V monitoringu a očekávání vývoje. Vzpomněl jsem si na jeden pradávný vtip z let dávno minulých a časů pohnutých:

Na schůzi se přihlásí o slovo soudruh a praví: Pánové , tady vlastně o nic nejde. Jde jen o to, kdyby o něco šlo, abychom věděli, oč jde.

1 1
možnosti
Foto

Pane Herdo, číst jste mohl jen tu veřejnou část zprávy BIS. A tam sotva budou nějaká konkréní jména.

5 0
možnosti
LT

"Vláda Petra Fialy je první vláda, která se vzdává závislosti na Rusku (i když BIS na toto nebezpečí zde upozorňuje přes dvacet let!), která se jako první vzdává zastaralé ruské výzbroje z doby Varšavské smlouvy a orientuje se na vyzbrojení naší armády nejnovější válečnou technikou."

Aha. Tak to jsem tak nějak netušil, že Gripeny jsou zastaralé ruské stroje, že útočné pušky Bren (ať již první či druhá generace) je zastaralá ruská výroba, Pandury II (ať již k nim mohu mít jakékoliv výhrady) jsou také zřejmě ruské provenience....

A to už pomíjím samozřejmě zakázku na náhradu vrtulníků Mi-24, která byla uzavřena, světe div se, roku 2019.

Ale jistě, Fialova vláda je vůbec první, která nahrazuje starou ruskou výzbroj. To jste pane Šimku hodně šlápl vedle.

Ano, je pravdou, že vláda pana Fialy začala s daleko většími náhradami než předchozí vlády. Ovšem je nutno podotknout, že nebýt ruské agrese, tak jelo vše ve starých kolejích. Vždyť volby byly začátkem října 2021, koncem listopadu se Petr Fiala stává předsedou vlády nu a v únoru ( neboli za tři měsíce) začíná ruský vpád na Ukrajinu. Než něco namítnete, ano, vím že anexe Krymu proběhla v roce 2014.

Ono nebýt samotné ruské agrese, tak mnoho lidí by stálo křičelo, že do armády jde zbytečně moc peněz, na co ji vlastně máme, a podobně. Takže ono srovnávat moc nelze. Petr Fiala má v tomto daleko zase lepší pozici, než jiné vlády, které by jakékoliv navýšení prostředků na obranu měli vůbec problém obhájit.

Ale to opravdu neznamená, že se nesnažily. A postavit to tak, že do dneška jedeme na zastaralé ruské výzbroji a až Fialova vláda se jí jako první vzdává, to je těžce chucpe.

Mimochodem, k té nejnovější válečné technice, protiletadlové sovětské střely 9M32 Strela-2 mají být nahrazeny systémem RBS-70 který používá švédská armáda od roku....1977. Tolik k tomu nejnovější válečná technika. ;-D

6 3
možnosti
LP

To co píšete, je úplně irelevantní. Jediné, co byste měl napsat je, na čí straně stojíte...

0 3
možnosti
LP

Pane Šimku, já to vidím tak, že v Sovětském svazu probíhá občanská válka a z toho je třeba vycházet.;-)R^

0 1
možnosti

Jako že "eto nět naše dělo?":-P

2 0
možnosti
JK

Moc dobře napsáno. Velká karma.R^

2 0
možnosti
SB

Já bych spíše řekl, že díky Putinovi si mnozí Evropané uvědomili, tváří v tvář situaci, kdy jde skutečně do tuhého, jak stupidní byla politika EU až do téhle chcíle. EU svými dosavadními hloupostmi výrazně pomohla Rusku třeba tím, že likvidací tradiční energetiky se zvýšil prodej ruského plynu do některých států EU. V Německu snad konečna začíná obrat od tzv. liberální demokracie ke skutečné demokracii.

Evropa se snad vydala na cestu náprav škod, které dosavadní EU po celé roky zapříčiňovala. Cesta to bude ještě dlouhá a v mnoha ohledech už nemožná (například státy EU migranty ze svého území už nedostanou ven), ale i pozdě je lépe než nikdy a i částečně je lépe než vůbec.

0 1
možnosti
Foto

A nezapomeňte na Austrálii!

1 0
možnosti
MB

Doby bájného socialismu. Sympatizanty Kremlu jsem považoval za podivíny. Jako směsici romantismu, kariérismu a neinformovanosti. Jistou logiku to mělo. Produkty tehdejší propagandy. Z+H vydali svou "Tajnou zprávu č.4 - 1964". Popsali neuvěřitelnou realitu země. Klasika šlendriánu a nehospodárnosti. V podstatě neuvěřitelné. Daný stav pokračuje, až do současnosti ...

Grázl z Petrohradu Putin. Tradiční imperiální politiku rozvinul. Je ve statusu Válečného zločince. Sama země, jako teroristický útvar. Rusko mu za 20 let pontifikátu nefunguje. Suchá čísla hovoří sama. Populačně vymírá, ekonomika v potížích. Pokračuje tradiční alkoholismus. Zejména u mužů na drastický dopad na věk dožití. Ke všemu mezinárodní izolace, země je bez spojenců. Vladimirovič, jako šéf benzinové pumpy ...

Zde je právě osudová role páně Zemana. BIS je informován. Ruské vlivy prorůstají do podstaty ČR. Miloš se dopouští neuvěřitelného výroku o "Čučkařích". Kariérně mýtí Koudelku, který upozorňuje. Staronovum? Komunisté gangstera podporují! Věc zcela nepochopitelná. Povstávají noví bojovníci - SPD a ostudní organizátoři demonstrací. Hnutí ANO si tiše kolaboruje s výstavbou atom elektrárny. Pomatence z dob socialismu se ještě nějak dalo chápat. Ty dnešní? Vážně by mne zajímalo - Co vlastně obdivují, nebo co se má převzít dobrého ze země veliké? Gubernátorské role, odměno - služebníkovské pašalíky? Opravdu bych byl vděčen, pokud mi někdo napoví, děkuji ... :-)

10 0
možnosti
AT

Díky Bohu,

že ve fašistickém ruZZku oligarchové ve svých řadách toho pravého puti, puti, Putina našli.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,10
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!