Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pan autor je demokrat s přívlastkem a jak správně píše, nekomunikuje, asi v zájmu samé lásky a pravdy. Liberální progresivista každým coulem. Blbosti Bruselu asi vítá a odpůrci jsou Putlerovi agenti z Petrohradu. Mám pocit, že se navíc zacyklil - je to pořád to samé.

Doporučuji přečíst nedávný proslov Viktora Orbána .... uveřejněno na reformy.cz

0 0
možnosti
MC

V demokracii nevěřím. Existuje pouze jevištní scéna (nakrmit občana volbami) a v zákulisní scéna ( penězi prolobovat svou moc do státu).

2 1
možnosti
ZZ

Váš názor předvedla nyní pětikoalice v praxi !

Předvolební, ani povolební sliby už neplatí.

2 1
možnosti
JR

J39a45n 75R66á17ž

14. 5. 2023 15:59

Vaše zjednodušené, černobílé vnímání bych chtěl mít. Demokraté versus anarchisté a život je hned fajn

2 2
možnosti
JK

A které strany a hnutí jsou u nás ti anarchisté?

0 0
možnosti
ZZ

Nyní se anarchisticky chová pětidemolice - a to fest !

2 1
možnosti
Foto

Komunisté chtěli mít jednotnou společnost. Pouze v demokracii jsou možné různé názory, různé názorové skupiny pokud neohrožují podstatu demokracie-

0 0
možnosti

Komunisti měli autoritativní stranu pro všechny občany.

Babišovci jsou také autoritativní stranou a chtějí být stranou pro všechny občany!

Dějiny se mají opakovat?

1 1
možnosti
Foto

Od doby prvobytně pospolné společnost lidí nikdy nebyla jednotná. Dnes, stejně jako "včera" se dělí na ty, kteří se nechávají "nalejvat" seshora a na ty s nezávislým myšlením. Pro ty druhé je dnes jako "včera" utrpením poslouchat a číst v podstatě stejná hesla typu "S "x" na věčné časy a nikdy jinak" či civilizovaněji podané čínské vyznání "Chci být ještě větším "vykastrovaným býkem" X ". X či x jsou proměnné a jsou závislé na právě vládnoucím režimu a mocnosti.

7 2
možnosti
SB

Minus omylem. Mělo být plus.

Oceňuji tu větu, že společnost nebyla nikdy jednotná.

Snaha o sjednocení celé společnosti je buď nesmyslem, nebo snahou o její znásilnění typu "budete jednotní pod mým bičem".

5 1
možnosti
JM

Pokud mluvíte o demokratovi bez přívlastků, tak máte pravdu, ovšem jaká kolo demokracie s přívlastkem konverguje k anarchii

1 1
možnosti
Foto

Zdravím Vás.

Nesouhlasím s takovýmto dělením společnosti. I když věc velmi zjednoduším, je ještě třetí skupina. Ta největší. Běžní lidé, pro které není politika koníčkem, ale nutností. Tito lidé žijí svůj všední život plný radostí a starostí. Potřebují, aby společnost fungovala co nejlépe. To je (měla by být) starost profesionálních politiků. Udělejme si seznam profesionálních politiků, kteří měli v posledních 30 letech problematické kauzy. Z kterých byli stran? Takovouto statistiku má v podvědomí běžný občan a nemá z toho dobrý pocit. Komu dám hlas příště? Je to jedno! Kecy!

Můj závěr? Mně je jedno, z jaké strany známý politik je. Musí to být opravdová osobnost. Takový by měl zastupovat občany-voliče. V obou komorách parlamentu jsou, ale je jich málo. A ti ostatní, co tam dělají?

Žertem: "Osobnosti mezi poslanci a senátory spojte se."

Takhle to dál nejde.

7 0
možnosti
Foto

Spojené neosobnosti by je v přesile v tu ránu vykousali.

5 2
možnosti
SB

Bojíte se nějakých diskutérů řízených z Petrohradu?

Tak to já se mnohem více bojím hloupostí, které přicházejí z Bruselu nebo Berlína.

Pokud vím, tak například jaderné elektrárny nezavírá v západní Evropě nikdo z Petrohladu, nýbrž přímo Západoevropané.

Věta, že migraci zvládneme, se též nenarodila v Petrohradu, nýbrž v Berlíně.

14 1
možnosti
MB

Demokracii chápu, jako soubor práv a povinností. Pokud pouze nárokuji a nejsem povinen? Vyklubal se tvor anarchista. Baží si a druhým úklad chystá ... Můj zažitý model skutečného zážitku :

Brigádně jsem řídil bus - běžná linka MHD. Cestující hlásí, na zadním sedadle někdo kouří! Přicházím a dozvídám se - "Co bych si tady nekouřil? Je přece demokracie, né"? Jdu s tím celý život

1 2
možnosti

Bohužel, mnoho lidí neví, ani je to nezajímá, co znamená slovo "demokracie", ale stále o ní mluví!

1 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,60
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!